MIDDLE EAST TOUR

Συζητησεις όσων αφορα tours. / About tours.
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 281
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

MIDDLE EAST TOUR

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

Λέτε να πάμε προς Μέση Ανατολή;;
Tον περσινό χειμώνα στα κρύα με το cold siberia tour και φέτος στην σκόνη και την υγρασία.

Για την πρώτη μέρα αναχώρηση η Αθήνα και προορισμός η Βηρυτός!!

Πληροφορίες και Χάρτες

https://www.icao.int/EURNAT/Other%20Mee ... ebanon.pdf

Image

Το tour θα το βρείτε στη Airways, Cargo και Charter.FLIGHT PLANS

1. LGAV - OLBA / NAME OF FLIGHT = MET01 (DATE=25/11) (ΒΥΡΗΤΟΣ)

KEA UL995 RDS UM601 EVENO M601 LCA M31 KUKLAΣκηνικά θα βρείτε για όλες τις πλατφόρμες πτήσεων:

Για MSFS
payware:
Αναχώρηση
https://secure.simmarket.com/flytampa-athens-msfs.phtml


Άφιξη
https://secure.simmarket.com/simsoft-be ... msfs.phtml


free:
Αναχώρηση

https://el.flightsim.to/by-country/GR/


Άφιξη

NO
Για FSX και P3D

payware:

https://secure.simmarket.com/ac-scenery ... d4-5.phtml

https://secure.simmarket.com/flytampa-athens.phtml


Άφιξη
https://secure.simmarket.com/mfsg-beiru ... d3-5.phtml


free:
https://www.freewarescenery.com/fsx/greece.html

https://flyawaysimulation.com/downloads ... s-scenery/


Άφιξη
https://flyawaysimulation.com/downloads ... rnational/
Για Xplane

payware:
Αναχώρηση

NO


Άφιξη
https://gateway.x-plane.com/airports/LGAV/showfree:
Αναχώρηση
Άφιξη

https://gateway.x-plane.com/airports/OLBA/show
Image
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 281
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Re: MIDDLE EAST TOUR

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

Μετά το Monte Carlo της Μεσης Ανατολής ,πετάμε στην Πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας το Ριαντ και το αεροδρόμιο King Khalid.
Το Διεθνές Αεροδρόμιο King Khalid (αραβικά: ???? ????? ???? ?????? Ma?ar al-Malik Khalid al-Duwaliyy, IATA: RUH, ICAO: OERK) βρίσκεται 35 χιλιόμετρα (22 μίλια) βόρεια του Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, σχεδιασμένο από τον αρχιτεκτονικό Η εταιρεία HOK και η Arabian Bechtel Company Limited υπηρέτησε ως διαχειριστής κατασκευής για λογαριασμό της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας.

Το αεροδρόμιο
Αυτό το αεροδρόμιο αποτελείται από πέντε τερματικούς σταθμούς επιβατών (μόνο τρεις από τους οποίους χρησιμοποιούνται), με οκτώ αερογέφυρες η καθεμία, ένα τζαμί, καλυμμένο και ακάλυπτο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων για 11.600 οχήματα, ένα επιπλέον Royal Terminal (για τους επισκέπτες του βασιλείου, τους κυβερνητικούς αρχηγούς και χρήση της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας), έναν κεντρικό πύργο ελέγχου (ένας από τους ψηλότερους στον κόσμο) και δύο παράλληλους διαδρόμους, μήκους 4.260 μέτρων ο καθένας (13.980 ft). Παλαιότερα το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο από άποψη εδάφους, η χερσαία έκταση που διατέθηκε για το KKIA είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο, μετά το Διεθνές Αεροδρόμιο King Fahd.
Το αεροδρόμιο διαχειρίζεται και λειτουργεί από την Riyadh Airports Company. Το Βασιλικό Τζαμί σχεδιάστηκε με ένα σημαντικό πρόγραμμα ολοκληρωμένης τέχνης. το βιτρό, του Βρετανού αρχιτέκτονα καλλιτέχνη Brian Clarke, ήταν ένα έργο ορόσημο στην ιστορία του μέσου, που θεωρείται το μεγαλύτερο και τεχνικά πιο προηγμένο έργο βιτρό της σύγχρονης περιόδου.

Image


Η πρωτεύουσα
Το Ριάντ (στην αραβική γλώσσα ??????, ar-Riya?, αραβική προφορά: Ριάδ) είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Σαουδικής Αραβίας. Είναι επίσης πρωτεύουσα ομώνυμης επαρχίας (Αρ Ριγιάντ). Το Ριάντ βρίσκεται στην ιστορική περιοχή Νετζντ, στο κέντρο της αραβικής χερσονήσου, πάνω σε ένα μεγάλο υψίπεδο. Ο πληθυσμός του Ριάντ ανέρχεται κατά την τελευταία απογραφή σε πάνω από 4.260.000 κατοίκους (4,9 εκατομμύρια κατ' εκτίμηση του 2009), περί το 20% του πληθυσμού της χώρας.

Η πόλη κείται στον «κεντρικό διάδρομο» της ανάπτυξης της Σαουδικής Αραβίας, μαζί με το Μπουραϊντά στον βορρά και το Αλ Χαρτζ στον νότο. Οι άλλες περιοχές συγκεντρώσεως του πληθυσμού είναι οι δύο παραλιακές, γύρω από τη Τζέντα και τη Μέκκα στην Ερυθρά Θάλασσα, και γύρω από το Τζουμπάι και τη Νταμάμ στον Περσικό Κόλπο. Οι γεωγραφικές συντεταγμένες του κέντρου του Ριάντ είναι 24° 42΄ 42΄΄ βόρειο πλάτος και 46° 43΄ 27΄΄ ανατολικό μήκος.

Η πόλη υποδιαιρείται σε 15 «δημοτικούς κλάδους» υπό τον έλεγχο του Δήμου του Ριάντ και της Αναπτυξιακής Αρχής του Ριάντ, με πρόεδρο τον κυβερνήτη της επαρχίας Ριάντ, πρίγκηπα Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ. Δήμαρχος της πόλεως είναι ο Αμπντουλαζίζ ιμπν Αγιάφ αλ Μιγκρίν. Η έκταση του δήμου είναι 1000 τ.χλμ., επομένως η πυκνότητα πληθυσμού είναι 4878 κάτοικοι ανά τ.χλμ.

