TRANS AFRICA TOUR (TAT) season 2023-2024

Συζητησεις όσων αφορα tours. / About tours.
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 336
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Re: TRANS AFRICA TOUR (TAT) season 2023-2024

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

Αυτην την Παρασκευή 22/12/23 και ώρα 21:00 τοπική πέταξε προς το μοναδικό αεροδρόμιο με ασφάλτινο διαδρομο σε ολο το Μπουρούντι!!!


Πολη άφιξης

Η Μπουζουμπούρα (κιρούντι: Bujumbura) ήταν η πρωτεύουσα του Μπουρούντι έως τις 16 Ιανουαρίου του 2019. Από τις 16 Ιανουαρίου του 2019 πρωτεύουσα του Μπουρούντι είναι η Γκιτέγκα ενώ η Μπουζουμπούρα παραμένει η μεγαλύτερη πόλη του, το οικονομικό κέντρο καθώς και το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Μπουζουμπουρά-Μαιρί. Στην πόλη διακινούνται πολλά εμπορεύματα, μεταξύ αυτών: καφές (που είναι το κύριο εξαγώγιμο προϊόν της χώρας), βαμβάκι, δέρματα και κασσίτερος. Βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της λίμνης Τανγκανίκα.πηγή:
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CF ... F%81%CE%B1

Χώρα:
Το Μπουρούντι (Burundi, Republika y' Uburundi η επίσημη ονομασία στη τοπική γλώσσα κιρούντι της χώρας) είναι χώρα της κεντρικής Αφρικής. Καλύπτει έκταση 27.830 τ.χλμ. και έχει πληθυσμό 12.837.740 κατοίκους[1] (κατατάσσεται 78η στον κόσμο), σύμφωνα με επίσημη εκτίμηση για το 2022. Αποτέλεσε αρχικά γερμανική αποικία (1884) και στη συνέχεια βελγική από το 1916 μέχρι το 1962, οπότε και απέκτησε την ανεξαρτησία της.[5] Υπήρξε το επίκεντρο της γενοκτονίας του 1994 μεταξύ των φυλών Χούτου και Τούτσι, μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους που επέβαιναν οι πρόεδροι των χωρών Ρουάντα και Μπουρούντι. Συνορεύει βόρεια με τη Ρουάντα, ανατολικά και νότια με Τανζανία και δυτικά βρέχεται από την λίμνη Ταγκανίκα και συνορεύει με την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Είναι περίκλειστο κράτος. Από τις 16 Ιανουαρίου του 2019, πρωτεύουσα της χώρας είναι η Γκιτέγκα.[6] Μεγαλύτερη πόλη και οικονομικό κέντρο της χώρας παραμένει η Μπουζουμπούρα, που ήταν έως τότε η πρωτεύουσα της χώρας. Επίσημες γλώσσες είναι η γαλλική και η κιρούντι. Πρόεδρος στη χώρα από το 2005 ως τον θάνατό του το 2020, ήταν ο Πιερ Νκουρουνζίζα. Οι περισσότεροι κάτοικοι είναι Χριστιανοί (περίπου 60%), οι υπόλοιποι είναι Μουσουλμάνοι (περίπου 10%) και ένα 20% ανήκει σε τοπικά θρησκεύματα.πηγή:

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CF ... F%84%CE%B9Αεροδρόμιο άφιξης:
Το Διεθνές Αεροδρόμιο Melchior Ndadaye (IATA: BJM, ICAO: HBBA) είναι ένα αεροδρόμιο στην Μπουζουμπούρα, την πρώην πρωτεύουσα του Μπουρούντι. Είναι το μοναδικό διεθνές αεροδρόμιο του Μπουρούντι και το μόνο με πλακόστρωτο διάδρομο.
Ιστορία

Το αεροδρόμιο άνοιξε το 1952. Την 1η Ιουλίου 2019, το αεροδρόμιο μετονομάστηκε σε Διεθνές Αεροδρόμιο Melchior Ndadaye από τον πρώτο δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο του Μπουρούντι που δολοφονήθηκε σε πραξικόπημα τον Οκτώβριο του 1993, τρεις μήνες μετά την εκλογή του. Αυτό το γεγονός πυροδότησε τον εμφύλιο πόλεμο του Μπουρούντι που διαρκεί μια δεκαετία.
Αεροπορικές εταιρείες και προορισμοί

πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Bujumbura ... al_Airport
Image

Image

FLIGHT PLANS

22/12= FZAA HBBA ULVAS UA613 LOSMI UA613 KIN UA613 EPANA UA613 BJA
Σκηνικά θα βρείτε για όλες τις πλατφόρμες πτήσεων:


Για MSFS

payware:
ΑναχώρησηΆφιξη
https://secure.simmarket.com/fsxcenery- ... msfs.phtmlfree:

Αναχώρηση

https://flightsim.to/file/27373/fzna-go ... t-dr-congo


Άφιξη

Για FSX και P3D

payware:

Αναχώρηση
Άφιξη
https://secure.simmarket.com/fsxcenery- ... -p3d.phtmlfree:
Αναχώρηση

https://library.avsim.net/search.php?Ca ... ScanMode=0


ΆφιξηΓια Xplane


payware:
ΑναχώρησηΆφιξη
free:

Αναχώρηση
https://forums.x-plane.org/index.php?/f ... port-fzaa/

https://gateway.x-plane.com/airports/FZAA/show
Άφιξη
https://gateway.x-plane.com/airports/HBBA/show


https://forums.x-plane.org/index.php?/f ... rtburundi/
Image
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 336
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Re: TRANS AFRICA TOUR (TAT) season 2023-2024

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

Καλή Χρονιά και Χρόνια πολλά.

H πλειοψηφία των πιλότων μας επέλεξε να πετάξουμε Νότια στην Αφρική .
Ξεκινάμε το 2ο σκέλος των ταξιδίων μας στα άγνωστα και μακρινά αεροδρόμια της Ν Αφρικής.
Πετάμε προς Τανζανία και αρχίζει η περιπέτεια

Πολη άφιξης
Η Αρούσα (Arusha - προφέρεται ως Α-ρού-σσα, όπου το "σ" είναι "παχύ", καθότι προφέρεται όπως το αγγλικό "sh" στο ship ή όπως το γαλλικό "ch" στο chef), είναι πόλη στο βόρειο τμήμα της Τανζανίας και η πρωτεύουσα της περιφέρειας της Αρούσα, με πληθυσμό 416.442 συν 323.198 στη γύρω Περιφέρεια Αρούσα (2012 απογραφή).[4] Βρίσκεται κάτω από το Όρος Μέρου (Mount Meru), στην ανατολική άκρη του ανατολικού κλάδου της Μεγάλης Ρηξιγενής Κοιλάδας (Great Rift Valley). Η Αρούσα έχει εύκρατο κλίμα. Η πόλη είναι κοντά στο Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι (Serengeti National Park), την Περιοχή Συντήρησης Νγκορονγκόρο (Ngorongoro Conservation Area), το Εθνικό Πάρκο Λίμνης Μανυάρα (Lake Manyara National Park), το Φαράγγι Ολντουβάι (Olduvai Gorge), το Εθνικό Πάρκο Ταρανγκίρε (Tarangire National Park), το Όρος Κιλιμαντζάρο (Mount Kilimanjaro) και το Εθνικό Πάρκο Αρούσα (Arusha National Park) στο όρος Μέρου.

