Προβληματισμοί, feedback, Μέλλον της OAV ?

Γενική συζήτηση για την εξομοίωση πτήσεων. / Discuss anyhting reagrding flight simulation.
Post Reply
OAL537 Charalampos Rigas
Newbie
Newbie
Name: Charalampos Rigas
Callsign: OAL537

Προβληματισμοί, feedback, Μέλλον της OAV ?

Post by OAL537 Charalampos Rigas »

Αγαπητή διοίκηση, συνάδελφοι και φίλοι, όλοι γνωρίζουμε ότι μοιραζόμαστε ένα κοινό χόμπι, την αγάπη μας για την εξομοίωση πτήσεων σε διάφορα είδη αεροπλάνων.

Δεδομένης της λειτουργίας της ομάδας εδώ και πολλά χρόνια, και ως ένα πιο νέο μέλος που προσπαθεί να ανέβει ιεραρχικά, θα ήθελα να εκφράσω τους προβληματισμούς μου, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζω εδώ και καιρό. Δεν υπάρχει επαρκής εκπαίδευση, βοήθεια μελών, όρεξη, ούτε κατάλληλοι τρόποι ορθής λειτουργίας, events, καθώς και ανθρώπων να τα διαχειρίζονται. Παραδείγματος χάρη, πολύ παλιά routes, division managers που πλέον δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με την VA, κ.ο.κ.

Επιπλέον, το σύστημα για να ενταχθεί κάποιος σε μία από τις εταιρείες της Virtual Airlines, βλέπε Charter, Cargo κ.λπ., είναι πολύ δύσκολο, θυμίζοντας γραφειοκρατία χωρίς αρχή και τέλος.

Τα πολυπόθητα checkrides, τα οποία πρέπει να περάσει κάποιος πιλότος για να ενταχθεί σε κάποια από τις εταιρείες, πλέον δεν γίνονται, καθώς, από ό,τι καταλαβαίνω, ο λόγος είναι είτε η έλλειψη χρόνου, είτε η έλλειψη εκπαιδευτών.

Τα παραπάνω λόγια δεν αποσκοπούν σε λαϊκό δικαστήριο, αλλά είναι προσωπικοί μου προβληματισμοί. Είμαι μέλος της Virtual Airlines από το 2021 και, βλέποντας ότι ο αριθμός των μελών μειώνεται, θεωρώ σημαντικό να λάβετε υπόψη σας κάποιες κινήσεις. Όλοι μοιραζόμαστε την αγάπη μας, όμως η εκπαίδευση των νέων μελών χρειάζεται αναβάθμιση.

Προτείνω να καταργηθούν τα checkrides ως απαραίτητα στάδια, καθώς κάνουμε μια εικονική εξομοίωση. Φυσικά, αν κάποιος επιθυμεί έναν πολύ υψηλό ρόλο, π.χ. Captain, τότε ένα checkride μπορεί να γίνει, αλλά στα αρχικά στάδια δεν είναι απαραίτητο.

Προτείνω να παραμείνουμε στη χρήση του Discord ως βασική πλατφόρμα επικοινωνίας, με σωστή αξιοποίηση των καναλιών και των ρόλων, ώστε η διοίκηση να καθοδηγήσει την πλήρη λειτουργία της πλατφόρμας, αποφεύγοντας την απλή αντιγραφή του TeamSpeak, καθώς δεν αξιοποιούνται πλήρως οι δυνατότητες.

Επιπλέον, προτείνω να ενισχυθεί η καθοδήγηση από γνώστες, να γίνουν πιο τακτικά θεματικά events, και να ξεκινήσει μια επικοινωνιακή καμπάνια για προσέλκυση νέων μελών.

Τέλος, θα ήθελα, παρακαλώ, να είστε δεκτικοί στο feedback. Αν θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι, η χρήση μιας ανώνυμης φόρμας συλλογής προτάσεων βελτίωσης και feedback θεωρώ ότι θα βοηθούσε.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και θέλω να ξέρετε ότι τα παραπάνω τα λέω με όλο τον σεβασμό. Έχω γνωρίσει καταπληκτικούς ανθρώπους εδώ και έχω μάθει πάρα πολλά!

Θα χαρώ πολύ να βοηθήσω κι εγώ όπως μπορώ!
Φιλικά,
Image
OAL063 Nicholas Fragkias
Newbie
Newbie
Name: Nicholas Fragkias
Callsign: OAL063

Re: Προβληματισμοί, feedback, Μέλλον της OAV ?

Post by OAL063 Nicholas Fragkias »

Καλησπέρα στα μέλη...
Διάβασα με πολλή προσοχή τους προβληματισμούς του Χάρη Ρήγα και θέλω να προσθέσω κάποιες δικές μου σκέψεις. Τα σημάδια "ατονίας" που αναφέρει ο Χάρης πράγματι υπάρχουν τελευταία. Υπάρχουν στον αριθμό συμμετοχών στα group flights της Παρασκευής, αλλά και στον αριθμό πτήσεων σε division όπως η Executive. Και για του λόγου το αληθές, πραγματικά ξαφνιάστηκα σήμερα, όταν βρέθηκα 2ος πιλότος σε ώρες πτήσεων στην Executie για τον Φεβρουάριο μήνα, ενώ είχα κάνει μόνο 2 πτήσεις, μία στο Μιλάνο και μία στην Κεφαλλονιά. Εύχομαι αυτές οι διαπιστώσεις να είναι συγκυριακές αλλά όπως και να το κάνουμε θα πρέπει να προβληματίσουν τους υπευθύνους και να ψάξουν να βρουν λύσεις. Έχω την αίσθηση, αν κρίνω από τον εαυτό μου ότι υπάρχει ένας κορεσμός. Ίσως θα πρέπει με εξαίρεση την Airlines, να ανανεωθούν τα προγράμματα πτήσεων. Ίσως θα πρέπει να αλλάξει μορφή ακόμη και το site. Ίσως (γνώμη ρίχνω) να επανενεργοποιηθούν τα παλιά tours ώστε οι πιλότοι να βρίσκουν άλλους ενδιαφέροντες προορισμούς (εδώ υπερτερεί το Aeroclub και αυτό οφείλεται στον Γιάννη Ευαγγελινό), ίσως θα πρέπει, αν οι υπεύθυνοι δεν έχουν ελεύθερο χρόνο για όλα αυτά - και το κατανοώ πλήρως - να ζητηθεί η βοήθεια κάποιων μελών που χωρίς να εμπλακούν στην διοίκηση, να βοηθήσουν όπου τους ζητηθεί. Τέλος, κι εδώ θέλω να μείνω και να το τονίσω, ίσως μέσω ΝΟΤΑΜ να μοιραστεί στα μέλη ένα ερωτηματολόγιο ανώνυμο που να ζητάει ιδέες και προτάσεις που, αν κριθούν εφαρμόσιμες, θα τονίσουν και πάλι το ενδιαφέρον των πιλότων όπως τον παλιό καλό καιρό.

Περιμένω απαντήσεις κι από άλλους φίλους της OAL. Είμαι σίγουρος ότι αυτή η παρέμβαση - ανησυχία του Χάρη θα αποτελέσει την αρχή μιας "επανεκκίνησης" που μόνο πρόοδο και ώθηση προς τα πάνω θα φέρει στην Olympic Aegean Virtual.
Post Reply