Η θερμοκρασία το καλοκαίρι βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και συνήθως υπερβαίνει τους 45 βαθμούς C. Οι χειμώνες είναι ήπιοι με δροσερές νύκτες. Παρότι σε ξηρή περιοχή, η πόλη δέχεται κάποιες βροχές. Πέντε φράγματα αποθηκεύουν τα νερά τους. Υπάρχουν επίσης 96 πηγάδια και 467 χιλιόμετρα αγωγών που φέρνουν τεράστιες ποσότητες νερού από εγκαταστάσεις αφαλατώσεως στον Περσικό Κόλπο.

Η ώρα του Ριάντ είναι 1 ώρα μπροστά από την ώρα Ελλάδας τον χειμώνα και 0 το καλοκαίρι, αφού δεν εφαρμόζεται εκεί η θερινή ώρα.

Image

FLIGHT PLANS

2. OLBA - OERK / NAME OF FLIGHT = MET02 (DATE=02/12) (ΡΙΑΝΤ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ)

LATEB J222 BASEM R785 ZELAF UR785 RASLI P559 GADLI T503 METNIΣκηνικά θα βρείτε για όλες τις πλατφόρμες πτήσεων:

Για MSFS
payware:
Αναχώρηση
https://secure.simmarket.com/simsoft-be ... msfs.phtml


Άφιξη
free:
Αναχώρηση

NO


Άφιξη

https://www.msfsaddon.com/2021/03/msfs2 ... ional.html

https://badawiavgeek.wixsite.com/savacc/sceneriesΓια FSX και P3D

payware:

https://secure.simmarket.com/mfsg-beiru ... d3-5.phtmlΆφιξη
https://secure.simmarket.com/armi-proje ... -fsx.phtml


free:
https://flyawaysimulation.com/downloads ... rnational/


Άφιξη

https://library.avsim.net/search.php?Se ... &Go=Search

https://www.flightsim.com/vbfs/fslib.ph ... d=94359640Για Xplane

payware:
Αναχώρηση

https://gateway.x-plane.com/airports/LGAV/show


Άφιξη
free:
Αναχώρηση

https://gateway.x-plane.com/airports/OLBA/show


Άφιξηhttps://gateway.x-plane.com/airports/OERK/show
Image
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 281
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Re: MIDDLE EAST TOUR

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

Δεν το καταλάβατε;;
Ε ναι πάμε Dubai....

Το αεροδρόμιο

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι (IATA: DXB ICAO: OMDB) είναι το κύριο αεροδρόμιο στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Έχει την μεγαλύτερη κίνηση στον κόσμο σε αριθμό επιβατών διεθνών πτήσεων, το τρίτο στον κόσμο σε κίνηση επιβατών γενικώς, το έκτο σε μεταφορά φορτίων, και ο πιο πολυσύχναστος κόμβος αεροσκαφών Airbus A380. Το 2014 από το DXB διήλθαν 70,5 εκατομμύρια επιβάτες, 2,37 εκατομμύρια τόνοι φορτίου και καταγράφηκαν 357.339 κινήσεις αεροσκαφών.

Το αεροδρόμιο βρίσκεται στην περιοχή Αλ Γκαρούντ, 4,6 χιλιόμετρα ανατολικά του Ντουμπάι και έχει έκταση 2.900 εκτάρια.
Διαχειριστής του αεροδρομίου είναι η εταιρεία Dubai Airports Company, ενώ σε αυτό έχουν τη βάση τους οι διεθνείς αεροπορικές εταιρίες του Ντουμπάι Emirates και flydubai. Ο κόμβος της Emirates είναι ο μεγαλύτερος αεροπορικός κόμβος της Μέσης Ανατολής, ενώ η εταιρεία εξυπηρετεί το 64% της επιβατικής κίνησης και είναι υπεύθυνη για το 50% περίπου των κινήσεων αεροσκαφών του αεροδρομίου. Ο χαμηλού κόστους αερομεταφορέας flydubai διακινεί το 10.7% του επιβατικού φόρτου του DXB.
Το αεροδρόμιο αποτελείται από τρεις τερματικούς σταθμούς και έχει συνολική χωρητικότητα 75 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Ο τερματικός σταθμός 3 είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου ως προς το εμβαδόν και ο μεγαλύτερος τερματικός σταθμός αεροδρομίου παγκοσμίως. Τον Ιανουάριο του 2015 στο αεροδρόμιο γίνονταν 8.000 πτήσεις εβδομαδιαίως από 140 αεροπορικές εταιρίες σε πάνω από 270 προορισμούς προς όλες τις ηπείρους.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι έχει σημαντική συνεισφορά στην οικονομία του Ντουμπάι. Απασχολεί περίπου 90.000 εργαζομένους, συντηρεί έμμεσα πάνω από 400.000 θέσεις εργασίας και συνεισφέρει πάνω από 26,7 δισεκατομμύρια δολάρια στην εθνική οικονομία, που αποτελούν περίπου το 27% του ΑΕΠ του Ντουμπάι και το 21% της απασχόλησης στο Ντουμπάι. Προβλέπεται ότι μέχρι το 2020, η οικονομική συνεισφορά του αεροπορικού κλάδου θα έχει αυξηθεί στο 37,5% του ΑΕΠ της πόλης και μέχρι το 2030 ο κλάδος αναμένεται να εισφέρει 88,1 εκατομμύρια δολάρια και να υποστηρίζει 1,95 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, τα οποία θα αποτελούν το 44,7% του ΑΕΠ και 35,1% της συνολικής απασχόλησης αντίστοιχα.


Image
Η πρωτεύουσα

Το Ντουμπάι είναι η πολυπληθέστερη πόλη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και πρωτεύουσα του Εμιράτου του Ντουμπάι . Ιδρύθηκε τον 18ο αιώνα ως ένα μικρό ψαροχώρι, η πόλη αναπτύχθηκε γρήγορα στις αρχές του 21ου αιώνα με έμφαση στον τουρισμόκαι πολυτελείας, έχοντας τα δεύτερα ξενοδοχεία πέντε αστέρων στον κόσμο, και το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο , το Burj Khalifa , το οποίο έχει ύψος 828 μέτρα (2.717 πόδια).

