Canada Exploration Tour

Συζητησεις όσων αφορα tours. / About tours.
Post Reply
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 376
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Canada Exploration Tour

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

ΜΕΓΑΛΗ ΧΩΡΑ ΑΠΕΡΑΝΤΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ!!!!!!!

Εξερευνήστε όλα όσα έχει να προσφέρει ο Καναδάς από ακτή σε ακτή. Πετάξτε μαζί μας και απολαύστε το μεγαλείο της φύσης στις απέραντες εκτάσεις της!!!


Image
Αεροδρόμιο αναχώρησης

Το διεθνές αεροδρόμιο του Χάλιφαξ Στάνφιλντ (IATA: YHZ, ICAO: CYHZ) είναι ένα καναδικό αεροδρόμιο στο Γκοφς της Νέας Σκωτίας, μια αγροτική κοινότητα του περιφερειακού δήμου του Χάλιφαξ. Εξυπηρετεί την περιοχή Χάλιφαξ, την ηπειρωτική Νέα Σκωτία και γειτονικές περιοχές στις γειτονικές θαλάσσιες επαρχίες. Το αεροδρόμιο πήρε το όνομά του προς τιμήν του Ρόμπερτ Στάνφιλντ, του 17ου πρωθυπουργού της Νέας Σκωτίας και πρώην ηγέτη του ομοσπονδιακού Προοδευτικού Συντηρητικού Κόμματος του Καναδά.

Το αεροδρόμιο, που ανήκει στην Transport Canada από τότε που άνοιξε το 1960, λειτουργεί από το 2000 από τη Διεθνή Αρχή Αεροδρομίου του Χάλιφαξ (HIAA). Αποτελεί μέρος του Εθνικού Συστήματος Αεροδρομίων.

Καθορισμένο ως διεθνές αεροδρόμιο από την Transport Canada, το Halifax Stanfield είναι το 8ο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον Καναδά από επιβατική κίνηση. Διαχειρίστηκε συνολικά 3.579.293 επιβάτες το 2023 και 84.045 μετακινήσεις αεροσκαφών το 2017. Είναι κόμβος για την Air Canada Express, τα ελικόπτερα Cougar, τη Maritime Air Charter και την PAL Airlines.
Image

πηγή:https://en.wikipedia.org/wiki/Halifax_S ... al_AirportΠόλη αναχώρησης :

Το Χάλιφαξ (αγγλικά: Halifax) είναι σημαντικό λιμάνι στα ανατολικά παράλια του Καναδά, και πρωτεύουσα της επαρχίας της Νέας Σκωτίας. Ο πληθυσμός της πόλης ανέρχεται σε 440.072 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2021[2], ενώ ο πληθυσμός της ευρύτερης αστικής περιοχής ανέρχεται σε 465.703 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2021[3]. και περιλαμβάνει — εκτός της παλιάς πόλης του Χάλιφαξ — τους πρώην ανεξάρτητους δήμους του Ντάρτμουθ (Dartmouth) και του Μπέντφορντ (Bedford).

Image

πηγή :https://en.wikipedia.org/wiki/Halifax,_Nova_ScotiaΑεροδρόμιο άφιξης:

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Jean Lesage της πόλης του Κεμπέκ, γνωστό και ως Διεθνές Αεροδρόμιο Jean Lesage (γαλλικά: Aéroport international Jean-Lesage de Québec, ή Aéroport de Québec) (IATA: YQB, ICAO: CYQB), είναι το κύριο αεροδρόμιο που εξυπηρετεί την πόλη του Κεμπέκ του Καναδά. Καθορισμένο ως διεθνές αεροδρόμιο από την Transport Canada, βρίσκεται έντεκα χιλιόμετρα (έξι ναυτικά μίλια) δυτικά-νοτιοδυτικά της πόλης. Το 2022, ήταν το 12ο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον Καναδά, με 1.174.321 επιβάτες. Περισσότερες από 10 αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν 360 εβδομαδιαίες πτήσεις σε προορισμούς σε όλο τον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κεντρική Αμερική, το Μεξικό, την Καραϊβική και την Ευρώπη.
Image

πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Qu%C3%A9b ... al_AirportΠολη άφιξης:

Η Πόλη του Κεμπέκ (γαλλικά: Ville de Québec) είναι ιστορική πόλη του Καναδά και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.

Η Παλιά Πόλη του Κεμπέκ (γαλ.: Vieux-Québec) είναι η μόνη πόλη της Βορείου Αμερικής της οποίας τα τείχη διατηρούνται ακόμα — και μάλιστα σε άριστη κατάσταση. Για τον λόγο αυτό, το 1985 η UNESCO ανακήρυξε την Πόλη του Κεμπέκ «Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς».

Η Πόλη του Κεμπέκ έχει πληθυσμό 549.459 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2021, ενώ ο πληθυσμός της ευρύτερης αστικής περιοχής ανέρχεται σε 839.311 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2021. Σε σύγκριση με άλλες πόλεις, η Πόλη του Κεμπέκ είναι η 2η σε πληθυσμό πόλη της επαρχίας του Κεμπέκ και η 11η σε πληθυσμό πόλη του Καναδά.

Image


πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Quebec_City
FLIGHT PLANS

1. CYHZ CYQB 29/3/24: KELNO FRENN SIMTO SIMTO4


Σκηνικά θα βρείτε για όλες τις πλατφόρμες πτήσεων:

Για MSFS
payware:

Αναχώρηση
https://flightsim.to/product/halifax-st ... rport-cyhz

https://contrail.shop/products/cyhz-hal ... field-intl


Άφιξη

https://www.justflight.com/product/queb ... rport-cyqb
free:

Αναχώρηση
https://flightsim.to/file/26994/cyhz-ha ... t-ai-fixes
Άφιξη

https://flightsim.to/file/34757/cyqb-qu ... ernational
Για FSX και P3D

payware:

Αναχώρηση:
https://secure.simmarket.com/fsimstudio ... msfs.phtml

https://secure.simmarket.com/fsimstudio ... .4v5.phtml

https://orbxdirect.com/product/fsimstudios-cyhz

Άφιξη
https://secure.simmarket.com/fsimstudio ... -p3d.phtml


free:
Αναχώρηση:

https://flyawaysimulation.com/downloads ... t-scenery/Άφιξη
https://library.avsim.net/search.php?Se ... e=0&Page=2

https://flyawaysimulation.com/downloads ... t-scenery/

https://www.rikoooo.com/downloads/viewdownload/88/873Για Xplane


payware:
Αναχώρηση

https://store.x-plane.org/CYHZ--Halifax ... _1383.html


Άφιξη
https://store.x-plane.org/CYQB-Quebec-C ... _1164.htmlfree:

Αναχώρηση
https://gateway.x-plane.com/airports/CYYZ/show


Άφιξη
https://forums.x-plane.org/index.php?/f ... l-airport/


https://gateway.x-plane.com/airports/CYQB/show
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Image
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 376
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Canada Exploration Tour

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

Αεροδρόμιο άφιξης:
Το Διεθνές Αεροδρόμιο Πήρσον του Τορόντο (αγγλικά: Toronto Pearson International Airport??, IATA : YYZ, ICAO : CYYZ) είναι ένα διεθνές αεροδρόμιο που εξυπηρετεί την πόλη του Τορόντο στο Οντάριο του Καναδά, καθώς επίσης την ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή με συνολικό πληθυσμό 8,7 εκατομμυρίων κατοίκων. Το αεροδρόμιο βρίσκεται 22,5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του κέντρου της πόλης του Τορόντο, στην παρακείμενη πόλη της Μισισάουγκα. Το αεροδρόμιο ονομάστηκε προς τιμήν του Λέστερ Πήρσον, που υπήρξε Καναδός πρωθυπουργός και προσωπικότητα βραβευμένης με νόμπελ Ειρήνης.