Η Αρούσα είναι σημαντικό διεθνές διπλωματικό κέντρο. Η πόλη θεωρείται ως η αδιαμφισβήτητη πρωτεύουσα της Κοινότητας της Ανατολικής Αφρικής (East African Community). Επίσης το 1994, η πόλη είχε φιλοξενήσει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τη Ρουάντα (International Criminal Tribunal for Rwanda). Είναι μια πολυπολιτισμική πόλη με την πλειοψηφία του πληθυσμού της, Τανζανούς με μικτά υπόβαθρα: αυτόχθονες Μπαντού (Bantu), Αραβο-Τανζανούς και Ινδο-Τανζανούς καθώς και μικρή λευκή μειοψηφία Ευρωπαίων και Αμερικανών. Οι θρησκείες του πληθυσμού στην Αρούσα είναι: Χριστιανοί, Εβραίοι, Μουσουλμάνοι και Ινδουιστές.
Μεγάλη δραστηριότητα έχει εκεί η εκκλησία της Ελλάδος!!!

Image

πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Arusha

Χώρα:
Η Ηνωμένη Δημοκρατία της Τανζανίας ή Τανζανία (αγγλικά: Tanzania, σουαχίλι: Jamhuri ya Muungano wa Tanzania) είναι χώρα της Ανατολικής Αφρικής με πρωτεύουσα την Ντοντόμα, έκταση 947.303 τ.χλμ. (συμπεριλαμβάνει τα νησιά Μαφία, Πέμπα και Ζανζιβάρη) και πληθυσμό 61.280.743 κατοίκους σύμφωνα με επίσημη εκτίμηση για το 2022[1]. Συνορεύει βόρεια με την Ουγκάντα και την Κένυα, δυτικά με τη Ρουάντα, το Μπουρουντί και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και νότια με τη Ζάμπια, το Μαλάουι και τη Μοζαμβίκη. Στα ανατολικά βρέχεται από τον Ινδικό ωκεανό. Η Τανζανία μοιράζεται με τις γειτονικές της χώρες δύο από τις μεγαλύτερες λίμνες της Αφρικής, στο βορρά τη Λίμνη Βικτόρια και στη δύση τη Λίμνη Τανγκανίκα. Το 1/3 της χώρας είναι εθνικά πάρκα και καταφύγια θηραμάτων. Στο έδαφος της βρίσκεται το υψηλότερο όρος της Αφρικής, το Κιλιμάντζαρο.

πηγή:

https://en.wikipedia.org/wiki/Tanzania


Αεροδρόμιο άφιξης:
Το Διεθνές Αεροδρόμιο Κιλιμάντζαρο (KIA) (IATA: JRO, ICAO: HTKJ) είναι ένα διεθνές αεροδρόμιο που βρίσκεται στην περιοχή Hai, στην Περιφέρεια Κιλιμάντζαρο, στην Τανζανία. Το αεροδρόμιο εξυπηρετεί τις πόλεις Αρούσα και Μόσι. Το αεροδρόμιο διεκπεραίωσε 802.731 επιβάτες το 2014 και εξυπηρετεί κυρίως περιφερειακές πτήσεις καθώς και μερικές υπηρεσίες μεγάλων αποστάσεων λόγω της σημασίας του ως προορισμός αναψυχής. Είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στη βόρεια Τανζανία, σε μέγεθος και όγκο επιβατών.

πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Kilimanja ... al_Airport

ImageFLIGHT PLANS

12/01= HBBA HTKJ ERBOK ATUPA UM306 MV UM306 EGLOX UL434 IMLAK

Σκηνικά θα βρείτε για όλες τις πλατφόρμες πτήσεων:


Για MSFS

payware:
Αναχώρηση
https://secure.simmarket.com/fsxcenery- ... msfs.phtml


Άφιξη
https://store.inibuilds.com/products/vu ... -htkj-msfs

https://secure.simmarket.com/vuelosimpl ... msfs.phtml

free:

Αναχώρηση
Άφιξη
https://flightsim.to/file/18153/kiliman ... j-tanzania
Για FSX και P3D

payware:

Αναχώρηση
https://secure.simmarket.com/fsxcenery- ... -p3d.phtmlΆφιξη

https://secure.simmarket.com/aerosoft-k ... oad).phtml


free:
Αναχώρηση
Άφιξη
https://flyawaysimulation.com/downloads ... t-scenery/


Για Xplane


payware:
ΑναχώρησηΆφιξη
free:

Αναχώρηση
https://gateway.x-plane.com/airports/HBBA/show


https://forums.x-plane.org/index.php?/f ... rtburundi/

Άφιξη

https://forums.x-plane.org/index.php?/f ... l-airport/

https://gateway.x-plane.com/airports/HTKJ/show
Image
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 336
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Re: TRANS AFRICA TOUR (TAT) season 2023-2024

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

ΣΟΜΑΛΙΑ!!!!!!!!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΥΡΝΑΤΕ..........Πολη άφιξης

Η Μογκαντίσου (αγγλ. Mogadishu, σομαλ. Muqdisho, ιταλ. Mogadiscio, αραβ. Maqdishu) είναι η πρωτεύουσα της Σομαλίας και η μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Η πόλη χρησιμεύει ως ένα σημαντικό λιμάνι της Σομαλίας και έχει εκτιμώμενο πληθυσμό 2.726.815 (2024).Αποτελούσε έναν από τους πρώτους αραβικούς οικισμούς στις ακτές της Ανατολικής Αφρικής, η προέλευση του οποίου χρονολογείται από τον 10ο αιώνα μ.Χ. Μειώθηκε τον 16ο αιώνα μετά από μια περίοδο εκτεταμένου εμπορίου με τα αραβικά κράτη, αλλά είχε εμπορικές σχέσεις με τους Πορτογάλους και τους ιμάμηδες του Μουσκάτ πριν τεθεί υπό τον έλεγχο του σουλτάνου της Ζανζιβάρης το 1871.