Στην ανατολική Αραβική Χερσόνησο στην ακτή του Περσικού Κόλπου είναι επίσης ένας σημαντικός παγκόσμιος κόμβος μεταφορών για επιβάτες και φορτία.
Τα έσοδα από το πετρέλαιο συνέβαλαν στην επιτάχυνση της ανάπτυξης της πόλης, η οποία ήταν ήδη σημαντικός εμπορικός κόμβος. Κέντρο περιφερειακού και διεθνούς εμπορίου από τις αρχές του 20ου αιώνα, η οικονομία του Ντουμπάι βασίζεται στα έσοδα από το εμπόριο, τον τουρισμό, την αεροπορία, τα ακίνητα και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Η παραγωγή πετρελαίου συνεισέφερε λιγότερο από το 1 τοις εκατό του ΑΕΠ του εμιράτου το 2018.
Η πόλη έχει πληθυσμό περίπου 3,49 εκατομμύρια (από το 2021).

Image

Πληροφορίες goggle

FLIGHT PLANS

3. OERK - OMDB / NAME OF FLIGHT = MET03 (DATE=09/12) (DUBAI)

TAKTI H744 KINIB Z511 GISRA L681 ULIKA M430 DOH L305 KIVUS P559 PUSOT M322 DATOB
Σκηνικά θα βρείτε για όλες τις πλατφόρμες πτήσεων:

Για MSFS
payware:
ΑναχώρησηΆφιξη

https://secure.simmarket.com/feelthere- ... msfs.phtml


free:
αναχώρηση

https://www.msfsaddon.com/2021/03/msfs2 ... ional.html

https://badawiavgeek.wixsite.com/savacc/sceneries


Άφιξη

Για FSX και P3D

payware:
Αναχώρηση
https://secure.simmarket.com/armi-proje ... -fsx.phtmlΆφιξη
https://secure.simmarket.com/flytampa-d ... 3d34.phtml


free:
Αναχώρηση

https://library.avsim.net/search.php?Se ... &Go=Search

https://www.flightsim.com/vbfs/fslib.ph ... d=94359640


Άφιξη

https://library.avsim.net/search.php?Se ... &Go=SearchΓια Xplane

payware:
Αναχώρηση

NO


Άφιξη
https://store.x-plane.org/OMDB-Dubai-In ... _1615.html

https://secure.simmarket.com/feelthere- ... xp11.phtmlfree:
Αναχώρηση

https://gateway.x-plane.com/airports/OERK/show


Άφιξη

https://gateway.x-plane.com/airports/OMDB/show
Image
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 281
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Re: MIDDLE EAST TOUR

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

Middle East tour LEG4th (MET)Το αεροδρόμιο

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Mehrabad ( Foroudgah-e Beyn Almelali-ye Mehrabad) (ΙΑΤΑ: THR, ICAO: OIII), είναι ένα διεθνές αεροδρόμιο που εξυπηρετεί την Τεχεράνη, την πρωτεύουσα του Ιράν. Πριν από την κατασκευή του μεγαλύτερου διεθνούς αεροδρομίου Imam Khomeini το 2007, το Mehrabad ήταν το κύριο αεροδρόμιο της Τεχεράνης τόσο στη διεθνή όσο και στην εσωτερική κίνηση, αλλά τώρα εξυπηρετεί μόνο πτήσεις εσωτερικού. Παρόλα αυτά, το 2016 το αεροδρόμιο Mehrabad ήταν το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στο Ιράν από άποψη επιβατών, εξυπηρετώντας συνολικά 16.678.351 επιβάτες.
Το αεροδρόμιο χρησιμοποιείται επίσης από την κυβέρνηση του Ιράν και είναι μία από τις βάσεις της ιρανικής αεροπορίας.

Image


https://en.wikipedia.org/wiki/Mehrabad_ ... al_Airport


Η πρωτεύουσα

Η Τεχεράνη είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα του Ιράν. Βρίσκεται στο κέντρο περίπου της χώρας, 112 χλμ. νότια της Κασπίας θάλασσας. Το μητροπολιτικό συγκρότημα το 2004 ξεπέρασε τον πληθυσμό των 12 εκατομμυρίων κατοίκων . Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 1.200 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας στις πλαγιές της οροσειράς Αλμπόρζ. Η ονομασία της πόλης προέρχεται από το αρχαίο περσικό teh, που σημαίνει «θερμό» και τη λέξη ran, δηλαδή «τόπος».

Image

Η Τεχεράνη είναι σήμερα ένα σύγχρονο και σημαντικό βιομηχανικό, πνευματικό και εμπορικό κέντρο . Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί οργανισμοί βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην Τεχεράνη. Στην πόλη βρίσκεται ακόμα σημαντικός αριθμός βιομηχανιών - που αποτελούν το 1/4 των βιομηχανικών συγκροτημάτων ολόκληρης της χώρας - στους τομείς ειδών διατροφής, υφαντουργίας, μηχανουργίας, χημικών προϊόντων, ξυλείας, υαλουργίας κ.ά. Από τα μνημεία τα πιο αξιόλογα είναι το ανάκτορο Γκιουλιστάν, το κοινοβούλιο, το Μαρμάρινο Ανάκτορο κ.ά.

Η πόλη διαθέτει σύγχρονους αυτοκινητόδρομους και δίκτυο μετρό 120 χλμ. και τεσσάρων γραμμών (άλλες δύο είναι υπό κατασκευή). Λειτουργούν δύο διεθνή αεροδρόμια (το Μεχραμπάντ και το πιο σύγχρονο Ιμάμ Χομεϊνί). Χαρακτηρίζεται από ξηρό κλίμα, όπως και αρκετές ακόμα περιοχές του Ιράν. Ετησίως, η μέση θερμοκρασία είναι 17 βαθμοί Κελσίου με ακραίες τιμές που μπορούν να φτάσουν τους 43 ή -15 βαθμούς τους καλοκαιρινούς ή χειμερινούς μήνες αντίστοιχα.

