Αγαπητή διοίκηση, συνάδελφοι και φίλοι, όλοι γνωρίζουμε ότι μοιραζόμαστε ένα κοινό χόμπι, την αγάπη μας για την εξομοίωση πτήσεων σε διάφορα είδη αεροπλάνων.
Δεδομένης της λειτουργίας της ομάδας εδώ και πολλά χρόνια, και ως ένα πιο νέο μέλος που προσπαθεί να ανέβει ιεραρχικά, θα ήθελα να εκφράσω τους προβληματισμούς μου, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζω εδώ και καιρό. Δεν υπάρχει επαρκής εκπαίδευση, βοήθεια μελών, όρεξη, ούτε κατάλληλοι τρόποι ορθής λειτουργίας, events, καθώς και ανθρώπων να τα διαχειρίζονται. Παραδείγματος χάρη, πολύ παλιά routes, division managers που πλέον δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με την VA, κ.ο.κ.
Επιπλέον, το σύστημα για να ενταχθεί κάποιος σε μία από τις εταιρείες της Virtual Airlines, βλέπε Charter, Cargo κ.λπ., είναι πολύ δύσκολο, θυμίζοντας γραφειοκρατία χωρίς αρχή και τέλος.
Τα πολυπόθητα checkrides, τα οποία πρέπει να περάσει κάποιος πιλότος για να ενταχθεί σε κάποια από τις εταιρείες, πλέον δεν γίνονται, καθώς, από ό,τι καταλαβαίνω, ο λόγος είναι είτε η έλλειψη χρόνου, είτε η έλλειψη εκπαιδευτών.
Τα παραπάνω λόγια δεν αποσκοπούν σε λαϊκό δικαστήριο, αλλά είναι προσωπικοί μου προβληματισμοί. Είμαι μέλος της Virtual Airlines από το 2021 και, βλέποντας ότι ο αριθμός των μελών μειώνεται, θεωρώ σημαντικό να λάβετε υπόψη σας κάποιες κινήσεις. Όλοι μοιραζόμαστε την αγάπη μας, όμως η εκπαίδευση των νέων μελών χρειάζεται αναβάθμιση.
Προτείνω να καταργηθούν τα checkrides ως απαραίτητα στάδια, καθώς κάνουμε μια εικονική εξομοίωση. Φυσικά, αν κάποιος επιθυμεί έναν πολύ υψηλό ρόλο, π.χ. Captain, τότε ένα checkride μπορεί να γίνει, αλλά στα αρχικά στάδια δεν είναι απαραίτητο.
Προτείνω να παραμείνουμε στη χρήση του Discord ως βασική πλατφόρμα επικοινωνίας, με σωστή αξιοποίηση των καναλιών και των ρόλων, ώστε η διοίκηση να καθοδηγήσει την πλήρη λειτουργία της πλατφόρμας, αποφεύγοντας την απλή αντιγραφή του TeamSpeak, καθώς δεν αξιοποιούνται πλήρως οι δυνατότητες.
Επιπλέον, προτείνω να ενισχυθεί η καθοδήγηση από γνώστες, να γίνουν πιο τακτικά θεματικά events, και να ξεκινήσει μια επικοινωνιακή καμπάνια για προσέλκυση νέων μελών.
Τέλος, θα ήθελα, παρακαλώ, να είστε δεκτικοί στο feedback. Αν θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι, η χρήση μιας ανώνυμης φόρμας συλλογής προτάσεων βελτίωσης και feedback θεωρώ ότι θα βοηθούσε.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και θέλω να ξέρετε ότι τα παραπάνω τα λέω με όλο τον σεβασμό. Έχω γνωρίσει καταπληκτικούς ανθρώπους εδώ και έχω μάθει πάρα πολλά!
Θα χαρώ πολύ να βοηθήσω κι εγώ όπως μπορώ!
Φιλικά,
Προβληματισμοί, feedback, Μέλλον της OAV ?
-
OAL537 Charalampos Rigas
- Newbie

- Name: Charalampos Rigas
- Callsign: OAL537