Η πόλη έγινε πρωτεύουσα της ιταλικής Σομαλιλάνδης, στη συνέχεια πρωτεύουσα του εδάφους εμπιστοσύνης της Σομαλίας, για να καταλήξει πρωτεύουσα της ανεξάρτητης Σομαλίας το 1960. Με την κατάρρευση της κυβέρνησης το 1991, η Μογκαντίσου βρισκόταν για 20 χρόνια σε σύρραξη μεταξύ αντίπαλων πολιτοφυλακών.
Η χρόνια εμφύλια διαμάχη και οι ανεξέλεγκτες εξεγέρσεις κατά της Αιθιοπίας είχαν μετατρέψει άτυπα την Μογκαντίσου σε μια από τα πιο επικίνδυνες και άνομες πόλεις στον κόσμο.


πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Mogadishu

ImageΧώρα:
Η Σομαλία (σομαλικά: Soomaaliya, αραβικά: الصومال / As-Suumaal, επίσημη ονομασία: Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Σομαλίας, Jamhuuriyadda Dimugradiga Soomaaliya) είναι χώρα της Ανατολικής Αφρικής, με εκτεταμένες ακτές βόρεια, ανατολικά και νοτιοανατολικά στον κόλπο του Άντεν και τον Ινδικό ωκεανό αντίστοιχα, καθώς βρίσκεται στο λεγόμενο Κέρας της Αφρικής. Συνορεύει στα βορειοδυτικά με την Αιθιοπία, στα δυτικά με το Τζιμπουτί και στα νοτιοδυτικά με την Κένυα.

Η χώρα έχει έκταση 637.657 τ.χλμ. και πληθυσμό 17.598.000 κατοίκους, σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2022. Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη είναι το Μογκαντίσου.

Το 2008 συνεχίστηκαν οι εμφύλιες συγκρούσεις, που ξεκίνησαν το 1991. Έπειτα από συνομιλίες στο Τζιμπουτί, τον Ιούνιο του 2008, η κυβέρνηση της Σομαλίας υπέγραψε συμφωνία ειρήνης με τη Συμμαχία για την Εκ Νέου Απελευθέρωση της Σομαλίας, η οποία έχει ως στόχο να σταματήσει την εμφύλια σύρραξη. Οι σκληροπυρηνικοί ισλαμιστές αντιτάχθηκαν στη συμφωνία, η οποία προβλέπει κατάπαυση του πυρός για τρεις μήνες. Παρά τη συμφωνία αυτή, τις επόμενες κιόλας ημέρες οι συγκρούσεις αναζωπυρώθηκαν. Στις 14 Δεκεμβρίου του 2008 ο πρόεδρος Αχμέτ καθαίρεσε τον πρωθυπουργό Νουρ Χασάν Χουσεΐν, επειδή απέτυχε να αποκαταστήσει την ασφάλεια στη χώρα του. Η σχετική δήλωση έγινε από τον ίδιο τον πρόεδρο στο Κοινοβούλιο. Νέος πρωθυπουργός διορίστηκε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Μοχάμεντ Μοχάμουντ Γκουλέντ Γκαγκμοντέρ, ο οποίος παραιτήθηκε λίγες ημέρες μετά. Στις 29 Δεκεμβρίου του 2008 παραιτήθηκε και ο πρόεδρος Γιουσούφ Αχμέτ, αφήνοντας προσωρινά στη θέση του τον Σεΐχ Άντεν Μαντόμπε. Στις αρχές του 2009 άρχισαν να αποχωρούν από τη χώρα τα στρατεύματα της Αιθιοπίας. Τα τελευταία αιθιοπικά στρατεύματα αποχώρησαν στις 25 Ιανουαρίου του 2009. Νέος πρόεδρος εξελέγη στο Τζιμπουτί ο Σαρίφ Αχμέτ, στις 30 Ιανουαρίου του 2009, ο οποίος έπειτα από συμφωνία με τις αντιμαχόμενες παρατάξεις επέβαλε τον ισλαμικό νόμο (Σαρία). Στις 25 Μαΐου του 2009 ζήτησε τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας για να αντιμετωπίσει τους ισλαμιστές αντάρτες. Τα προβλήματα για την ασφάλεια της χώρας παραμένουν, παρά τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών το 2016 και την προεδρική εκλογή του 2017, που κερδήθηκε από τον Μοχάμεντ Αμπντουλαχί Μοχάμεντ.


πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Somalia

Image


Αεροδρόμιο άφιξης:
Το Διεθνές Αεροδρόμιο Άντεν Άντε (Σομαλικά: Garoonka Caalamiga Ee Aadan Cadde, αραβικά: مطار آدم عدي الدولي) (IATA: MGQ, ICAO: HCMM), παλαιότερα γνωστό ως Διεθνές Αεροδρόμιο του Μογκαντίσου, είναι ένα διεθνές αεροδρόμιο που εξυπηρετεί το Μογκαντίσου, την πρωτεύουσα της Σομαλίας. Πήρε το όνομά του από τον Aden Abdullah Osman Daar, τον πρώτο Πρόεδρο της Σομαλίας.

Αρχικά ένα αεροδρόμιο μέτριου μεγέθους, η εγκατάσταση αυξήθηκε σημαντικά σε μέγεθος την περίοδο μετά την ανεξαρτησία μετά από πολλά διαδοχικά έργα ανακαίνισης. Με το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου το 1991, οι πτητικές υπηρεσίες της Aden Adde International παρουσίασαν διακοπές ρουτίνας. Ωστόσο, καθώς η κατάσταση ασφαλείας στο Μογκαντίσου βελτιώθηκε σημαντικά στα τέλη της περιόδου 2010–2011, η μεγάλης κλίμακας αποκατάσταση της υποδομής και των υπηρεσιών του εδάφους ξεκίνησε και πάλι. Στις αρχές του 2013, το αεροδρόμιο είχε αποκαταστήσει τις περισσότερες εγκαταστάσεις του και είχε εισαγάγει πολλά νέα χαρακτηριστικά.


πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Aden_Adde ... al_Airport
ImageFLIGHT PLANS

19/01=HTKJ HCMM UTATA UT939 TIGEM IBROM UM306 KESOM M306 TULAP

Σκηνικά θα βρείτε για όλες τις πλατφόρμες πτήσεων:


Για MSFS

payware:
Αναχώρηση
https://store.inibuilds.com/products/vu ... -htkj-msfs

https://secure.simmarket.com/vuelosimpl ... msfs.phtml

Άφιξη


free:

Αναχώρηση
https://flightsim.to/file/18153/kiliman ... j-tanzaniaΆφιξη

https://flightsim.to/file/56980/mogadis ... malia-hcmmΓια FSX και P3D

payware:

Αναχώρηση
https://secure.simmarket.com/aerosoft-k ... oad).phtmlΆφιξη

https://secure.simmarket.com/fscgaa-som ... -p3d.phtml


free:
Αναχώρηση

https://flyawaysimulation.com/downloads ... t-scenery/


Άφιξη
https://flyawaysimulation.com/downloads ... x-scenery/
Για Xplane


payware:
ΑναχώρησηΆφιξη
free:

Αναχώρηση

https://forums.x-plane.org/index.php?/f ... l-airport/

https://gateway.x-plane.com/airports/HTKJ/show
Άφιξη
https://forums.x-plane.org/index.php?/f ... l-airport/

https://gateway.x-plane.com/airports/HCMM/show
Image
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 336
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Re: TRANS AFRICA TOUR (TAT) season 2023-2024

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

Ευχαριστούμε όλους τους πιλότους για την συμμετοχή!!!
Μερικές φωτογραφίες απο το τελευταίο αεροδρόμιο!!!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post. You must LOGIN to view the files.
Image
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 336
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Re: TRANS AFRICA TOUR (TAT) season 2023-2024

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

Πετάμε προς την Κένυα!!!!!!!!!!!

Πολη άφιξης

Το Ναϊρόμπι (αγγλικά: Nairobi) είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Κένυας, καθώς και της ομώνυμης επαρχίας.

Ιδρύθηκε το 1899 και έγινε πρωτεύουσα της Κένυας μετά από την Μομπάσα το 1905. Οκτώ χρόνια μετά την ίδρυσή της, το 1907 έγινε το διοικητικό κέντρο των Άγγλων. Το 1953 στη πόλη αυτή κατέφυγαν πολλοί Ευρωπαίοι και ιθαγενείς της γύρω περιοχής μετά τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης Κικούγιου Μάου-Μάου με συνέπεια ο πληθυσμός να παρουσιάζει μεγάλη άνοδο. Σήμερα είναι επίσης η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και διαμερίσματος. Η πόλη είναι χτισμένη παρά τον ποταμό Ναϊρόμπι, στο νότο της χώρας και σε υψόμετρο 1.661 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στους πρόποδες των λόφων Κικούγιου.

Το Ναϊρόμπι είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ανατολικής Αφρικής. Σύμφωνα με την απογραφή του 1999 στη διοικητική περιοχή του ζούσαν 2.143.254 κάτοικοι σε έκταση 684 τετρ.χιλιόμετρα, ενώ το 2009 ζούσαν 3.138.295. Σύμφωνα με υπολογισμούς, το 2002 η πόλη ήταν 12η σε πληθυσμό σε όλη την Αφρική.

Το Ναϊρόμπι είναι σήμερα μία από τις κυριότερες αφρικανικές πόλεις πολιτικώς και οικονομικώς. Ως έδρα πολλών εταιρειών και οργανισμών, είναι καθιερωμένο κέντρο επιχειρηματικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Στη γύρω περιοχή συνεχίζουν να υφίστανται μεγάλες φυτείες καφεοδένδρων.


πηγή:https://en.wikipedia.org/wiki/Nairobi

Image
Χώρα:

Η Κένυα είναι χώρα της ανατολικής Αφρικής με έκταση 580.367 τ.χλμ. και πληθυσμό 51.525.602, σύμφωνα με επίσημη εκτίμηση για το 2023. Συνορεύει νοτιοδυτικά με την Τανζανία, δυτικά με την Ουγκάντα και βρέχεται από τη λίμνη Βικτόρια, βορειοδυτικά με το Νότιο Σουδάν, βόρεια με την Αιθιοπία, βορειοανατολικά και ανατολικά με τη Σομαλία και νοτιοανατολικά βρέχεται από τον Ινδικό ωκεανό. Πρωτεύουσα είναι το Ναϊρόμπι. Η Κένυα ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Βρετανία στις 12 Δεκεμβρίου 1963.
Δημογραφία

Εθνοφυλετικά το 67% των κατοίκων είναι Μπαντού με κυριότερη φυλή την Κικουγιού (το 23% του πληθυσμού της χώρας). Άλλες φυλές Μπαντού είναι οι Κάμπα ή Άκαμπα 11%, Λούγια 14%, Ντιίγκο, Γκιριάμα, κ.α. Επίσης σημαντική γλωσσο-φυλετική ομάδα Μπαντού είναι οι Σουαχίλι που κατοικούν στην παράλια περιοχή του Ινδικού ωκεανού. Το υπόλοιπο 33% που είναι μεν η μειονότητα σε σχέση με τους Μπαντού, αλλά καταλαμβάνει τη μεγαλύτερη έκταση της χώρας, αποτελείται κυρίως από Σομαλούς στα βορειοανατολικά, Νειλοτικές φυλές του Σουδάν (Λούο 13%, Καλέντζιν 11%, Λρύχνα) στα δυτικά, Νειλοχαμητικές φυλές του Σουδάν (Μασσάι στα νότια, Σαμπούρου, Τουρκάνα, Μπόραν κ.α στα βόρεια, Ντορόμπο κ.ά.) και τέλος Άραβες στα παράλια και λίγοι Ευρωπαίοι.

Το προσδόκιμο ζωής στο σύνολο του πληθυσμού, σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2019 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ήταν 66,1 χρόνια (63,7 χρόνια οι άνδρες και 68,4 οι γυναίκες).
Θρησκείες
Στο θρήσκευμα αποτελούν οι Χριστιανοί το 85% (προτεστάντες 48%, καθολικοί 33%, ορθόδοξοι 4%) οι Μουσουλμάνοι το 10%, οι παραδοσιακές αφρικανικές θρησκείες και οι ασιατικές θρησκείες το 5%. Επίσης, υπάρχουν 26.060 Μάρτυρες του Ιεχωβά και 12.184 Μορμόνοι της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερώνπηγή:https://en.wikipedia.org/wiki/KenyaΑεροδρόμιο άφιξης:

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Jomo Kenyatta (IATA: NBO, ICAO: HKJK), είναι ένα διεθνές αεροδρόμιο που εξυπηρετεί το Ναϊρόμπι, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Κένυας. Τα άλλα τρία σημαντικά διεθνή αεροδρόμια στην Κένυα περιλαμβάνουν το Διεθνές Αεροδρόμιο Kisumu, το Διεθνές Αεροδρόμιο Moi και το Διεθνές Αεροδρόμιο Eldoret. Το JKIA βρίσκεται στο προάστιο Embakasi, 18 χιλιόμετρα (11 μίλια) νοτιοανατολικά της κεντρικής επιχειρηματικής περιοχής του Ναϊρόμπι, το αεροδρόμιο έχει προγραμματισμένες πτήσεις σε προορισμούς σε περισσότερες από 50 χώρες. Αρχικά ονομαζόταν αεροδρόμιο Embakasi, το όνομα του αεροδρομίου άλλαξε το 1978 από τον Jomo Kenyatta, τον πρώτο Πρόεδρο και Πρωθυπουργό της Κένυας. Το αεροδρόμιο εξυπηρέτησε πάνω από 7 εκατομμύρια επιβάτες το 2016, καθιστώντας το το έβδομο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο σε επιβατική κίνηση στην ήπειρο


πηγή:https://en.wikipedia.org/wiki/Jomo_Keny ... al_Airport

Image
FLIGHT PLANS

26/01= HCMM HKJK TULAP KESOM UM306 IBROM


Σκηνικά θα βρείτε για όλες τις πλατφόρμες πτήσεων:


Για MSFS

payware:
Αναχώρηση


Άφιξη
https://secure.simmarket.com/fsdg-lite- ... msfs.phtmlfree:

Αναχώρηση

https://flightsim.to/file/56980/mogadis ... malia-hcmm


Άφιξη


https://flightsim.to/file/53241/hkjk-na ... al-airport


Για FSX και P3D

payware:

Αναχώρηση

https://secure.simmarket.com/fscgaa-som ... -p3d.phtml


Άφιξη

https://secure.simmarket.com/fsdg-lite- ... -p3d.phtml

https://fsdg-online.com/Sceneries/FSX-P ... i::46.html

free:
Αναχώρηση

https://flyawaysimulation.com/downloads ... x-scenery/


Άφιξη
https://flyawaysimulation.com/downloads ... t-scenery/
Για Xplane


payware:
ΑναχώρησηΆφιξη

https://fsdg-online.com/Sceneries/X-Pla ... P::48.html


free:

Αναχώρηση

https://forums.x-plane.org/index.php?/f ... l-airport/

https://gateway.x-plane.com/airports/HCMM/showΆφιξη

https://gateway.x-plane.com/airports/HKJK/show

https://forums.x-plane.org/index.php?/f ... l-airport/
Image
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 336
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Re: TRANS AFRICA TOUR (TAT) season 2023-2024

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

Πολη άφιξης

Η Μορονί (αγγλικά: Moroni, αραβικά: ????????Muruni) είναι η πρωτεύουσα (από το 1962) και μεγαλύτερη πόλη του νησιωτικού κράτους Κομόρες, με 60.200 κατοίκους το 2003.[1] Η θέση της πόλης είναι στις δυτικές ακτές του νησιού Μεγάλη Κομόρα. Η Μορονί εξυπηρετείται από το διεθνές αεροδρόμιο Πρίγκιπας Σαΐντ Ιμπραχίμ (κωδικός IATA: HAH). Υπάρχει επίσης ένα λιμάνι με τακτική συγκοινωνία με άλλα νησιά στο αρχιπέλαγος των Κομορών, όπως επίσης και με τη Μαδαγασκάρη και άλλα νησιά στον Ινδικό Ωκεανό. Εξάγει βανίλια, κακάο και καφέ.

πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Moroni,_Comoros

ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΟΥΝΙ

Image


Χώρα:

Οι Κομόρες, επίσημα Ένωση των Κομορών, μεταξύ 1978-2001 Ισλαμική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία των Κομορών , είναι ένα ηφαιστειογενές σύμπλεγμα τριών νήσων και πολυάριθμων νησίδων που (μαζί με τη Μαγιότ που ανήκει στη Γαλλία) αποτελούν ομώνυμο αρχιπέλαγος και σήμερα ανεξάρτητη χώρα με πληθυσμό 969.996 κατοίκους, σύμφωνα με επίσημη εκτίμηση για το 2023. Βρίσκεται δυτικά του Ινδικού ωκεανού, μεταξύ της νήσου Μαδαγασκάρης και των ανατολικών ακτών της Αφρικής, στο βόρειο τμήμα του πορθμού της Μοζαμβίκης.

Η έκτασή τους (1.862 τ.χλμ.) τις καθιστά την τρίτη μικρότερη σε έκταση χώρα στην Αφρική , ενώ ο πληθυσμός της, που είναι γύρω στους 850.688 κατοίκους την καθιστά το έκτο μικρότερο αφρικανικό κράτος σε πληθυσμό, παρότι έχει τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα στην ήπειρο. Αποτελούν επίσης το νοτιότερο κράτος- μέλος του Αραβικού Συνδέσμου. Το όνομά τους προέρχεται από το αραβικό qamar, που σημαίνει "σελήνη".

Οι νήσοι Κομόρες είναι η Ντζαζίτζα (Njazidja), που από τους ναυτικούς λέγεται και Μεγάλη Κομόρα (Grand Comore), η Μοχελή ή Μοελί (Mwali/ Moheli), και η Τζανή ή Ανζουάνη (Nzwani ή Anjouan).

Η πρωτεύουσα των Κομορών είναι η Μορονί (στη Μεγάλη Κομόρα). Άλλες πόλεις είναι η Φομπόνη και η Μουτσαμούντου αντίστοιχα στις άλλες νήσους.

Κύρια προϊόντα της χώρας είναι ζαχαροκάλαμο, βανίλια, κίτρα και λεμόνια. Επίσης ανεπτυγμένη είναι και η κτηνοτροφία. Ετησίως τα αλιεύματα φθάνουν τους 4.000 τόνους.