Η πρώτη αναφορά στην Τεχεράνη συναντάται σε χρονικό του 11ου αιώνα, στο οποίο περιγράφεται ως μικρό χωριό βόρεια του Ρέι (Rayy), που αποτελεί σήμερα προάστιο της Τεχεράνης. Αναπτύχθηκε ραγδαία και το 13ο αιώνα αποτελούσε ήδη σημαντική εμπορική πόλη. Κατά περιόδους υπήρξε τόπος διαμονής των αυτοκρατόρων της δυναστείας των Σαφαβιδών. Το 1788 έγινε πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας και τότε κτίστηκαν δύο τείχη γύρω από το αυτοκρατορικό μέγαρο και την πόλη. Κατά τα χρόνια 1796-1833, η Τεχεράνη πήρε χαρακτήρα της πρωτεύουσας και στολίστηκε με ανάκτορα, όπως του Γκιουλιστάν, με διάφορα τεμένη και με πολυάριθμα μνημεία. Συγχρόνως, ο πληθυσμός της πολλαπλασιάστηκε. Ένα μεγάλο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της πόλης, στα τέλη του 19ου αιώνα, μεταμόρφωσαν την πρωτεύουσα, η οποία επεκτάθηκε σημαντικά, ενώ παράλληλα χτίστηκαν νέα τείχη, δρόμοι και κτίρια. Τη σύγχρονη όμως όψη την απέκτησε με τον Ρεζά Χαν (1921-41), τον ηγέτη της δυναστείας Παχλεβί (1925-79). Επί των ημερών του, τα τείχη, οι παλιές πύλες και ολόκληρες συνοικίες εξαφανίστηκαν και τη θέση τους πήραν εκτεταμένες πλατείες και μεγάλοι δεντροφυτεμένοι δρόμοι. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου πολέμου, από 28 Νοεμβρίου ως 1 Δεκεμβρίου 1943, έγινε στην Τεχεράνη η πρώτη διάσκεψη των Συμμάχων (Διάσκεψη της Τεχεράνης), στην οποία πήραν μέρος ο Τσώρτσιλ, ο Ρούσβελτ και ο Στάλιν. Εκεί υπογράφηκε διακήρυξη γνωστή με το όνομα «Διακήρυξη της Τεχεράνης».

Image

Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ιράν με το Ιράκ, παράκμασε οικονομικά αντιμετωπίζοντας παράλληλα φυσικές φθορές. Η ανάπτυξη της πόλης επιταχύνθηκε ξανά στη δεκαετία του 1990, μετά το πέρας του πολέμου, με τους προέδρους Χασεμί Ραφσαντζανί και Μοχαμάντ Χατάμι να προωθούν οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις. Η αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων αλλά και η χρήση ορυκτών καυσίμων από τις βιομηχανίες οδήγησαν σε υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Η Τεχεράνη συγκαταλέγεται σήμερα στις πόλεις με τα μεγαλύτερα κυκλοφοριακά προβλήματα.

πηγή:https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE ... E%BD%CE%B7

FLIGHT PLANS

4. OMDB - OIII / NAME OF FLIGHT = MET04 (DATE=16/12) (ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΙΡΑΝ)

DAVMO M318 ASMUK W32 ROVAD G208 RADAL
Σκηνικά θα βρείτε για όλες τις πλατφόρμες πτήσεων:

Για MSFS
payware:
Αναχώρηση

https://secure.simmarket.com/feelthere- ... msfs.phtml

Άφιξη

https://secure.simmarket.com/d-r-oiii-o ... msfs.phtml


free:
αναχώρηση
Άφιξη

Για FSX και P3D

payware:
Αναχώρηση
https://secure.simmarket.com/flytampa-d ... 3d34.phtmlΆφιξη
free:
Αναχώρηση

https://library.avsim.net/search.php?Se ... &Go=Search


Άφιξη

https://library.avsim.net/search.php?Ca ... ScanMode=0

https://flyawaysimulation.com/downloads ... t-scenery/


Για Xplane

payware:
Αναχώρηση

https://store.x-plane.org/OMDB-Dubai-In ... _1615.html

https://secure.simmarket.com/feelthere- ... xp11.phtmlΆφιξηfree:
Αναχώρηση

https://gateway.x-plane.com/airports/OMDB/show


Άφιξη

https://gateway.x-plane.com/airports/OIII/show
Image
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 281
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Re: MIDDLE EAST TOUR

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

4o σκέλος ολοκληρώθηκε και σας ευχαριστούμε για την υπέροχη παρέα .
Δείτε σχετικές φώτο.

Ευχαριστώ.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post. You must LOGIN to view the files.
Image
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 281
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Re: MIDDLE EAST TOUR

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

Middle East tour (MET)Το αεροδρόμιο


Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Βασιλείου του Μπαχρέιν (διεθνής κωδικός BIA) βρίσκεται στο κέντρο της εμπορικής αεροπορικής κίνησης στην περιοχή του Περσικού Κόλπου. Μεγάλος αριθμός διεθνών αεροπορικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων και εμπορευματικής και μόνον φύσης εταιρειών, έχουν επιλέξει το Μπαχρέιν ως το κέντρο των πτήσεών τους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η ετήσια κίνηση στο αεροδρόμιο ανέρχεται σε περισσότερους από 4.2 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο. Η εβδομαδιαία κίνηση 12 εταιρειών με βάση τη Μέση Ανατολή, με προεξέχουσα την Gulf Air, είναι πάνω από 300 πτήσεις σε περισσότερους από 50 προορισμούς στην περιοχή του Κόλπου και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένης και της Βόρειας Αφρικής.

Η πρώτη προγραμματισμένη εμπορική πτήση έφτασε στο ΒΙΑ τον Οκτώβριο του 1932 από το Λονδίνο, καθ’ οδόν προς το Νέο Δελχί με αεροσκάφος Handley Page "Hannibal". Η πτήση αυτή κράτησε αρκετές ημέρες για τους 24 επιβάτες, αφού η ταχύτητα του αεροσκάφους ήταν γύρω στα 100 μίλια ανά ώρα (160 χλμ/ώρα περίπου). Αργότερα η Imperial Airways, η οποία αργότερα μετονομάστηκε σε BOAC και, τέλος η British Airways, έκαναν διάφορες πτήσεις στην περιοχή. Η πρώτη καταγεγραμμένη πτήση έγινε τον Αύγουστο του 1927, από τη Βαγδάτη στο Μπαχρέιν. Ακόμα και γι’ αυτήν τη μικρή απόσταση πτήσης χρειάστηκε διανυκτέρευση στην Μπάσρα. Η πτήση έγινε με αεροπλάνο τύπου De Havilland. Έτσι, καθιερώθηκε το ΒΙΑ σαν το πρώτο Διεθνές Αεροδρόμιο του Κόλπου. Το αεροσκάφος "Handley Page HP 42" έγινε το καθιερωμένο αεροπλάνο μεγάλων αποστάσεων για το Imperial Airways και χρησιμοποιείτο για τις πτήσεις προς Μεγάλη Βρετανία και Ινδία με στάση στο ΒΙΑ. Το 1937 ξεκίνησε η χρήση των υδροπλάνων και έγινε το συνηθισμένο μέσο μεταφοράς στην περιοχή μέχρι τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 50. Τότε, η BOAC άρχισε εβδομαδιαίες πτήσεις προς Καράτσι, Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ αλλά και τρις εβδομαδιαία στο Σίδνεϋ. Το 1950 η BOAC άρχισε τις πτήσεις με τετρακινητήρια αεροπλάνα τύπου Argonauts με χωρητικότητα 60 επιβατών. Αυτό το έτος ήταν πολύ σημαντικό, καθώς δημιουργήθηκε η πρώτη τοπική αεροπορική εταιρεία, η Gulf Aviation Company, η οποία μετονομάστηκε αργότερα σε Gulf Air, όπως ονομάζεται μέχρι σήμερα.

