Cross North Pole real OPS (CNPrO)

Συζητησεις όσων αφορα tours. / About tours.
Post Reply
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 253
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Cross North Pole real OPS (CNPrO)

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

Νέο TOUR νέες περιπέτειες!!!

Ένα δείγμα καιρού εκεί που πάμε Παρασκευή!!!!

ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΤΕ
Current weather is light showers snow. The temperature is -2 °C, with a wind chill of -10 °C. The dew point is -5 °C, the relative humidity is 80%. The air pressure at sea level is 994 hPa (QNH).

151950Z 08008KT 9999 -SHSN FEW008 SCT015 BKN023 M03/M05 Q1001 TEMPO 4000 -SHSN VV014 RMK WIND 2600FT 35028G40KT
Image
User avatar
OAL269 Kyprianos Biris
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 326
Joined: Sat Aug 14, 2010 4:25 pm
Name: Kyprianos Biris
Callsign: OAL269

Re: Cross North Pole real OPS (CNPrO)

Post by OAL269 Kyprianos Biris »

Image
Operations Manager
executive@oav.gr
Image
Prepar3D 5.3 - CPU i9 10900 / GPU RTX 3070
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 253
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Re: Cross North Pole real OPS (CNPrO)

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

810309 wrote: Thu Mar 16, 2023 1:47 pm Σχετικό : https://www.boeing.com/commercial/aerom ... story.html
Ευχαριστούμε πολύ Κυπριανέ ,πολύ χρήσιμο!!!!!!!!!!!!!!!
Image
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 253
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Re: Cross North Pole real OPS (CNPrO)

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

Ξεκινάμε το ταξίδι μας από την Στοκχόλμη ,την πόλη που ζει ένας αγαπητός φίλος, συνάδελφος και πιλότος της OAV, ο Λάμπρος Τασούλης (OAL638), που θα του αφιερώσω όλο αυτό το TOUR.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ
Η Στοκχόλμη είναι η πρωτεύουσα της Σουηδίας και η μεγαλύτερη σε πληθυσμό αστική περιοχή στις Βόρειες Χώρες· 975.000 άνθρωποι ζουν στον δήμο, 1,6 εκατομμύρια στην αστική περιοχή και 2,4 εκατομμύρια στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή. Η πόλη εκτείνεται σε δεκατέσσερα νησιά, εκεί όπου η λίμνη Μέλαρεν εισρέει στη Βαλτική Θάλασσα. Έξω από την πόλη στα ανατολικά, και κατά μήκος της ακτής, βρίσκεται η αλυσίδα νησιών του αρχιπελάγους της Στοκχόλμης. Η περιοχή έχει κατοικηθεί από τη Λίθινη Εποχή, την 6η χιλιετία π.Χ. και ιδρύθηκε ως πόλη το 1252 από το Σουηδό ηγεμόνα Μπίργιερ Γιαρλ. Είναι επίσης έδρα της περιφέρειας της Στοκχόλμης.


πηγή:
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF ... E%BC%CE%B7
ImageΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ


Το αεροδρόμιο Arlanda της Στοκχόλμης (IATA: ARN, ICAO: ESSA) είναι ένα διεθνές αεροδρόμιο που βρίσκεται στον δήμο Sigtuna της Σουηδίας, κοντά στην πόλη Märsta, 37 χιλιόμετρα (23 μίλια) βόρεια[3] της Στοκχόλμης και σχεδόν 40 χιλιόμετρα (25 μίλια) νοτιοανατολικά της Ουψάλα. Το αεροδρόμιο βρίσκεται στην κομητεία της Στοκχόλμης και στην επαρχία Uppland. Είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Σουηδίας και το τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στις σκανδιναβικές χώρες. Το αεροδρόμιο είναι η κύρια πύλη για διεθνή αεροπορικά ταξίδια για μεγάλα τμήματα της Σουηδίας. Το αεροδρόμιο Arlanda χρησιμοποιήθηκε από σχεδόν 27 εκατομμύρια επιβάτες το 2017, με 21,2 εκατομμύρια διεθνείς επιβάτες και 5,5 εκατομμύρια εσωτερικούς.[5]

Το αεροδρόμιο Arlanda της Στοκχόλμης είναι το μεγαλύτερο από τα δύο αεροδρόμια της Στοκχόλμης. Το άλλο, Stockholm–Bromma, βρίσκεται βορειοδυτικά του κέντρου της πόλης, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από έναν μικρό αριθμό μικρότερων αεροσκαφών. Τα μικρότερα αεροδρόμια Stockholm-Skavsta και Stockholm-Västerås βρίσκονται και τα δύο περίπου 100 χιλιόμετρα (60 μίλια) μακριά από τη σουηδική πρωτεύουσα. Η Στοκχόλμη Arlanda λειτουργεί ως σημαντικός κόμβος για τις Scandinavian Airlines και τη Norwegian Air Shuttle.


πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Stockholm_Arlanda_AirportΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠOΛΗ ΑΦΙΞΗΣ

Tromsø είναι δήμος στο Κομητεία Troms og Finnmark, Νορβηγία. Το διοικητικό κέντρο του δήμου είναι η πόλη Tromsø.
πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Troms%C3%B8


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΦΙΞΗΣ

Το αεροδρόμιο Tromsø IATA: TOS, ICAO: ENTC) είναι ένα διεθνές αεροδρόμιο που βρίσκεται στο Langnes στην πόλη Tromsø στον δήμο Tromsø, στην κομητεία Troms og Finnmark, Νορβηγία. Βρίσκεται στη δυτική ακτή του νησιού Tromsøya και διαθέτει διάδρομο 2.447 μέτρων (8.028 πόδια) ευθυγραμμισμένο 18/36. Ανήκει και λειτουργεί από την κρατική Avinor, η Langnes χειρίστηκε 1.910.692 επιβάτες, 43.219 μετακινήσεις αεροσκαφών και 2.758 τόνους φορτίου το 2014. Αυτό καθιστά το Tromsø το πέμπτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της χώρας.[2]

Το αεροδρόμιο άνοιξε στις 14 Σεπτεμβρίου 1964, αντικαθιστώντας το αεροδρόμιο Tromsø, Skattøra, ένα υδάτινο αεροδρόμιο. Το Tromsø έγινε και εξακολουθεί να είναι ο κύριος κόμβος για τις περιφερειακές πτήσεις της Widerøe προς το Finnmark. Οι κύριες πτήσεις προς άλλα κύρια αεροδρόμια πραγματοποιήθηκαν από την Scandinavian Airlines (SAS). Η Braathens SAFE και η θυγατρική της Busy Bee λειτουργούσαν από το Tromsø από το 1967 έως το 2002. Η Norwegian Air Shuttle πετούσε από το Langnes από το 1992 και η Lufttransport έχει την κύρια βάση λειτουργίας της στο Tromsø. Ο σημερινός τερματικός σταθμός Β κατασκευάστηκε το 1977. Ο τερματικός σταθμός Α άνοιξε το 1997, μετά από μια περίοδο με επέκταση διαδρόμου 240 μέτρων (790 πόδια) και νέο πύργο ελέγχου.

πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Troms%C3%B8_Airport

Image


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ :
FLIGHT PLAN

1. ESSA - ENTC = RESNA DCT ARTAB DCT RASEN DCT OSKIR DCT DEXOP DCT POBEL DCT MANKIΣκηνικά θα βρείτε για όλες τις πλατφόρμες πτήσεων:

Για MSFS
payware:
Αναχώρηση
https://orbxdirect.com/product/essa


Άφιξη
https://orbxdirect.com/product/mmsimulations-entc-msfs


free:
Αναχώρηση
http://www.allflightmods.com/microsoft- ... anda-v1-0/Άφιξη
http://www.allflightmods.com/microsoft- ... entc-v1-0/

Για FSX και P3D

payware:
Αναχώρηση
https://orbxdirect.com/product/essa

Άφιξη
https://secure.simmarket.com/aerosoft-t ... oad).phtml
https://www.justflight.com/product/tromso-x
https://www.aerosoft.com/en/flight-simu ... /tromsoe-x

free:
Αναχώρηση
https://library.avsim.net/esearch.php?DLID=205703
https://www.freewarescenery.com/fsx/sweden.html
https://flyawaysimulation.com/downloads ... t-scenery/

Άφιξη
https://www.freewarescenery.com/fsx/norway.html
Για Xplane

payware:
Αναχώρηση
Άφιξη
https://secure.simmarket.com/aerosoft-t ... 1011.phtmlfree:
Αναχώρηση

https://forums.x-plane.org/index.php?/f ... a-airport/

https://gateway.x-plane.com/airports/ESSA/show


Άφιξη
https://gateway.x-plane.com/airports/ENTC/show

https://forums.x-plane.org/index.php?/f ... rway-xp11/
Image
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 253
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Re: Cross North Pole real OPS (CNPrO)

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

Cross North Pole real OPS (CNPrO2)


Συνέχεια του Tour και αφήνουμε την ομορφη παγωμένη πόλη Tromsø και πετάμε στον βορειότερο οικισμό του κόσμου.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠOΛΗ ΑΦΙΞΗΣ

Longyearbyen
(Αστική Ανατολική Νορβηγία: "The Longyear Town") είναι ο βορειότερος οικισμός του κόσμου με πληθυσμό μεγαλύτερο από 1.000 και η μεγαλύτερη κατοικημένη περιοχή της Νορβηγίας. Εκτείνεται στους πρόποδες της αριστερής όχθης της κοιλάδας Longyear και στην ακτή του Adventfjorden, της μικρής εκβολής που οδηγεί στο Isfjorden στη δυτική ακτή του Spitsbergen, την ευρύτερη είσοδο του νησιού. Από το 2002 το Κοινοτικό Συμβούλιο του Longyearbyen έγινε επίσημος νορβηγικός δήμος. Είναι η έδρα του Κυβερνήτη του Σβάλμπαρντ. Ο δήμαρχος της πόλης είναι ο Arild Olsen.