Το Πήρσον είναι το μεγαλύτερο και πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον Καναδά. Το 2014, το αεροδρόμιο εξυπηρέτησε πάνω από 38,5 εκατομμύρια επιβάτες και πάνω από 430.000 αεροσκάφη χρησιμοποίησαν το αεροδρόμιο το 2013 για τις ανταποκρίσεις τους. Κατέχει σε παγκόσμιο επίπεδο, την 35η θέση στον κατάλογο με τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια σε συνολική επιβατική κίνηση, την 24η θέση σε διεθνή κίνηση επιβατών και τη 15η θέση σε αριθμό πτήσεων. Το αεροδρόμιο αποτελεί σημαντική πύλη εισόδου για την πτήσεις με προορισμό τη Βόρεια Αμερική, αφού κατέχει τη δεύτερη θέση στη κίνηση επιβατών, μετά το Διεθνές Αεροδρόμιο Κένεντι.

Το αεροδρόμιο είναι κύριος κόμβος της Air Canada. Είναι επίσης, σημαντικός κόμβος για τους επιβάτες της καναδικής επιβατικής αεροπορικής εταιρίας WestJet και της εμπορικής αμρικανικής αεροπορικής εταιρείας FedEx Express. Χρησιμοποιείται με μεγάλο αριθμό πτήσεων από τις καναδικές αεροπορικές εταιρίες Air Transat και την Sunwing Airlines. Την ευθύνη λειτουργίας του αεροδρομίου έχει η Αεροπορική Αρχή Μείζονος Τορόντο (Greater Toronto Aviation Authority, GTAA) και είναι ένα από τα οκτώ καναδικά αεροδρόμια που πληρούν τις αμερικανικές προϋποθέσεις εισόδου για επιβάτες πτήσεων με προηγούμενο προορισμό εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Από το αεροδρόμιο αναχωρούν πτήσεις προς τις μεγαλύτερες και τις μικρότερες πόλεις των επαρχιών και των εδαφών του Καναδά. Συνολικά, 75 αεροπορικές εταιρείες δραστηριοποιούνται στο διεθνές αεροδρόμιο και το συνδέουν με πάνω από 155 διεθνείς προορισμούς προς όλο τον κόσμο. Το Πήρσον είναι μαζί με το Κένεντυ, τα μόνα αεροδρόμια στη Βόρεια Αμερική με απευθείας πτήσεις και στις έξι κατοικημένες ηπείρους.


πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Toronto_P ... al_Airport


ImageΠολη άφιξης:

Το Τορόντο (αγγλικά: Toronto) είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καναδά και η πρωτεύουσα της επαρχίας του Οντάριο. Η πόλη είναι χτισμένη στη βόρεια όχθη της λίμνης Οντάριο. Το Τορόντο έχει πληθυσμό 2.794.356 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2021 ενώ στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή του Τορόντο κατοικούν 6.202.225 κάτοικοι, σύμφωνα με την απογραφή του 2021. Το Τορόντο είναι το κεντρικό σημείο του «Χρυσού Πετάλου», της πιο πυκνοκατοικημένης περιοχής του Καναδά η οποία εκτείνεται από την Όσουα ανατολικά έως τους καταρράκτες του Νιαγάρα δυτικά. Περίπου το ένα τέταρτο των Καναδών κατοικεί στην περιοχή του Χρυσού Πετάλου, και περίπου ένας στους έξι Καναδούς εργάζεται εντός των ορίων της πόλης του Τορόντο.

Το Τορόντο σήμερα είναι η οικονομική πρωτεύουσα του Καναδά και αποτελεί ένα από τα πλέον κοσμοπολίτικα αστικά κέντρα του κόσμου. Ο σημερινός Δήμος του Τορόντο δημιουργήθηκε το 1998 από τη συγχώνευση πέντε περιφερειακών δήμων με τη δημοτική αρχή του Μητροπολιτικού Τορόντο.

πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Toronto
ImageFLIGHT PLANS

2. CYQB CYYZ===== 05/04/24 ====== YQB Q878 DICEN Q852 MATOR LIVBA Q848 LETAK IMEBA9


Σκηνικά θα βρείτε για όλες τις πλατφόρμες πτήσεων:

Για MSFS
payware:

Αναχώρηση
https://www.justflight.com/product/queb ... rport-cyqbΆφιξη
https://orbxdirect.com/product/flytampa ... gKBqvD_BwE

https://www.flytampa.org/cyyz.html

https://flightsim.to/product/cyyz-toron ... rport-msfs


free:

Αναχώρηση
https://flightsim.to/file/34757/cyqb-qu ... ernational

Άφιξη


Για FSX και P3D


payware:

Αναχώρηση:
https://secure.simmarket.com/fsimstudio ... -p3d.phtml


Άφιξη
https://secure.simmarket.com/flytampa-toronto.phtml


free:
Αναχώρηση:

https://library.avsim.net/search.php?Se ... e=0&Page=2

https://flyawaysimulation.com/downloads ... t-scenery/

https://www.rikoooo.com/downloads/viewdownload/88/873


Άφιξη
https://flyawaysimulation.com/downloads ... t-scenery/

https://library.avsim.net/search.php?Se ... &Go=Search


Για Xplane


payware:
Αναχώρηση

https://store.x-plane.org/CYQB-Quebec-C ... _1164.html

Άφιξη

https://secure.simmarket.com/globall-ar ... 1011.phtml

https://gg.deals/dlc/x-plane-11-add-on- ... rnational/

free:

Αναχώρηση
https://forums.x-plane.org/index.php?/f ... l-airport/


https://gateway.x-plane.com/airports/CYQB/show


Άφιξη


https://forums.x-plane.org/index.php?/f ... intl-isdg/

https://gateway.x-plane.com/airports/CYYZ/show


https://www.justflight.com/product/cytz ... for-xplane
Image
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 376
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Re: Canada Exploration Tour

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

Συνέχεια το tour στο μαγευτικό ONTARIO ( YOURS TO DISCOVER όπως λένε και οι πινακίδες στα οχήματα τους...)