Η εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία της με ένα μεταχειρισμένο αεροσκάφος τύπου Anson Mark II, με πτήσεις προς το Νταχράν. Σε δύο χρόνια αγοράστηκαν 4 De Havilland και 4 DC-3 αυξάνοντας σημαντικά τον αριθμό των πτήσεών της στον Κόλπο. Έτσι, το Διεθνές αεροδρόμιο άρχισε να προσελκύει και άλλες αεροπορικές εταιρείες, όπως οι Middle East Airlines, Air India, Air Ceylon and Iran Airways – όλες χρησιμοποιούσαν κατά το πλείστον αεροσκάφη DC-3 Dakota.

Το 1954 το ΒΙΑ εδραιώθηκε με τη δημιουργία του νέου FIR (Flight Information Region), δηλαδή τη δημιουργία κέντρου ελέγχου περιοχής, η οποία περιέλαβε το μεγαλύτερο μέρος του Περσικού Κόλπου. Έτσι, εγκαταστάθηκαν νέα συστήματα επικοινωνίας και ναυτιλίας στην περιοχή. Σύντομα άρχισαν οι αφίξεις των αεριωθούμενων αεροσκαφών (Jet τύπου Comet de Havilland) και Boeing B707. Η χρήση τους μείωσε τις στάσεις των δρομολογίων μεγάλων αποστάσεων και έτσι καθιέρωσε και πάλι το αεροδρόμιο ως το μεγαλύτερο σε χρήση στην περιοχή σαν ενδιάμεσου σταθμού σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων μεταξύ Ευρώπης και Άπω Ανατολής. Το 1961 δημιουργήθηκε ένας καινούργιος αεροσταθμός, ώστε το αεροδρόμιο να μπορεί να αντεπεξέλθει στις νέες ανάγκες του. Αυτή η δεκαετία ήταν και για έναν άλλο λόγο σημαντική, καθώς ξεκίνησε η χρήση του Β747 της Boeing (jumbo jet), χωρητικότητας 400 επιβατών. Αυτό παρακίνησε στην εκ νέου επέκταση του αεροδρομίου και, έτσι, τον Δεκέμβριο του 1971, κατασκευάσθηκαν καινούργιες εγκαταστάσεις επιβατών αλλά και αεροσκαφών, χωρητικότητας, εκτός των άλλων και τεσσάρων Β747 στην πίστα. Όλα αυτά στοίχισαν 4 εκατομμύρια BD (Δηναρίων του Μπαχρέιν) (αντιστοιχία στα 1 BD = 2,65 US $), όταν ο ετήσιος προϋπολογισμός της χώρας ήταν τότε 13 εκατομμύρια BD. Ήταν, όμως, μια επένδυση που απέφερε γρήγορα κέρδη, αφού όλες οι μεγάλων αποστάσεων αεροπορικές εταιρίες, όπως οι Qantas, BA, Air India και Singapore Airlines, άρχισαν να χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο ως τον κυριότερο σταθμό στην περιοχή για τα Β747 τους. Δυστυχώς, όλες οι εταιρείες ήθελαν να χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο σχεδόν την ίδια ώρα, πράγμα που έκανε επιτακτική την ανάγκη καινούργιας επέκτασης, 5 χρόνια μόνο ύστερα από την προηγούμενη. Το 1976, λοιπόν, έγιναν επεκτάσεις για να μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα πολλά Β747 στην πίστα. Επίσης, το 1976 ξεκίνησε και η πρώτη υπερηχητική πτήση μεταξύ Λονδίνου και Μπαχρέιν με τα Concorde. Εκείνη την εποχή η Gulf Air, που ήδη είχε πάρει το τελικό της όνομα, παρέλαβε το πρώτο της Lockheed Tri-Star, και έτσι σταμάτησε να είναι μικρή εταιρεία της περιοχής του Κόλπου και μόνον, με ό,τι συνέπειες αυτό επέφερε στο αεροδρόμιο του Μπαχρέιν. Αρχές των ’80 έγιναν και άλλες επεκτάσεις στις εγκαταστάσεις στο ΒΙΑ και που διήρκεσαν μέχρι το 1994. Ο νέος αεροσταθμός, αξίας 100 εκατομμυρίων US $, ξεκίνησε τον Μάρτιο του 1994 και ανέβασε τη χωρητικότητα του αεροδρομίου σε 10 εκατομμύρια επιβατών τον χρόνο.

Πηγη:
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE ... E%B9%CE%BD
ImageΗ πρωτεύουσα


Το Βασίλειο του Μπαχρέιν είναι μία μικρή αραβική μοναρχία της Μέσης Ανατολής. Το όνομα Μπαχρέιν στα αραβικά σημαίνει «Δύο θάλασσες». Στους Έλληνες της Ελληνιστικής περίοδου ήταν γνωστό ως Τύλος. Είναι μια νησιωτική χώρα, που αποτελείται από ένα μικρό αρχιπέλαγος που βρίσκεται γύρω από τη νήσο Μπαχρέιν. Βρίσκεται ανάμεσα στη χερσόνησο του Κατάρ και στη βορειοανατολική ακτή της Σαουδικής Αραβίας, με την οποία συνδέεται μέσω του υδατόδρομου του Βασιλιά Φαχντ, μήκους 25 χιλιομέτρων. Ο πληθυσμός της χώρας είναι 1.504.365 κάτοικοι,σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση για το 2021. Σ' αυτούς περιλαμβάνονται 785.032 αλλοδαποί.Η έκταση της χώρας είναι 786,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα, και είναι η τρίτη μικρότερη χώρα στην Ασία, μετά από τις Μαλδίβες και τη Σιγκαπούρη.