Γνωστή ως Longyear City μέχρι το 1926, η πόλη ιδρύθηκε και πήρε το όνομά της από τον Αμερικανό John Munro Longyear, του οποίου η Arctic Coal Company ξεκίνησε την εξόρυξη άνθρακα εκεί το 1906. Το Store Norske Spitsbergen Kulkompani (SNSK) ανέλαβε τις εργασίες εξόρυξης το 1916 και εξακολουθεί να διεξάγει εξόρυξη. Το γερμανικό Kriegsmarine κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς την πόλη στις 8 Σεπτεμβρίου 1943, αλλά η ανοικοδόμηση έγινε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ιστορικά, το Longyearbyen ήταν μια πόλη εταιρείας, αλλά οι περισσότερες εξορυκτικές δραστηριότητες μεταφέρθηκαν στη Sveagruva κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 και η παραγωγή σταμάτησε το 2017 λόγω των τεράστιων οικονομικών ζημιών που υπέστη η SNSK από το 2014 λόγω των συνθηκών της αγοράς.
Εν τω μεταξύ, η πόλη έχει δει μεγάλη αύξηση στον τουρισμό και την έρευνα. Αυτό περιλαμβάνει την άφιξη ιδρυμάτων όπως το University Center στο Svalbard, το Svalbard Global Seed Vault και το Svalbard Satellite Station. Το αεροδρόμιο Svalbard, η εκκλησία Svalbard και το πολυκατάστημα Svalbardbutikken εξυπηρετούν την κοινότητα.
Image

πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Longyearbyen


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΦΙΞΗΣ
Το αεροδρόμιο του Σβάλμπαρντ (Νορβηγικά: Svalbard lufthavn, IATA: LYR, ICAO: ENSB) είναι το κύριο αεροδρόμιο που εξυπηρετεί το Σβάλμπαρντ στη Νορβηγία. Απέχει 5 χιλιόμετρα (3,1 μίλια) βορειοδυτικά του Longyearbyen στη δυτική ακτή και είναι το βορειότερο αεροδρόμιο στον κόσμο με προγραμματισμένες δημόσιες πτήσεις. Το πρώτο αεροδρόμιο κοντά στο Longyearbyen κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Το 1959, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά για περιστασιακές πτήσεις, αλλά μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόνο λίγους μήνες το χρόνο. Η κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Hotellneset ξεκίνησε το 1973 και το αεροδρόμιο άνοιξε στις 2 Σεπτεμβρίου 1975. Ανήκει και λειτουργεί από την κρατική Avinor.

Το 2014, το αεροδρόμιο εξυπηρετούσε 154.261 επιβάτες. Η Scandinavian Airlines εκτελεί καθημερινές πτήσεις προς το Τρόμσο και το Όσλο στην ηπειρωτική Νορβηγία. Η Lufttransport παρέχει υπηρεσίες στα δύο άλλα αεροδρόμια στο Σβάλμπαρντ: Ny-Ålesund και Svea, χρησιμοποιώντας αεροσκάφη Dornier 228 turboprop. Υπάρχουν επίσης τακτικές πτήσεις τσάρτερ.

Image

πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Svalbard_AirportΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ :
FLIGHT PLANS

2. ENTC- ENSB // FP= LOMVI P600 INPARΣκηνικά θα βρείτε για όλες τις πλατφόρμες πτήσεων:

Για MSFS
payware:
Αναχώρηση
https://orbxdirect.com/product/mmsimulations-entc-msfs


Άφιξηfree:
Αναχώρηση
http://www.allflightmods.com/microsoft- ... entc-v1-0/Άφιξη
http://www.allflightmods.com/microsoft- ... sb-v1-1-4/

Για FSX και P3D

payware:
Αναχώρηση
https://secure.simmarket.com/aerosoft-t ... oad).phtml
https://www.justflight.com/product/tromso-x
https://www.aerosoft.com/en/flight-simu ... /tromsoe-x

Άφιξη
https://secure.simmarket.com/aerosoft-s ... oad).phtmlfree:
Αναχώρηση
https://www.freewarescenery.com/fsx/norway.html

Άφιξη

https://flyawaysimulation.com/downloads ... t-scenery/Για Xplane

payware:
Αναχώρηση
https://secure.simmarket.com/aerosoft-t ... 1011.phtmlΆφιξη

https://www.aerosoft.com/en/shop/x-plan ... ard4xplane


free:
Αναχώρηση

https://gateway.x-plane.com/airports/ENTC/show

https://forums.x-plane.org/index.php?/f ... rway-xp11/


Άφιξη
https://gateway.x-plane.com/airports/ENSB/show

https://forums.x-plane.org/index.php?/f ... d-airport/
Image
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 253
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Re: Cross North Pole real OPS (CNPrO)

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

Μερικές φωτογραφίες απο το Tour
You do not have the required permissions to view the files attached to this post. You must LOGIN to view the files.
Image
Post Reply