Αεροδρόμιο άφιξης:

Το αεροδρόμιο Marie (IATA: YAM, ICAO: CYAM) είναι ένα διεθνές αεροδρόμιο που βρίσκεται 8,0 ναυτικά μίλια (14,8 χλμ, 9,2 μίλια) δυτικά-νοτιοδυτικά της πόλης Sault Ste. Marie, Οντάριο, Καναδάς στο ανατολικό άκρο της λίμνης Superior και στην αρχή του ποταμού St. Mary's River.

πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Sault_Ste._Marie_Airport

Image


Πολη άφιξης:

Το Σου Σέιντ Μαρί (αγγλικά: Sault Ste. Marie, γαλλικά: Sault-Sainte-Marie) είναι πόλη στον ποταμό Σαιντ Μέρις στο Οντάριο του Καναδά, κοντά στα σύνορα Καναδά-ΗΠΑ. Είναι η έδρα του Διαμερίσματος Αλγκόμα και η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στο Βόρειο Οντάριο, μετά το Σάντμπερι και το Θάντερ Μπέι.

Οι Οτζίμπουε, οι αυτόχθονες κάτοικοι της περιοχής Ανισίνααμπε, αποκαλούν αυτήν την περιοχή Μπααβίτιγκονγκ, που σημαίνει «τόπος των ορμητικών ρευμάτων». Την χρησιμοποιούσαν ως τοπικό σημείο συνάντησης κατά τη διάρκεια της εποχής κορηγόνων στα Ορμητικά Ρεύματα του Σαιντ Μέρις.

Στα νότια, απέναντι από τον ποταμό, βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες και η πόλη στο Μίσιγκαν με το ίδιο όνομα. Αυτές οι δύο κοινότητες ήταν μία πόλη έως ότου μια νέα συνθήκη μετά τον Πόλεμο του 1812 καθιέρωσε τα σύνορα μεταξύ του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών σε αυτήν την περιοχή στον ποταμό Σαιντ Μέρις. Τον 21ο αιώνα, οι δύο πόλεις ενώθηκαν με τη Διεθνή Γέφυρα, η οποία συνδέει τον Διαπολιτειακό Αυτοκινητόδρομο 75 επί την πλευρά του Μίσιγκαν, και την Οδό Χούρον (και πρώην δευτερεύουσα εθνική οδό του Οντάριο 550B) επί την πλευρά του Οντάριο. Η ναυτιλιακή κίνηση στο σύστημα των Μεγάλων Λιμνών παρακάμπτει τα Ορμητικά Ρεύματα του Σαιντ Μέρις μέσω των αμερικανικών Κλεισιάδων του Σου (Sault Locks), του πιο πολυσύχναστου καναλιού στον κόσμο όσον αφορά τη χωρητικότητα πλοίων που το διέρχονται, ενώ μικρότερα σκάφη αναψυχής και περιηγήσεων χρησιμοποιούν το καναδικό Κανάλι Σου Σέιντ Μαρί.

Οι Γάλλοι άποικοι αναφέρονταν στα ορμητικά ρεύματα στον ποταμό ως Les Saults de Ste. Marie και το όνομα του χωριού προήλθε από αυτό. Τα ορμητικά ρεύματα και οι καταρράκτες του ποταμού Σαιντ Μέρις κατηφορίζουν περισσότερο από 6 μέτρα από το επίπεδο της λίμνης Σουπήριορ στο επίπεδο των κάτω λιμνών. Πριν από εκατοντάδες χρόνια, η επιβραδυμένη ναυτιλιακή κίνηση, απαιτούσε χερσαία μεταφορά πλοίων και φορτίων από τη μια λίμνη στην άλλη. Ολόκληρη η ονομασία μεταφράζεται σε «Ορμητικά Ρεύματα της Αγίας Μαρίας» ή «Καταρράκτες της Αγίας Μαρίας». Η λέξη sault προφέρεται [σω] στα γαλλικά και [σου:] στην αγγλική προφορά του ονόματος της πόλης. Οι κάτοικοι της πόλης ονομάζονται Saultites.

To Σου Σέιντ Μαρί συνορεύει ανατολικά με τα καταφύγια των Πρώτων Εθνών Γκάρντεν Ρίβερ και Ράνκιν, και δυτικά με τον Συνοικισμό Πρινς. Στα βόρεια, η πόλη συνορεύει με ένα μη ενσωματωμένο τμήμα της Περιοχής Αλγκόμα, η οποία περιλαμβάνει τα τοπικά συμβούλια υπηρεσιών Ώουερες (Aweres), Μπατσαουάνα Μπέι (Batchawana Bay), Γκουλαί και Ντίστρικτ (Goulais and District), Πης Τρι (Peace Tree) και Σέρτσμοντ (Searchmont). Το πολεοδομικό συγκρότημα απογραφής της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των δήμων Λαιρντ (Laird), Πρινς (Prince) και Μακντόναλντ, Μέρεντιθ και Άμπερντιν Αντίσιοναλ (Macdonald, Meredith and Aberdeen Additional) και τα καταφύγια Πρώτων Εθνών του Γκάρντεν Ρίβερ και Ράνκιν, είχαν συνολικό πληθυσμό 79.800 ατόμων το 2011.

Οικισμοί ιθαγενών Αμερικανών, κυρίως λαών ομιλητών της Οτζίμπουε, υπήρχαν εδώ για περισσότερα από 500 χρόνια. Στα τέλη του 17ου αιώνα, οι Γάλλοι ιησουίτες ιεραπόστολοι καθιέρωσαν ιεραποστολή στο χωριό των Πρώτων Εθνών. Αυτό ακολουθήθηκε από την ανάπτυξη ενός εμπορικού σταθμού γούνας και ενός μεγαλύτερου οικισμού, καθώς οι έμποροι, οι παγιδευτές και οι ιθαγενείς Αμερικανοί προσελκύονταν στην κοινότητα. Θεωρήθηκε μία κοινότητα και μέρος του Καναδά μόνο μετά τον πόλεμο του 1812 και οικισμός στα σύνορα μεταξύ του Καναδά και των ΗΠΑ στον Ποταμό Σαιντ Μέρις. Εκείνη την εποχή, οι ΗΠΑ απαγόρευαν στους Βρετανούς εμπόρους να λειτουργούν πλέον στην επικράτειά τους και οι περιοχές που χωρίστηκαν από τον ποταμό άρχισαν να αναπτύσσονται ως δύο κοινότητες, και οι δύο ονομάστηκαν Σου Σέιντ Μαρί.

πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Sault_Ste._Marie,_Ontario

Image

FLIGHT PLANS


CYYZ CYAM 12/04/24 AVSEP7 MUSIT Q917 ULUTO / FL340
Σκηνικά θα βρείτε για όλες τις πλατφόρμες πτήσεων:

Για MSFS
payware:

Αναχώρηση
https://orbxdirect.com/product/flytampa ... gKBqvD_BwE

https://www.flytampa.org/cyyz.html

https://flightsim.to/product/cyyz-toron ... rport-msfs

Άφιξη

https://secure.simmarket.com/fsxcenery- ... msfs.phtml


free:

Αναχώρηση


Άφιξη


Για FSX και P3D

payware:

Αναχώρηση:
https://secure.simmarket.com/flytampa-toronto.phtml


Άφιξη
https://secure.simmarket.com/fsxcenery- ... -p3d.phtml


free:
Αναχώρηση:

https://flyawaysimulation.com/downloads ... t-scenery/

https://library.avsim.net/search.php?Se ... &Go=Search


ΆφιξηΓια Xplane

payware:
Αναχώρηση

https://secure.simmarket.com/globall-ar ... 1011.phtml

https://gg.deals/dlc/x-plane-11-add-on- ... rnational/


Άφιξη


free:

Αναχώρηση
https://forums.x-plane.org/index.php?/f ... intl-isdg/

https://gateway.x-plane.com/airports/CYYZ/show


https://www.justflight.com/product/cytz ... for-xplaneΆφιξη


https://gateway.x-plane.com/airports/CYAM/show
Image
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 376
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Re: Canada Exploration Tour

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

Κεντρικά αλλά ποιο κεντρικά δεν γίνεται!!!
Φοβερό μέρος...ατελείωτες ευθείες και πολύ κρύο το χειμώνα!!!!


Αεροδρόμιο άφιξης:

Το διεθνές αεροδρόμιο Winnipeg James Armstrong Richardson (κοινώς γνωστό ως Winnipeg International Airport ή Winnipeg Airport) (IATA: YWG, ICAO: CYWG) είναι ένα διεθνές αεροδρόμιο που βρίσκεται στο Winnipeg, Manitoba, Καναδάς. Είναι το έβδομο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον Καναδά από επιβατική κίνηση, εξυπηρετώντας 4.094.793 επιβάτες το 2023 και το 7ο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον Καναδά από τις μετακινήσεις αεροσκαφών. Το διεθνές αεροδρόμιο Winnipeg είναι ένας κόμβος για την Calm Air, την Perimeter Airlines και την αεροπορική εταιρεία εμπορευμάτων Cargojet, χρησιμεύοντας επίσης ως κέντρο εστίασης για τη WestJet και ως βάση λειτουργίας για την Flair Airlines. Το αεροδρόμιο συστεγάζεται με την Καναδική Βάση Δυνάμεων Γουίνιπεγκ, καλύπτοντας συνολική έκταση 1.370 εκταρίων (3.400 στρέμματα).

Ένας σημαντικός συγκοινωνιακός κόμβος στην επαρχία της Μανιτόμπα, το διεθνές αεροδρόμιο του Γουίνιπεγκ λειτουργεί ως το κύριο αεροδρόμιο για μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή που περιλαμβάνει τμήματα του γειτονικού Βορειοδυτικού Οντάριο και του Νούναβουτ. Το αεροδρόμιο λειτουργεί από την Αρχή αεροδρομίων του Γουίνιπεγκ ως μέρος του Εθνικού Συστήματος Αεροδρομίων του Καναδά μεταφορών και είναι ένα από τα οκτώ καναδικά αεροδρόμια που διαθέτουν εγκαταστάσεις προεκκαθάρισης συνόρων των ΗΠΑ.

Καθημερινές απευθείας πτήσεις εκτελούνται από το διεθνές αεροδρόμιο του Γουίνιπεγκ προς προορισμούς σε ολόκληρο τον Καναδά καθώς και προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό και την Καραϊβική. Το αεροδρόμιο εξυπηρετεί επίσης πολλές μικρές απομακρυσμένες κοινότητες στη Βόρεια Μανιτόμπα, στο Βορειοδυτικό Οντάριο και στο Νούναβουτ μέσω τακτικών προγραμματισμένων πτήσεων.

πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Winnipeg_ ... al_Airport


Image


Πολη άφιξης:
Το Γουίνιπεγκ ή Γουίννιπεγκ (αγγλικά: Winnipeg, Manitoba), είναι πόλη του Καναδά και πρωτεύουσα της επαρχίας της Μανιτόμπας.

Το Γουίνιπεγκ έχει πληθυσμό 749.607 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2021, ενώ ο πληθυσμός της μητροπολιτικής περιοχής του Γουίνιπεγκ, ανέρχεται σε 834.678 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2021.

Η πόλη βρίσκεται περίπου στο γεωγραφικό κέντρο της Βορείου Αμερικής, στο σημείο όπου ενώνονται οι ποταμοί Ρεντ (Red) και Ασινιμπουάν (Assiniboine).

Το Γουίνιπεγκ αποτελεί σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο του Καναδά, καθώς επίσης και σημαντικό κέντρο για την καναδική γεωργία. Η πόλη βρίσκεται στο μέσο περίπου του Καναδά, περίπου 100 χλμ. βόρεια από τα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες και 70 χλμ. νότια από τη λίμνη Γουίνιπεγκ, που είναι η πέμπτη σε έκταση λίμνη του Καναδά και η ενδέκατη σε έκταση λίμνη σε όλον τον κόσμο. Το όνομα της πόλης προέρχεται από τη γλώσσα των αυτοχθόνων Κρι (Cree), και σημαίνει «λασπόνερα».

πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Winnipeg


Αυτόχθονες της περιοχής

Image


και ο αδελφός της κοπελιάς

Image
FLIGHT PLANS

CYAM-CYWG 26/04/24 N0456F340 YQT DCT GERTY DCT GOVIT NORAK4 /ETE 01:45 / 580 milesΣκηνικά θα βρείτε για όλες τις πλατφόρμες πτήσεων:

Για MSFS
payware:

Αναχώρηση
https://secure.simmarket.com/fsxcenery- ... msfs.phtml

Άφιξη

https://orbxdirect.com/product/fsimstudios-cywg-msfs

https://el.flightsim.to/product/winnipe ... rport-cywg

https://secure.simmarket.com/fsimstudio ... msfs.phtml


free:

Αναχώρηση


Άφιξη
https://el.flightsim.to/file/63043/gsx- ... rport-cywg

Για FSX και P3D

payware:

Αναχώρηση:
https://secure.simmarket.com/fsxcenery- ... -p3d.phtml


Άφιξη
https://secure.simmarket.com/fsxcenery- ... -p3d.phtml


free:
Αναχώρηση:Άφιξη
https://library.avsim.net/esearch.php?D ... D=fsxafcad


Για Xplane

payware:
ΑναχώρησηΆφιξη
https://secure.simmarket.com/taimodels- ... e-11.phtml
https://store.x-plane.org/CYWG--Winnipe ... _1424.html


free:

Αναχώρηση


https://gateway.x-plane.com/airports/CYAM/show


Άφιξη

https://gateway.x-plane.com/airports/CYWG/show
Image
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 376
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Re: Canada Exploration Tour

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

Χριστός Ανεστη σε όλους

Πάμε λίγο ποίο ΔυτικάΑεροδρόμιο άφιξης:


Το Διεθνές Αεροδρόμιο Saskatoon John G. Diefenbaker (IATA: YXE, ICAO: CYXE) είναι ένα διεθνές αεροδρόμιο που βρίσκεται 3 ναυτικά μίλια (5,6 χλμ., 3,5 μίλια) βορειοδυτικά του κέντρου του Saskatoon, Saskatchewan, αν και εξακολουθεί να βρίσκεται εντός των ορίων της πόλης του. Το αεροδρόμιο εξυπηρετείται από επιβάτες, ταχυμεταφορείς και αερομεταφορείς. Πήρε το όνομά του από τον John Diefenbaker, τον 13ο πρωθυπουργό του Καναδά.

Το αεροδρόμιο διαθέτει εννέα γέφυρες επιβατών, τρεις θέσεις φόρτωσης εδάφους, 32 σημεία ελέγχου εισιτηρίων και χώρο αφίξεων τελωνείου/μεταναστευτικού.

Το αεροδρόμιο έχει ταξινομηθεί ως αεροδρόμιο εισόδου από την Nav Canada και στελεχώνεται από την Υπηρεσία Συνοριακών Υπηρεσιών του Καναδά (CBSA). Οι αξιωματικοί της CBSA σε αυτό το αεροδρόμιο μπορούν να χειριστούν αεροσκάφη με όχι περισσότερους από 200 επιβάτες. Ωστόσο, μπορούν να χειριστούν έως και 300 εάν το αεροσκάφος εκφορτωθεί σταδιακά.

Το 2019, το αεροδρόμιο διήλθε συνολικά 1,49 εκατομμύρια επιβάτες, μείωση 1,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.


πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Saskatoon ... al_Airport

ImageΠολη άφιξης:

Το Σασκατούν (αγγλικά: Saskatoon, Saskatchewan), είναι πόλη στον κεντρικό Καναδά, και η μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας Σασκάτσουαν.

Το Σασκάτουν έχει πληθυσμό 266.141 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2021[4], ενώ η μητροπολιτική περιοχή του Σασκατούν έχει πληθυσμό 317.480 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2021[5].

Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νότιου Σασκάτσουαν (αγγλ.: South Saskatchewan River). Για τις πολλές της γέφυρες αποκαλείται «Πόλη των Γεφυρών» (αγγλ.: City of Bridges) ή και «Παρίσι των Καναδικών Πεδιάδων» (αγγλ.: The Paris of the Prairies).

Η ονομασία της πόλης δεν είναι απολύτως εξακριβωμένη. Η πιο πιθανή ερμηνεία είναι πως πρόκειται για παραφθορά της ινδιάνικης λέξης misaskwatomina, η οποία, στη γλώσσα των αυτοχθόνων Κρι, σημαίνει μικρό βατόμουρο που φύεται στην περιοχή.

πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Saskatoon
FLIGHT PLANS

CYWG-CYXE 17/05/24 N0457F340 DCT KOBID Q908 MUTUR DCT PENPI DUNEM6 /ETE 01:10 /397 milesΣκηνικά θα βρείτε για όλες τις πλατφόρμες πτήσεων:

Για MSFS
payware:

Αναχώρηση

https://orbxdirect.com/product/fsimstudios-cywg-msfs

https://el.flightsim.to/product/winnipe ... rport-cywg

https://secure.simmarket.com/fsimstudio ... msfs.phtml

Άφιξη

https://secure.simmarket.com/fsxcenery- ... msfs.phtmlfree:

Αναχώρηση
https://el.flightsim.to/file/63043/gsx- ... rport-cywg

Άφιξη

https://flightsim.to/file/22627/cyxe-sa ... al-airport
Για FSX και P3D

payware:

Αναχώρηση:
https://secure.simmarket.com/fsxcenery- ... -p3d.phtml


Άφιξη
https://secure.simmarket.com/fsxcenery- ... 3dv5.phtml


free:
Αναχώρηση:
https://library.avsim.net/esearch.php?D ... D=fsxafcad


Άφιξη
https://library.avsim.net/search.php?Ca ... ScanMode=0


Για Xplane

payware:
Αναχώρηση

https://secure.simmarket.com/taimodels- ... e-11.phtml
https://store.x-plane.org/CYWG--Winnipe ... _1424.htmlΆφιξη

free:

Αναχώρηση


https://gateway.x-plane.com/airports/CYWG/show


Άφιξη

https://forums.x-plane.org/index.php?/f ... saskatoon/

https://gateway.x-plane.com/airports/CYXE/show
Image
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 376
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Re: Canada Exploration Tour

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

Αεροδρόμιο άφιξης:

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Κάλγκαρι (IATA: YYC, ICAO: CYYC), με την επωνυμία YYC Calgary International Airport, είναι ένα διεθνές αεροδρόμιο που εξυπηρετεί την πόλη του Κάλγκαρι της Αλμπέρτα του Καναδά. Βρίσκεται περίπου 17 χιλιόμετρα (11 μίλια) βορειοανατολικά του κέντρου της πόλης και καλύπτει μια έκταση 20,82 τετραγωνικών χιλιομέτρων (8,04 τετραγωνικά χιλιόμετρα, 5.144 στρέμματα, 2.082 εκτάρια). Με 18,5 εκατομμύρια επιβάτες το 2023 και 124.108 μετακινήσεις αεροσκαφών το 2021, το Calgary International είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Αλμπέρτα και το τέταρτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον Καναδά από επιβατική κίνηση. Αυτό το αεροδρόμιο εξυπηρετείται από την Υπηρεσία Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης του Διεθνούς Αεροδρομίου του Κάλγκαρι για προστασία αεροσκαφών διάσωσης και πυρόσβεσης (ARFF). Οι βιομηχανίες πετρελαίου και τουρισμού της περιοχής (και η γειτνίασή της με το Εθνικό Πάρκο Banff) συνέβαλαν στην ανάπτυξη του αεροδρομίου, το οποίο έχει απευθείας πτήσεις σε μια σειρά από προορισμούς στη Βόρεια και Κεντρική Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία. Το Κάλγκαρι λειτουργεί ως η έδρα και ο κύριος κόμβος της WestJet.