Το Μπαχρέιν είναι ο χώρος του αρχαίου πολιτισμού Ντιλμούν.
Η περιοχή έχει γίνει γνωστή από την αρχαιότητα για την αλιεία μαργαριταριών, τα οποία κατά τον 19ο αιώνα χαρακτηρίζονταν ως τα καλύτερα του κόσμου. Το Μπαχρέιν ήταν μία από τις πρώτες περιοχές που προσηλυτίστηκαν στο Ισλάμ το 628 μ.Χ. Το 1521 καταλήφθηκε από Πορτογάλους και το 1602 από Πέρσες, από τον Σάχη Αμπάς Α΄ της δυναστείας των Σαφαβιδών. Το 1783, ο κλάδος Μπάνι Ουτμπάχ κατέλαβε το Μπαχρέιν από το Νασρ Αλ-Μαντχούρ και από τότε κυβερνιέται από τη βασιλική οικογένεια Αλ Χαλίφα. Ο πρώτος χακίμ του Μπαχρέιν ήταν ο Αχμέντ αλ Φατέχ. Στα τέλη της δεκαετίας του 1800, μετά από την υπογραφή συμφωνιών με τους Βρετανούς, το Μπαχρέιν έγινε βρετανικό προτεκτοράτο. Στις 15 Αυγούστου του 1971, το Μπαχρέιν ανακήρυξε την ανεξαρτησία του. Το 2002, το Μπαχρέιν μετετράπη από εμιράτο σε βασίλειο. Το 2011, έγιναν διαδηλώσεις, λόγω της Αραβικής Άνοιξης.

Το Μπαχρέιν έχει την πρώτη μεταπετρελαϊκή οικονομία στον Περσικό κόλπο.
Από τα τέλη του 20ου αιώνα, το Μπαχρέιν έχει επενδύσει στους τομείς της τραπεζικής και του τουρισμού. Η πρωτεύουσα Μανάμα αποτελεί έδρα πολλών μεγάλων οικονομικών ιδρυμάτων. Το Μπαχρέιν έχει υψηλό Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης και αναγνωρίζεται ως χώρα με υψηλό εισόδημα από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Υπήρξε βρετανική αποικία από το 1882 μέχρι το 1892. Με συνθήκη που έγινε στις 15 Αυγούστου 1971 αναγνωρίστηκε η ανεξαρτησία του. Το Μπαχρέιν αποτελείται από ένα αρχιπέλαγος 40 μικρών νησίδων στον Αραβικό Κόλπο (πρώην Περσικός Κόλπος) μεταξύ της χερσονήσου του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας. Έχει συνολική έκταση 786,5 τ.χλμ. με τρεις κύριες νήσους: τη νήσο Μπαχρέιν, τη νήσο Μουχάρακ και τη νήσο Σίτρα.

Πρωτεύουσα της χώρας είναι η Μανάμα. Η χώρα έχει συνολικό πληθυσμό 1.504.365 κατοίκους, σύμφωνα με επίσημη εκτίμηση για το 2021. Επίσημη γλώσσα του Μπαχρέιν είναι τα αραβικά, ενώ η επίσημη θρησκεία είναι το Ισλάμ. Νόμισμα της χώρας είναι το δηνάριο του Μπαχρέιν, που υποδιαιρείται σε 100 φιλς.

Ετυμολογία
Ένας χάρτης του Ζακ-Νικολάς Μπελλέν που εμφανίζει την ιστορική περιοχή του Μπαχρέιν

Στα Αραβικά, η λέξη Μπαχρέιν είναι η δυϊκή μορφή της λέξης μπαχρ (θάλασσα), επομένως το Αλ-Μπαχρέιν σημαίνει «οι δύο θάλασσες», ωστόσο αμφισβητείται ποιες ήταν οι δύο θάλασσες που υπήρχαν αρχικά. Ο όρος εμφανίζεται πέντε φορές στο Κοράνι, αλλά δεν αναφέρεται στο σύγχρονο νησί, αρχικά γνωστό στους Άραβες ως Αουάλ, αλλά μάλλον περιλαμβάνει όλη την Ανατολική Αραβία (με πιο αξιοσημείωτα το Αλ-Κατίφ και το Αλ-Χάσα).

Σήμερα, οι «δύο θάλασσες» του Μπαχρέιν αναφέρονται είτε στις θάλασσες δυτικά και ανατολικά του νησιού, είτε στις θάλασσες βόρεια και νότια του νησιού,ή στο αλμυρό και γλυκό νερό που παρουσιάζονται πάνω και κάτω από το έδαφος.
Επιπροσθέτως, υπάρχουν περιοχές στη θάλασσα βόρεια του Μπαχρέιν όπου το γλυκό νερό βγάζει φυσαλίδες στη μέση του αλμυρού νερού. Μία εναλλακτική θεωρία σε σχέση με το τοπωνύμιο του Μπαχρέιν έχει να κάνει με την περιοχή Αλ-Αχσά, και προτείνεται ότι οι δύο θάλασσες αποτελούσαν τον Ευρύτερο Πράσινο Ωκεανό (τον Περσικό Κόλπο) και μία ειρηνική λίμνη στην Αραβική ενδοχώρα. Επίσης, μία άλλη πρόταση από τον Αλ-Τζαουαχάρι (Ισμαήλ ιμπν Χαμμάντ Αλ-Τζαουαχάρι) προτείνει το πιο επίσημο όνομα Μπάχρι (σημαίνει ότι ανήκει στη θάλασσα).

Μέχρι τα τέλη του Μεσαίωνα, το Μπαχρέιν αναφερόταν στην περιοχή της Ανατολική Αραβίας που περιελάμβανε το Νότιο Ιράκ, το Κουβέιτ, την Αλ-Χάσα, το Κατίφ και το Μπαχρέιν. Η περιοχή εκτεινόταν από την Μπάσρα του Ιράν έως το Στενό του Χορμούζ στο Ομάν. Αυτή ήταν η Επαρχία Μπαχρέιν, (επίσης ως Ικλίμ αλ Μπαχρέιν). Η ακριβής ημερομηνία όπου ο όρος Μπαχρέιν ξεκίνησε να αναφέρεται μόνο στο Αρχιπέλαγος Αουάλ είναι άγνωστη. Η υπόλοιπη παραλιακή λωρίδα της Ανατολικής Αραβίας ήταν γνωστή ως Μπαχρέιν για μια χιλιετία.
Το νησί και το βασίλειο ονομάστηκαν Μπαχρέιν από τη δεκαετία του 1950 και μετά.