Τις νήσους Κομόρες επισκέφθηκαν οι Ευρωπαίοι για πρώτη φορά τον 16ο αιώνα. Το 1841 ο Γάλλος ναύαρχος ντε Ελλ κατάφερε με ειδική συνθήκη την παραχώρηση της νήσου Μαγιότ στη Γαλλία. Το 1866 οι ιθαγενείς Σουλτάνοι των δύο άλλων νήσων τέθηκαν με συνθήκη υπό την προστασία της Γαλλίας. με συνέπεια και οι τρεις νήσοι να αποτελέσουν γαλλικό προτεκτοράτο. Στη συνέχεια σύμφωνα με διάταγμα της Γαλλίας (9 Απριλίου 1908) και οι τρεις νήσοι διατελούσαν υπό την ανωτάτη εξουσία του Διοικητή της Μαδαγασκάρης. Στις 25 Ιουλίου 1912 οι Κομόρες μαζί με τη Μαδαγασκάρη αποτελούν επίσημο γαλλικό προτεκτοράτο μέχρι το 1947 και στη συνέχεια με δική τους κυβέρνηση υποτελή στη Γαλλία μέχρι το 1961. Στις 22 Δεκεμβρίου του 1974 τρία νησιά απέκτησαν ανεξαρτησία εκτός της Μαγιότ που έμενε στη Γαλλία, η οποία καταδίκασε τα ψηφίσματα του ΟΗΕ υπέρ της κομοριανής κυριαρχίας στο νησί.

Η πρώτη κυβέρνηση του Αχμέντ Αμπντάλα εκδιώχθηκε μόλις ένα μήνα μετά, από τον μετέπειτα πρόεδρο της Χώρας Αλί Σοϊλίχ στις 3 Αυγούστου του 1975. Ωστόσο τον Μάιο του 1978 ο Αμπντάλα κατάφερε να επανέλθει στην εξουσία εκδιώκοντας τον Σοϊλίχ. Ο Αμπντάλα τον Οκτώβριο του 1984 εκλέχθηκε πρόεδρος της χώρας για 2η φορά. Η πολιτική αστάθεια ταλανίζει τη χώρα, η οποία από την εποχή της ανεξαρτησίας έως σήμερα έχει δει γύρω στα 20 πραξικοπήματα και απόπειρες πραξικοπημάτων.


Αεροδρόμιο άφιξης:
Το Διεθνές Αεροδρόμιο Prince Said Ibrahim (IATA: HAH, ICAO: FMCH) (γαλλικά: Aeroport international Moroni Prince Said Ibrahim, αραβικά: ???? ?????? ???? ??????? ??????, AIMPSI) είναι ένα διεθνές αεροδρόμιο που εξυπηρετεί το Moroni στις Κομόρες. Πήρε το όνομά του από τον πρίγκιπα Said Ibrahim. Βρίσκεται βόρεια του χωριού Hahaya.


πηγή:https://en.wikipedia.org/wiki/Prince_Sa ... al_AirportFLIGHT PLANS

02/02= HKJK - FMCH

UTATA UA727 KV UN306 DV UA401 KINAN


Σκηνικά θα βρείτε για όλες τις πλατφόρμες πτήσεων:


Για MSFS

payware:
Αναχώρηση
https://secure.simmarket.com/fsdg-lite- ... msfs.phtml

Άφιξη
free:

Αναχώρηση

https://flightsim.to/file/53241/hkjk-na ... al-airport


Άφιξη

Για FSX και P3D

payware:

Αναχώρηση

https://secure.simmarket.com/fsdg-lite- ... -p3d.phtml

https://fsdg-online.com/Sceneries/FSX-P ... i::46.html


Άφιξη
https://secure.simmarket.com/asdg-mohel ... ores.phtml


free:
Αναχώρηση

https://flyawaysimulation.com/downloads ... t-scenery/


Άφιξη
Για Xplane


payware:
ΑναχώρησηΆφιξη

https://forums.x-plane.org/index.php?/f ... l-airport/

https://gateway.x-plane.com/airports/HCMM/show


free:

Αναχώρηση

https://gateway.x-plane.com/airports/HKJK/show

https://forums.x-plane.org/index.php?/f ... l-airport/

Άφιξη
Image
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 336
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Re: TRANS AFRICA TOUR (TAT) season 2023-2024

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

Image

ΧΩΡΑ:

Tο Μαλάουι, επίσημα Δημοκρατία του Μαλάουι (αγγλικά: Republic of Malawi, τσέουα: Dziko la Malawi) είναι χώρα της Αφρικής, γνωστή ως Νυασαλάνδη από το 1907 μέχρι την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της τον Ιούλιο του 1964, από πρώην βρετανικό προτεκτοράτο που είχε αναγνωριστεί για πρώτη φορά στις 15 Μαΐου του 1891, στη νοτιοανατολική Αφρική.

Η χώρα εκτείνεται δυτικά και κατά μήκος της ομώνυμης λίμνης Μαλάουι, της τρίτης σε μήκος λίμνης της Αφρικής. Συνορεύει προς Β. με την Τανζανία, Δ. και ΒΔ. με τη Ζάμπια και Ν. Α. και ΒΑ. με τη Μοζαμβίκη. Η συνολική έκταση της χώρας είναι 118.484 τ.χλμ., η οποία και χωρίζεται σε τρεις περιφέρειες[6] και σε 24 συνολικά νομούς.

Η Λίμνη Μαλάουι, συνολικής έκτασης 9.250 τ.μίλια, βασικός πόλος τουριστικής έλξης, μήκους 500 χλμ., λεγόμενη και «λίμνη των αστεριών» καταλαμβάνει περίπου το ένα πέμπτο της έκτασης της χώρας και απλώνεται σχεδόν σε όλα τα ανατολικά της σύνορα. Σ΄ αυτήν ζουν περί τα 500 είδη ψαριών, η δε αλιεία τους αποτελεί μια από τις κύριες πηγές εισοδήματος των κατοίκων.

Πρωτεύουσα της χώρας είναι η Λιλόνγκουε. Η χώρα έχει πληθυσμό 19.809.511 κατοίκους, σύμφωνα με επίσημη εκτίμηση για το 2023[2].

πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/MalawiΠΟΛΗ ΑΦΙΞΗΣ:


Η Λιλόνγκουε (αγγλικά: Lilongwe) είναι η πρωτεύουσα του Μαλάουι. Ο πληθυσμός της πόλης ανέρχεται στους 902.388 κατοίκους[1]. Βρίσκεται στο κέντρο της χώρας κοντά στον ομώνυμο ποταμό, πλησίον των συνόρων του Μαλάουι με τη Μοζαμβίκη και τη Ζάμπια.

Αρχικά επρόκειτο για ένα μικρό παραποτάμιο χωριό, το οποίο στις αρχές του 20ού αιώνα έγινε βρετανικό αποικιακό κέντρο διοίκησης. Λόγω της γεωγραφικής της θέσης κοντά στην κεντρική οδική αρτηρία που διασχίζει τη χώρα και τη Βόρεια Ροδεσία (νυν Ζάμπια), η Λιλόνγκουε εξελίχτηκε στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μαλάουι και το 1974 μεταφέρθηκε εκεί η πρωτεύουσα από την πόλη Ζόμπα. Ωστόσο, το μεγαλύτερο ποσοστό της εμπορικής δραστηριότητας συνεχίζει να λαμβάνει χώρα στο Μπλαντάιρ, τη μεγαλύτερη πόλη του Μαλάουι, με τη Λιλόνγκουε να θεωρείται η πολιτική πρωτεύουσα, καθώς πρόσφατα μεταφέρθηκε εκεί η έδρα του Κοινοβουλίου της χώρας.