Χτισμένο στα τέλη της δεκαετίας του 1930, η τοποθεσία έχει έκτοτε φιλοξενήσει: 71 πύλες τουλάχιστον (ανάλογα με τον τύπο του αεροπλάνου), τέσσερις διαδρόμους και δύο κτίρια τερματικού σταθμού με έξι θέσεις για επιβάτες (Πύλες A1-6, A12-24, B31-40, C50-65, D70-79 και E80-97), αποθήκες διακίνησης φορτίου και άλλες υποδομές. Η Αρχή του Αεροδρομίου του Κάλγκαρι διαχειρίζεται το ακίνητο ενώ πληρώνει ενοίκιο στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Κοντά στο αεροδρόμιο βρίσκονται οι αυτοκινητόδρομοι Deerfoot Trail και Stoney Trail για μεταφορά στην πόλη και τη γύρω περιοχή, ενώ η δημόσια συγκοινωνία εξυπηρετεί επίσης το αεροδρόμιο.


πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Calgary_I ... al_Airport

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... E_Pier.jpg

Image

ImageΠολη άφιξης:


Το Κάλγκαρι ή Κάλγκαρυ (αγγλικά: Calgary, Alberta), είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της καναδικής επαρχίας της Αλμπέρτας. Η πόλη βρίσκεται στα νότια της επαρχίας σε απόσταση περίπου 80 χλμ. ανατολικά από τα Βραχώδη Όρη.

Ο πληθυσμός του Κάλγκαρι, ανέρχεται σε 1.306.784 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2021[5], ενώ ο πληθυσμός της μητροπολιτικής περιοχής του Κάλγκαρι, ανέρχεται σε 1.481.806 κατοίκους (σύμφωνα με την απογραφή του 2021[6]).

Το Κάλγκαρι αποτελεί το νότιο άκρο μίας πολύ πυκνοκατοικημένης περιοχής που εκτείνεται για 300 χλμ. περίπου βόρεια μέχρι το Έντμοντον. Το Κάλγκαρι είναι η τρίτη σε πληθυσμό πόλη του Καναδά και ο πληθυσμός του αυξάνεται με εντυπωσιακό ρυθμό λόγω της οικονομικής ανάπτυξης που έχει φέρει η άντληση πετρελαίου στην Αλμπέρτα.

Το Κάλγκαρι φιλοξένησε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 1988.

πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Calgary

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... omeDay.jpg


FLIGHT PLANS

CYXE -CYYC 24/05/24 OVATA BORIX PIKLA BIRKO5 N0448F340 –Σκηνικά θα βρείτε για όλες τις πλατφόρμες πτήσεων:

Για MSFS
payware:

Αναχώρηση
https://secure.simmarket.com/fsxcenery- ... msfs.phtml


Άφιξη
https://flightsim.to/product/cyyc-calga ... al-airportfree:

Αναχώρηση
https://flightsim.to/file/22627/cyxe-sa ... al-airport

Άφιξη

https://flightsim.to/file/66916/gsx-pro ... simstudios
Για FSX και P3D

payware:

Αναχώρηση:
https://secure.simmarket.com/fsxcenery- ... 3dv5.phtml


Άφιξηfree:
Αναχώρηση:
https://library.avsim.net/search.php?Ca ... ScanMode=0


Άφιξη
https://library.avsim.net/esearch.php?DLID=197272

https://flyawaysimulation.com/downloads ... -for-cyyc/


Για Xplane

payware:
Αναχώρηση

Άφιξη

free:

Αναχώρηση


https://forums.x-plane.org/index.php?/f ... saskatoon/

https://gateway.x-plane.com/airports/CYXE/showΆφιξη

https://gateway.x-plane.com/airports/CYYC/show
Image
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 376
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Re: Canada Exploration Tour

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

Βρετανική Κολομβία
Image

Αεροδρόμιο άφιξης:

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Kelowna (IATA: YLW, ICAO: CYLW) είναι ένα καναδικό αεροδρόμιο που βρίσκεται περίπου 10 λεπτά ή 6,2 ναυτικά μίλια (11,5 χλμ., 7,1 μίλια) βορειοανατολικά της Kelowna, Βρετανική Κολομβία, Καναδάς, στον αυτοκινητόδρομο 97.

Το αεροδρόμιο του ενιαίου διαδρόμου εκτελεί προγραμματισμένα αεροπορικά δρομολόγια προς το Βανκούβερ, τη Βικτώρια, τον Πρίγκηπα Τζορτζ, το Κάλγκαρι, το Έντμοντον, το Τορόντο και το Μόντρεαλ, καθώς και λιγότερο συχνή εποχική υπηρεσία προς το Σιάτλ, το Κανκούν, το Πουέρτο Βαγιάρτα, το Λος Κάμπος και το Φοίνιξ. Επί του παρόντος, το αεροδρόμιο διαχειρίζεται έως και 36 εμπορικές αναχωρήσεις την ημέρα ή περίπου 248 αναχωρήσεις την εβδομάδα. Τρεις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες εξυπηρετούν το αεροδρόμιο: η Air Canada, η Alaska Airlines και η WestJet.

Το 2018, το YLW ξεπέρασε το Διεθνές Αεροδρόμιο Victoria και έγινε το 10ο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Καναδά από επιβατική κίνηση με 2.080.372, που αντιπροσωπεύει αύξηση 9,9% σε σχέση με το 2017.

πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Kelowna_I ... al_Airport

Image

Πολη άφιξης:

Η Κελόουνα (αγγλικά: Kelowna) είναι πόλη στη λίμνη Οκανάγκαν στην κοιλάδα Οκανάγκαν στο νότιο εσωτερικό της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά. Λειτουργεί ως έδρα της Περιφέρειας του Κεντρικού Οκανάγκαν. Το όνομα Κελόουνα προέρχεται από μια λέξη της γλώσσας Οκανάγκαν για την «αρκούδα γκρίζλι».

Η Κελόουνα είναι η τρίτη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή της επαρχίας (μετά το Βανκούβερ και τη Βικτώρια), η έβδομη μεγαλύτερη πόλη της Βρετανικής Κολομβίας συνολικά και η μεγαλύτερη ως προς το εσωτερικό. Είναι η 22η μεγαλύτερη πόλη στον Καναδά. Η κυρίως πόλη περιλαμβάνει 211,82[4] τετραγωνικά χιλιόμετρα ενώ η μητροπολιτική περιοχή απογραφής 2.904,86 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Το 2019, εκτιμήθηκε ότι ο πληθυσμός της Κελόουνα είχε αυξηθεί σε 217.229 στην μητροπολιτική περιοχή και σε 142.146 στην κυρίως πόλη. Μετά από πολλά χρόνια επέκτασης των προαστίων στις γύρω πλαγιές των βουνών, το δημοτικό συμβούλιο υιοθέτησε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο με σκοπό να αυξήσει την πυκνότητα - ειδικά στον πυρήνα του κέντρου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την κατασκευή υψηλότερων κτιρίων, συμπεριλαμβανομένου του One Water Street - ενός 36όροφου κτηρίου που θα καταστεί από τα ψηλότερα της Κελόουνα μόλις ολοκληρωθεί εντός του 2021.