Image


Πηγή:

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CF ... E%B9%CE%BD
FLIGHT PLANS5. OIII - OBBI / NAME OF FLIGHT = MET05 (DATE=23/12)ELUSI W13 PEKAM UP574 OBTUX OISS DASDO G663 KOBOK

Σκηνικά θα βρείτε για όλες τις πλατφόρμες πτήσεων:

Για MSFS

payware:
Αναχώρηση

https://secure.simmarket.com/d-r-oiii-o ... msfs.phtmlΆφιξη

https://secure.simmarket.com/mfsg-bahra ... 2004.phtml

https://secure.simmarket.com/flightscap ... msfs.phtmlfree:
αναχώρηση
Άφιξη

http://www.allflightmods.com/microsoft- ... bi-v1-0-2/

https://flightsim.to/file/19184/bahrain ... rport-obbiΓια FSX και P3D

payware:
Αναχώρηση
Άφιξη

https://secure.simmarket.com/mfsg-bahra ... 2004.phtmlfree:
Αναχώρηση

https://library.avsim.net/search.php?Ca ... ScanMode=0

https://flyawaysimulation.com/downloads ... t-scenery/


Άφιξη

https://flyawaysimulation.com/downloads ... ad-pack-1/
Για Xplane

payware:
Αναχώρηση
Άφιξη
https://secure.simmarket.com/justasia-b ... e-11.phtml

https://store.x-plane.org/OBBI--Bahrain ... _1064.html

free:
Αναχώρηση

https://gateway.x-plane.com/airports/OIII/show


Άφιξη


https://gateway.x-plane.com/airports/OBBI/show
Image
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 281
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Re: MIDDLE EAST TOUR

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με ασφαλείς προσγειώσεις!!
Μετά το μικρό διάστημα των διακοπές των Χριστουγέννων πετάμε από Μπαχρέιν προς Βαγδάτη!

Το αεροδρόμιο

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης, προηγουμένως το Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαντάμ είναι το μεγαλύτερο διεθνές αεροδρόμιο του Ιράκ, που βρίσκεται σε ένα προάστιο περίπου 16 χλμ δυτικά του κέντρου της Βαγδάτης στο Κυβερνείο της Βαγδάτης. Είναι η βάση της εθνικής αεροπορικής εταιρείας του Ιράκ, Iraqi Airways

Πηγη:

https://en.wikipedia.org/wiki/Baghdad_I ... al_Airport


Η πρωτεύουσα

Η Βαγδάτη είναι η πρωτεύουσα του Ιράκ. Είναι επίσης πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας στον ποταμό Τίγρη. Έχει πληθυσμό 7.216.040 κατ. Εξαιτίας της κεντρικής της θέσης ήταν από παλιά το σημείο διασταύρωσης συγκοινωνιών στη Μέση Ανατολή και έγινε πιο σπουδαία με την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής από την Τουρκία μέχρι το Ιράκ.
Είναι μεγάλη εμπορική πόλη και εφοδιάζει τις πετρελαιοπαραγωγές περιοχές εξαιτίας και του αεροδρομίου της.
Η περιοχή της Βαγδάτης αποτέλεσε ήδη από την αρχαιότητα τοποθεσία όπου αναπτύχθηκαν σημαντικές πόλεις και πρωτεύουσες αυτοκρατοριών: η Βαβυλώνα, η Σελεύκειας, και η Κτησιφών. Η Βαγδάτη ιδρύθηκε από τον δεύτερο Αββασίδη χαλίφη, αλ-Μανσούρ (744-775), το 762 ως νέα πρωτεύουσα του Χαλιφάτου, έφτασε δε στο κορύφωμα της δόξας της την εποχή του Χαρούν αλ Ρασίντ (786-809). Το 836 ο χαλίφης αλ-Μουτάσιμ (833-842) μετέφερε την πρωτεύουσα στη γειτονική Σαμάρρα, αλλά η Βαγδάτη παρέμεινε η μεγαλύτερη και πιο σημαντική πόλη του Ιράκ και ολόκληρου του ισλαμικού κόσμου, με αποτέλεσμα ο χαλίφης αλ-Μούταντιντ (892-902) να επαναφέρει εκεί την έδρα του. Παρά την παρακμή του Χαλιφάτου των Αββασιδών, η Βαγδάτη παρέμεινε σημαντικό επιστημονικό και θρησκευτικό κέντρο μέχρι την κατάληψη και καταστροφή της από τους Μογγόλους το 1258, καταστροφή που επαναλήφθηκε το 1401, όταν καταλήφθηκε από τα στρατεύματα του Ταμερλάνου. Από τότε ήταν απλή πρωτεύουσα τούρκικης επαρχίας. Επί του μεταρρυθμιστή Μιδάτ Πασά (1860-1872) άρχισε η άνοδός της, προ παντός μετά την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Κωνσταντινούπολης-Βαγδάτης.

Το 1921 έγινε πρωτεύουσα του Βασιλείου του Ιράκ.

Image


Πηγή:
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE ... F%84%CE%B7
FLIGHT PLANS


6. OBBI - ORBI / E.T.E =01:30 / NAME OF FLIGHT = MET06 (DATE=13/01) FL350 (ΒΑΓΔΑΤΗ ΙΡΑΚ)


BHR M444 ELOSO A453 RAMSI M444 DAVUS L602 RALKA G795 TASMI UL602 ALPET L718 LAGLO
Σκηνικά θα βρείτε για όλες τις πλατφόρμες πτήσεων:

Για MSFS

payware:
Αναχώρηση

https://secure.simmarket.com/mfsg-bahra ... 2004.phtml

https://secure.simmarket.com/flightscap ... msfs.phtml
Άφιξη

https://secure.simmarket.com/d-r-baghda ... msfs.phtmlfree:
αναχώρηση

http://www.allflightmods.com/microsoft- ... bi-v1-0-2/

https://flightsim.to/file/19184/bahrain ... rport-obbi


Άφιξη

NO


Για FSX και P3D

payware:
Αναχώρηση

https://secure.simmarket.com/mfsg-bahra ... 2004.phtml


Άφιξη

https://secure.simmarket.com/armi-proje ... -fsx.phtmlfree:
Αναχώρηση

https://flyawaysimulation.com/downloads ... ad-pack-1/


Άφιξη

https://library.avsim.net/esearch.php?C ... ID=&Page=9Για Xplane

payware:
Αναχώρηση

https://secure.simmarket.com/justasia-b ... e-11.phtml

https://store.x-plane.org/OBBI--Bahrain ... _1064.htmlΆφιξη

NO

free:
Αναχώρηση

https://gateway.x-plane.com/airports/OBBI/showΆφιξη

https://gateway.x-plane.com/airports/ORBI/show
Image
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 281
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Re: MIDDLE EAST TOUR

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

Middle East tour (MET) σκέλος 7ο

Πετάμε προς Νοτιοανατολικό ΙΡΑΝ!!