Χωρίζεται στην Παλιά και τη Νέα Πόλη, στο νότο και το βορρά αντίστοιχα: η πρώτη βρίσκεται στην περιοχή του παλιού χωριού, ενώ η Νέα Πόλη αναπτύχθηκε, όταν ο πρώην δικτάτορας Χέιστινγκς Μπάντα μετέφερε την πρωτεύουσα από τη Ζόμπα στην πόλη.

Η πόλη διαθέτει Διεθνές Αεροδρόμιο (Kamuzu International Airport), το οποίο βρίσκεται 25 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης. Καλύπτει εσωτερικές πτήσεις προς το Μπλαντάιρ, το Μζούζου και την Καρόνγκα, καθώς και συχνές εξωτερικές πτήσεις προς το Γιοχάνεσμπουργκ, τη Λουσάκα, τη Χαράρε και το Ναϊρόμπι.πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Lilongwe
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΦΙΞΗΣ:


Το Διεθνές Αεροδρόμιο Kamuzu (IATA: LLW, ICAO: FWKI), επίσης γνωστό ως Διεθνές Αεροδρόμιο Lilongwe, είναι ένα διεθνές αεροδρόμιο που εξυπηρετεί το Lilongwe, την πρωτεύουσα του Μαλάουι.
Ιστορία

Το αεροδρόμιο κατασκευάστηκε το 1977 από την Nello L. Teer Company, αναλαμβάνοντας τις περισσότερες αεροπορικές δραστηριότητες από το Old Lilongwe Airport (FWLE) περίπου 6 χλμ δυτικά του κέντρου της πόλης. Ανήκει στην Airport Developments Limited. [απαιτείται παραπομπή] Η British Airways διέκοψε τις πτήσεις προς Λονδίνο μέσω Ναϊρόμπι τον Μάρτιο του 2004.

Τον Αύγουστο του 2014 η κυβέρνηση του Μαλάουι ζήτησε βοήθεια από την κυβέρνηση της Ιαπωνίας για την αποκατάσταση των κτιρίων του τερματικού σταθμού επιβατών και την εγκατάσταση ενός πιο προηγμένου συστήματος εναέριας επιτήρησης, ADS-B στο αεροδρόμιο.
Το έργο αποκατάστασης είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει 33 μήνες και περιλάμβανε την επέκταση του Διεθνούς τερματικού σταθμού, την αποκατάσταση του υπάρχοντος κτιρίου του τερματικού σταθμού και την εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας και εναέριας επιτήρησης. Οι εργασίες διεξήχθησαν από την Ιαπωνική Υπηρεσία Διεθνούς Συνεργασίας (JICA) και τον Απρίλιο του 2019 τα νέα κτίρια τερματικού σταθμού παραδόθηκαν στην κυβέρνηση του Μαλάουι.

πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Kamuzu_In ... al_Airport


Image


FLIGHT PLANS

09/02= FMCH - FWKI

SOLAL UN305 ITKED UR782 VLC UN305 TMA44


Σκηνικά θα βρείτε για όλες τις πλατφόρμες πτήσεων:


Για MSFS


payware:
Αναχώρηση


Άφιξη
free:

ΑναχώρησηΆφιξη

https://da.flightsim.to/file/27970/fwki ... uzu-malawiΓια FSX και P3D

payware:

Αναχώρηση
https://secure.simmarket.com/asdg-mohel ... ores.phtmlΆφιξη


free:
Αναχώρηση
Άφιξη
https://flyawaysimulation.com/downloads ... -for-fwki/Για Xplanepayware:
ΑναχώρησηΆφιξη
free:

ΑναχώρησηΆφιξη
https://gateway.x-plane.com/airports/FWKI/show


https://forums.x-plane.org/index.php?/f ... l-airport/
Image
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 336
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Re: TRANS AFRICA TOUR (TAT) season 2023-2024

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


ΧΩΡΑ:

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό ή Λαοκρατική Δημοκρατία του Κονγκό ή Κονγκό- Κινσάσα (γαλλικά: Republique Democratique du Congo, πρώην Ζαΐρ) είναι χώρα της Κεντρικής Αφρικής με πληθυσμό 99.010.000 κατοίκων, σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2022 και έκταση 2.344.858 τ.χλμ.. Η χώρα χαρακτηρίζεται και πήρε το όνομά της από τον μεγάλο ποταμό Κονγκό ο οποίος με τους παραποτάμους του διασχίζει ολόκληρη τη χώρα. Καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της λεκάνης του ποταμού Κόγκο, ενώ προς τα ανατολικά του κλείνεται από το υδάτινο τείχος των λιμνών Τανγκανίκα, Κίβου, Εδουάρδου, Αλβέρτου κ.ά.

Συνορεύει με πολλά αφρικανικά κράτη. Πρωτεύουσα είναι η Κινσάσα. Επίσης είναι η μόνη αφρικανική χώρα που χρησιμοποιεί 2 ζώνες ώρας (UTC+1,+2)

Image

πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Democrati ... _the_CongoΠΟΛΗ ΑΦΙΞΗΣ:


To Λουμπουμπάσι (Lubumbashi), παλαιότερα γνωστό ως Ελιζαμπετβίλ (γαλλικά: Elisabethville) ή Ελίζαμπετσταντ (ολλανδικά: Elisabethstad), είναι πόλη στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, πρωτεύουσα της επαρχίας Κατάνγκα. Ο πληθυσμός της υπολογίζεται στο 1,5 εκατομμύριο κατοίκους και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη χώρα, μετά την πρωτεύουσα Κινσάσα. Είναι κτισμένη σε υψόμετρο 1200 μέτρα, κοντά στα σύνορα με τη Ζάμπια. Το Λουμπουμπάσι είναι η μεταλλευτική πρωτεύουσα της χώρας, με τις μεγαλύτερες εξορυκτικές εταιρίες.
Η πόλη ιδρύθηκε το 1910 και άκμασε λόγω της εξόρυξης χαλκού.


πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Lubumbashi


ImageΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΦΙΞΗΣ:

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Lubumbashi ιδρύθηκε στην αποικιακή εποχή ως το αεροδρόμιο Elisabethville. Ήταν επίσης γνωστό ως αεροδρόμιο Luano. Αυτό το αεροδρόμιο έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κατάνγκα. Μετά την κατάληψη του από τα στρατεύματα των Ηνωμένων Εθνών στο Κονγκό (ONUC), το αεροδρόμιο χρησιμοποιήθηκε ως βάση κατά της αποσχιστικής κυβέρνησης.


πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Lubumbash ... al_Airport


FLIGHT PLANS


16/02= FWKI FZQA


AXEBO UA406 VMF UT281 GEPET UT281 BESHOΣκηνικά θα βρείτε για όλες τις πλατφόρμες πτήσεων:


Για MSFS

payware:
Αναχώρηση


Άφιξη
free:

ΑναχώρησηΆφιξη


https://flightsim.to/file/27373/fzna-go ... t-dr-congo


Για FSX και P3D

payware:

Αναχώρηση
https://secure.simmarket.com/asdg-mohel ... ores.phtmlΆφιξη


free:
Αναχώρηση
Άφιξη
https://flyawaysimulation.com/downloads ... -for-fwki/Για Xplane


payware:
ΑναχώρησηΆφιξη
free:

Αναχώρηση

https://gateway.x-plane.com/airports/FWKI/show


https://forums.x-plane.org/index.php?/f ... l-airport/
Άφιξη
https://forums.x-plane.org/index.php?/f ... ashi-fzqa/
Image
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 336
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Re: TRANS AFRICA TOUR (TAT) season 2023-2024

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

Image


ΧΩΡΑ:

Η Μοζαμβίκη ή Δημοκρατία της Μοζαμβίκης (πορτογαλικά: Mocambique ή Republica de Mocambique) είναι μια εκτεταμένη χώρα στις νοτιοανατολικές ακτές της Αφρικής με έκταση 801.590 τ.χλμ. και πληθυσμό 33.244.414[1] σύμφωνα με επίσημη εκτίμηση για το 2024. Συνορεύει βόρεια με την Τανζανία, δυτικά με το Μαλάουι, τη Ζάμπια, τη Ζιμπάμπουε, νοτιοδυτικά με τη δημοκρατία της Νοτίου Αφρικής και το Εσουατίνι και ανατολικά της βρίσκεται ο Δίαυλος της Μοζαμβίκης (Ινδικός Ωκεανός). Το όνομα της πρωτεύουσας είναι Μαπούτο.

Η χώρα είναι πολυκομματική Δημοκρατία. Σύμφωνα με την έκθεση των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα (Worldwide Press Freedom Index 2006) η Μοζαμβίκη κατατάσσεται 45η ανάμεσα σε 168 χώρες.

Η ονομασία της χώρας προέρχεται από το όνομα ενός Άραβα σουλτάνου, γνωστού ως Μούσα Αλεμπίκε (Muca Alebique).


πηγή:https://en.wikipedia.org/wiki/Mozambique
ΠΟΛΗ ΑΦΙΞΗΣ:

Η Μπέιρα (πορτογαλικά: Beira) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μοζαμβίκης μετά την πρωτεύουσα Μαπούτο. Είναι η πρωτεύουσα της Επαρχίας Σοφάλα. Το 2007 είχε συνολικό πληθυσμό 436.240 κατοίκων, ενώ το 1997 είχε 412.588, το 1980 230.744 και το 1970 113.770. Βρίσκεται κεντρικά της Μοζαμβίκης και της Σοφάλα, στο σημείο που ο ποταμός Πουνγκ συναντά τον Ινδικό Ωκεανό. Ιδρύθηκε το 1890, απέκτησε την ανεξαρτησία της από τη Πορτογαλία το 1975 και αναπτύχθηκε τον 19ο αιώνα.

Όπως και πολλές άλλες πόλεις της Μοζαμβίκης, η Μπέιρα επηρεάστηκε από την πλημμύρα του 2000, που ερήμωσε την πόλη και τις γύρω περιοχές, άφησε πάρα πολλούς ανθρώπους άστεγους, σκότωσε πολλούς άλλους και προκάλεσε μεγάλη παρακμή στην οικονομία της πόλης. Η πλημμύρα αυτή προκλήθηκε από μια βροχή που διήρκεσε πέντε περίπου εβδομάδες.

Η Μπέιρα βρίσκεται κεντρικά της Μοζαμβίκης και της Σοφάλα, στο σημείο που ο ποταμός Πουνγκ συναντά τον Ινδικό Ωκεανό. Βρίσκεται πολύ κοντά στους ποταμούς Μπούζι, Μετουτσίρα και Χόντε. Βρίσκεται νοτιοανατολικά της πόλης Ντόντο, βορειοδυτικά του Τζανέιρο και της Ματσέσσε, ανατολικά των Μπούζι και Γκοόντα και βόρεια της Σοφάλα.


πηγή:https://en.wikipedia.org/wiki/Beira,_Mozambique

Image
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΦΙΞΗΣ:

Το αεροδρόμιο Beira είναι ένα αεροδρόμιο στη Beira, Μοζαμβίκη (IATA: BEW, ICAO: FQBR). Διαθέτει 3 ασφαλτοστρωμένους διαδρόμους.

Runways
Direction Length Surface
ft m
12/30 7,874 2,362 Asphalt
17/35 5,660 1,698 Asphalt
06/24 3,018 920 Asphalt

Image

πηγή:https://en.wikipedia.org/wiki/Beira_Airport


FLIGHT PLANS


01/03= FZQA- FQBR BESHO UA406 VHA UM652 MENSO UG652 IBMOG


Σκηνικά θα βρείτε για όλες τις πλατφόρμες πτήσεων:


Για MSFS


payware:
Αναχώρηση


Άφιξη
free:

Αναχώρηση

https://da.flightsim.to/file/27373/fzna ... t-dr-congoΆφιξη
https://da.flightsim.to/file/42852/beir ... bique-fqbrΓια FSX και P3D

payware:

ΑναχώρησηΆφιξη


free:
Αναχώρηση
https://flyawaysimulation.com/downloads ... -for-fwki/Άφιξη
https://flyawaysimulation.com/downloads ... -for-fqbr/Για Xplane


payware:
ΑναχώρησηΆφιξη
free:

Αναχώρηση
https://forums.x-plane.org/index.php?/f ... ashi-fzqa/

Άφιξη

https://forums.x-plane.org/index.php?/f ... l-airport/

https://forums.x-plane.org/index.php?/f ... nced-xp12/
Image
Post Reply