Οι κοντινές κοινότητες περιλαμβάνουν την Πόλη της Δυτικής Κελόουνα (η οποία αναφέρεται επίσης ως Γουέστμπανκ και Γουέστσαϊντ) στα δυτικά, απέναντι από τη λίμνη Οκανάγκαν· τη λίμνη Κάντρι και το Βέρνον στα βόρεια· το Πήτσλαντ στα νοτιοδυτικά· και το Σάμμερλαντ και το Πέντικτον στα νότια.


πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Kelowna

FLIGHT PLANS

CYYC -CYLW 31/05/24 BOTAG Q894 BINVO ROBTI NORIP5 N0452F360 -ETE:00:45-DIS:261Σκηνικά θα βρείτε για όλες τις πλατφόρμες πτήσεων:

Για MSFS
payware:

Αναχώρηση
https://flightsim.to/product/cyyc-calga ... al-airport


Άφιξη

https://secure.simmarket.com/fsimstudio ... 948).phtml

https://orbxdirect.com/product/fsimstudios-cylw-msfs


free:

Αναχώρηση

https://flightsim.to/file/66916/gsx-pro ... simstudios

Άφιξη
https://flightsim.to/file/1257/airport-cylw-kelowna
Για FSX και P3D

payware:

Αναχώρηση:Άφιξηfree:
Αναχώρηση:

https://library.avsim.net/esearch.php?DLID=197272

https://flyawaysimulation.com/downloads ... -for-cyyc/

Άφιξη
https://library.avsim.net/esearch.php?DLID=163908


Για Xplane

payware:
Αναχώρηση

Άφιξη

free:

Αναχώρηση

https://gateway.x-plane.com/airports/CYYC/show
Άφιξη

https://gateway.x-plane.com/airports/CYLW/show
Image
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 376
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Re: Canada Exploration Tour

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

Image

Αεροδρόμιο άφιξης:

Το αεροδρόμιο Grande Prairie (IATA: YQU, ICAO: CYQU) είναι ένα εμπορικό αεροδρόμιο που βρίσκεται 3 ναυτικά μίλια (5,6 χλμ., 3,5 μίλια) δυτικά βορειοδυτικά του Grande Prairie, Αλμπέρτα, Καναδάς. Είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στη χώρα του ποταμού Ειρήνης της βορειοδυτικής Αλμπέρτα και της βορειοανατολικής Βρετανικής Κολομβίας, έχοντας εξυπηρετήσει 446.000 επιβάτες το 2014 και 436.000 το 2015,κατατάσσεται μεταξύ των πιο πολυσύχναστων περιφερειακών αεροδρομίων στον Καναδά.

Το αεροδρόμιο παρουσίασε αύξηση της επιβατικής κίνησης λόγω της οικονομικής και πληθυσμιακής αύξησης της πόλης. Ο τερματικός σταθμός, που αρχικά χτίστηκε το 1981, έχει υποστεί εκτεταμένες ανακαινίσεις που αύξησαν τον χώρο, προσέθεσαν ένα εστιατόριο στον δεύτερο όροφο, επέκτεινε τον τερματικό σταθμό προς τα νότια και προσέθεσε χώρο στάθμευσης. Η περαιτέρω επέκταση πρόσθεσε μια άλλη πύλη, καρουζέλ αποσκευών και χώρο γραφείων για τελωνειακή χρήση.

Το αεροδρόμιο εξυπηρετείται από τους περιφερειακούς αερομεταφορείς Air Canada Express και WestJet Encore, καθεμία με πτήσεις με propjet προς το Έντμοντον και το Κάλγκαρι. Η Flair Airlines λειτούργησε από το αεροδρόμιο για ένα μήνα πριν αναστείλει την υπηρεσία.
Το αεροδρόμιο βλέπει επίσης κίνηση τσάρτερ και πρόσθετη κίνηση που προκαλείται από τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου υψηλής πυκνότητας στην περιοχή.
Το αεροδρόμιο εξυπηρετεί επίσης το Royal Canadian Air Cadets Peace Region Gliding Program, οι οποίοι πετούν το ανεμόπτερο Schweizer 2-33A από μια εγκατάσταση εκτόξευσης βαρούλκου.πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Grande_Prairie_Airport
Image


Πόλη άφιξης:

Το Γκραντ Πραίρι (αγγλικά: Grande Prairie) είναι πόλη στη βορειοδυτική Αλμπέρτα του Καναδά, στο νότιο τμήμα μιας περιοχής γνωστής ως Πης Ρίβερ Κάντρι. Βρίσκεται στη διασταύρωση της εθνικής οδού 43 (μέρος του Διαδρόμου CANAMEX) και της εθνικής οδού 40 (ο Αυτοκινητόδρομος Μπίγκχορν), περίπου 456 χλμ. βορειοδυτικά του Έντμοντον. Η πόλη περιβάλλεται από την κομητεία Γκραντ Πραίρι ? 1.

Το Γκραντ Πραίρι ήταν η έβδομη μεγαλύτερη πόλη στην Αλμπέρτα το 2016 με πληθυσμό 63.166 κατοίκους, και ήταν μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις του Καναδά μεταξύ του 2001 και του 2006.[3]

Η πόλη υιοθέτησε τον κύκνο τρομπέτα (Cygnus buccinator) ως επίσημο σύμβολο λόγω της εγγύτητάς του με τη μεταναστευτική οδό και τους καλοκαιρινούς χώρους φωλιάσματος αυτού του πτηνού. Για το λόγο αυτό, το Γκραντ Πραίρι μερικές φορές ονομάζεται «Πόλη των Κύκνων». Ο δεινόσαυρος έχει εμφανιστεί ως ανεπίσημο σύμβολο της πόλης λόγω των παλαιοντολογικών ανακαλύψεων στις περιοχές βόρεια και δυτικά του Γκραντ Πραίρι.


πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Grande_Prairie

Image


FLIGHT PLANS


CYLW-CYQU 07/06/24 ENDBY2 ENDBY DCT PARQE DCT IKNOL N0451F360-ETE:01:05-DIS:386Σκηνικά θα βρείτε για όλες τις πλατφόρμες πτήσεων:

Για MSFS
payware:

Αναχώρηση
https://secure.simmarket.com/fsimstudio ... 948).phtml

https://orbxdirect.com/product/fsimstudios-cylw-msfsΆφιξηfree:

Αναχώρηση
https://flightsim.to/file/1257/airport-cylw-kelowna

Άφιξη

Για FSX και P3D

payware:

Αναχώρηση:Άφιξηfree:
Αναχώρηση:

https://library.avsim.net/esearch.php?DLID=163908

ΆφιξηΓια Xplane

payware:
Αναχώρηση

Άφιξη

free:

Αναχώρηση
https://gateway.x-plane.com/airports/CYLW/show

Άφιξη
Image
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 376
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Re: Canada Exploration Tour

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

Αεροδρόμιο άφιξης:

Το αεροδρόμιο Fort Simpson (IATA: YFS, ICAO: CYFS) βρίσκεται 7,4 ναυτικά μίλια (13,7 km, 8,5 μίλια) ανατολικά νοτιοανατολικά του Fort Simpson, Northwest Territories, Καναδάς.

πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Fort_Simpson_Airport


Πολη άφιξης:
Το Fort Simpson "τόπος όπου τα ποτάμια ενώνονται" είναι ένα χωριό, το μοναδικό σε ολόκληρη την επικράτεια, στην περιοχή Dehcho των Βορειοδυτικών Εδαφών, στον Καναδά. Η κοινότητα βρίσκεται σε ένα νησί στη συμβολή των ποταμών Mackenzie και Liard. Είναι περίπου 500 km (310 μίλια) δυτικά του Yellowknife. Και οι δύο ποταμοί ήταν παραδοσιακά εμπορικοί δρόμοι για την εταιρεία Hudson's Bay και τους ιθαγενείς Dene της περιοχής.

Το Fort Simpson είναι το περιφερειακό κέντρο του Dehcho και είναι η πύλη προς τον γραφικό ποταμό South Nahanni και το καταφύγιο Nahanni National Park. Το Fort Simpson είναι προσβάσιμο αεροπορικώς, θαλάσσης και οδικώς και διαθέτει πλήρη υπηρεσία δευτεροβάθμιας και δημοτικού σχολείου. Ο αυτοκινητόδρομος Mackenzie επεκτάθηκε στο Fort Simpson το 1970-71.

Το κεντρικό τμήμα της κοινότητας βρίσκεται σε ένα νησί κοντά στη νότια όχθη του ποταμού Mackenzie, αλλά οι βιομηχανικές περιοχές και οι αγροτικές κατοικημένες περιοχές βρίσκονται κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου μέχρι το αεροδρόμιο Fort Simpson, ακριβώς πέρα ​​από το οποίο βρίσκεται η διάβαση του πορθμείου Liard River.

πηγή:

https://en.wikipedia.org/wiki/Fort_Simpson

ImageFLIGHT PLANS

CYQU - CYFS 14/06/24 EBKOL DCT ETGEL DCT ULUKI N0449F360-ETE:01:05-DIS:409


Image
Σκηνικά θα βρείτε για όλες τις πλατφόρμες πτήσεων:

Για MSFS
payware:

Αναχώρηση
Άφιξηfree:

Αναχώρηση


Άφιξη

Για FSX και P3D

payware:

Αναχώρηση:Άφιξηfree:
Αναχώρηση:ΆφιξηΓια Xplane

payware:
Αναχώρηση

Άφιξη

free:

Αναχώρηση


Άφιξη


https://gateway.x-plane.com/airports/CYFS/show
Image
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 376
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Re: Canada Exploration Tour

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

Αεροδρόμιο άφιξης:

Το αεροδρόμιο Inuvik (Mike Zubko) (IATA: YEV, ICAO: CYEV) βρίσκεται 6,5 ναυτικά μίλια (12,0 χλμ., 7,5 μίλια) ανατολικά του Inuvik, Βορειοδυτικά Εδάφη, Καναδάς.

Το αεροδρόμιο έχει ταξινομηθεί ως αεροδρόμιο εισόδου από την Nav Canada και στελεχώνεται από την Υπηρεσία Συνοριακών Υπηρεσιών του Καναδά (CBSA). Οι αξιωματικοί της CBSA σε αυτό το αεροδρόμιο μπορούν να χειριστούν μόνο αεροσκάφη γενικής αεροπορίας, με όχι περισσότερους από 15 επιβάτες.[1]

Χρησιμοποιείται επίσης ως μπροστινή επιχειρησιακή βάση για στρατιωτικά αεροσκάφη CF-18 Hornet που λειτουργούν από τη Βασιλική Καναδική Αεροπορία.

Το 1995, το αεροδρόμιο ονομάστηκε για τον Mike Zubko (1923–1991), έναν διάσημο τοπικό αεροπόρο.

πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Inuvik_(M ... o)_Airport

Image

Πολη άφιξης:

Το Ινούβικ (αγγλικά: Inuvik) είναι η μόνη πόλη στην περιοχή Ινούβικ, και η τρίτη μεγαλύτερη κοινότητα στα Βορειοδυτικά Εδάφη του Καναδά. Βρίσκεται στην γνωστή ως περιοχή Μποφόρ Δέλτα, λειτουργεί ως το διοικητικό και υπηρεσιακό της κέντρο και φιλοξενεί ομοσπονδιακά, εδαφικά και αυτόχθονα κυβερνητικά γραφεία, μαζί με το περιφερειακό νοσοκομείο και το αεροδρόμιο.

Το Ινούβικ βρίσκεται στη βόρεια άκρη του βόρειου δάσους, λίγο πριν αρχίσει η μετάβαση στην τούνδρα, και κατά μήκος της ανατολικής πλευράς του πελώριου δέλτα του ποταμού Μακένζι. Η πόλη βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ της Περιφέρειας Οικισμού Γκουιτσίν και της Περιφέρειας Οικισμού Ινουβιαλουίτ


πηγή:

https://en.wikipedia.org/wiki/Inuvik

ImageFLIGHT PLANS

CYFS - CYEV 21/06/24 ROSDO DCT YVQ DCT XIBOS N0454F360-ETE:01:25-DIST:520ImageΣκηνικά θα βρείτε για όλες τις πλατφόρμες πτήσεων:

Για MSFS
payware:

Αναχώρηση
Άφιξηfree:

Αναχώρηση


Άφιξη

Για FSX και P3D

payware:

Αναχώρηση:Άφιξηfree:
Αναχώρηση:ΆφιξηΓια Xplane

payware:
Αναχώρηση

Άφιξη

free:

Αναχώρηση


https://gateway.x-plane.com/airports/CYFS/show
Άφιξη
Image
OAL017 Efstathios Tsirigotis
Newbie
Newbie
Posts: 1
Joined: Tue Jun 28, 2022 9:10 am
Name: Efstathios Tsirigotis
Callsign: OAL017

Re: Canada Exploration Tour

Post by OAL017 Efstathios Tsirigotis »

Αεροδρόμιο άφιξης Freeware CYEV : https://flightsim.to/file/75311/inuvik- ... rport-cyev
OAL063 Nicholas Fragkias
Newbie
Newbie
Posts: 19
Joined: Sat Aug 07, 2010 8:14 am
Name: Nicholas Fragkias
Callsign: OAL063

Re: Canada Exploration Tour

Post by OAL063 Nicholas Fragkias »

Right
Post Reply