Το αεροδρόμιο

Το Αεροδρόμιο Ayatollah Hashemi Rafsanjani (IATA: KER, ICAO: OIKK) είναι ένα αεροδρόμιο στο Κερμάν του Ιράν. Το αεροδρόμιο χρησιμοποιείται για σκοπούς εμπορικής, γενικής αεροπορίας και στρατιωτικής εκπαίδευσης. Οι πτήσεις άρχισαν να λειτουργούν το 1970.

Το κέντρο προσομοίωσης του πληρώματος πτήσης της Mahan Air και το κέντρο εκπαίδευσης πληρώματος θαλάμου επιβατών βρίσκονται στο αεροδρόμιο Kerman INTL. Είναι επίσης ο κύριος κόμβος για το Bootia-Mahan Aviation College για σκοπούς εκπαίδευσης εμπορικών πιλότων για το πρόγραμμα πιλοτικών πιλότων της Mahan Air.


Πηγη:
https://en.wikipedia.org/wiki/Ayatollah ... ni_Airport


Η πρωτεύουσα

Η Επαρχία Κερμάν είναι η μεγαλύτερη σε έκταση από τις 31 επαρχίες του Ιράν. Βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της χώρας και πρωτεύουσά της είναι η ομώνυμη μεγάλη πόλη Κερμάν. Το 2014 η επαρχία εντάχθηκε στην «Περιφέρεια 5» του Ιράν.[1] Η περιοχή της αναφέρεται από την αρχαιότητα ως σατραπεία των Αχαιμενιδών με την εξελληνισμένη ονομασία Καρμανία[2], δηλαδή διατήρησε ουσιαστικά την ίδια ονομασία ανά τους αιώνες. Σήμερα έχει έκταση 183.285 τετραγωνικά χιλιόμετρα, δηλαδή σχεδόν το 11% της χερσαίας εκτάσεως του Ιράν ή μιάμιση φορά η έκταση όλης της Ελλάδας. Ο πληθυσμός της Επαρχίας Κερμάν στην απογραφή του 2016 καταγράφηκε ως 3.164.718 κάτοικοι, αριθμός που την καθιστά ένατη στη χώρα με μέση πυκνότητα πληθυσμού 17 κατοίκων ανά τετρ. χιλιόμετρο. Υποδιαιρείται σε 23 σαχρεστάν («υποδιαιρέσεις»), εκ των οποίων το μεγαλύτερο σε έκταση ονομάζεται και αυτό «Κερμάν»
Image

Πηγή:

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF ... E%AC%CE%BD

Image


FLIGHT PLANS

ORBI - OIKK / E.T.E =01:30 / NAME OF FLIGHT = MET07 (DATE=20/01) FL350 (ΚΕΡΜΑΝ ΙΡΑΝ)


ITOVA G202 ISN R654 ALMOBΣκηνικά θα βρείτε για όλες τις πλατφόρμες πτήσεων:

Για MSFS

payware:
Αναχώρηση


https://secure.simmarket.com/d-r-baghda ... msfs.phtml
Άφιξη
free:
αναχώρηση

NO


Άφιξη
Για FSX και P3D

payware:
Αναχώρηση

https://secure.simmarket.com/armi-proje ... -fsx.phtml


Άφιξη

free:
Αναχώρηση

https://library.avsim.net/esearch.php?C ... ID=&Page=9

Άφιξη

Για Xplane

payware:
Αναχώρηση

NO


Άφιξηfree:
Αναχώρηση

https://gateway.x-plane.com/airports/ORBI/showΆφιξη


https://gateway.x-plane.com/airports/OIKK/show
Image
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 281
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Re: MIDDLE EAST TOUR

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

Δύσκολα μέρη!!!
Αλλά πετάμε παντού γιατί μόνο οι πιλότοι της ΟΑV το κάνουν.
Φτάνουμε στο τέλος του TOUR μας και έτσι πετάμε προς Αφγανιστάν.

Το αεροδρόμιο

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Καμπούλ (γνωστό ως Διεθνές Αεροδρόμιο Hamid Karzai από το 2014 έως το 2021· IATA: KBL, ICAO: OAKB), επίσης γνωστό ως αεροδρόμιο της Καμπούλ, βρίσκεται περίπου πέντε χιλιόμετρα (3 μίλια) από το κέντρο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν. Ανήκει στην κυβέρνηση του Αφγανιστάν και λειτουργεί από την GAAC Holding που εδρεύει στα ΗΑΕ για λογαριασμό του Υπουργείου Μεταφορών και Πολιτικής Αεροπορίας.[1] Λειτουργεί ως ένα από τα κύρια διεθνή αεροδρόμια της χώρας, ικανό να φιλοξενήσει πάνω από εκατό αεροσκάφη. Ονομάστηκε τοπικά ως αεροδρόμιο Khwaja Rawash. Το αεροδρόμιο μετονομάστηκε το 2014 προς τιμήν του πρώην προέδρου Hamid Karzai. Η απόφαση ελήφθη από την Εθνοσυνέλευση του Αφγανιστάν και το Υπουργικό Συμβούλιο του τότε προέδρου Ασράφ Γκάνι.Το σημερινό του όνομα δόθηκε το 2021 από τους Ταλιμπάν.

Το αεροδρόμιο άνοιξε το 1960 και ήταν η κύρια πύλη προς το Αφγανιστάν και βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο, περιτριγυρισμένο από τα βουνά του Hindu Kush, Για πολλά χρόνια είναι η βάση της Ariana Afghan Airlines και της Kam Air. Ένας νέος διεθνής τερματικός σταθμός άνοιξε τη δεκαετία του 2000 και εκείνη την εποχή χτίστηκαν επίσης διάφορες στρατιωτικές βάσεις γύρω από το αεροδρόμιο, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών και τη Διεθνή Δύναμη Βοήθειας Ασφαλείας του ΝΑΤΟ (ISAF), και αργότερα την Αποστολή Αποφασιστικής Υποστήριξης (RS). Η αφγανική Πολεμική Αεροπορία είχε επίσης μια βάση εκεί, ενώ η Αφγανική Εθνική Αστυνομία παρείχε ασφάλεια εντός των τερματικών σταθμών επιβατών. Πριν από την απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα μέσα του 2021, το αεροδρόμιο παρείχε προγραμματισμένες πτήσεις από και προς το Πακιστάν, την Ινδία, το Ιράν, την Κίνα, την Τουρκία, τη Ρωσία, το Ουζμπεκιστάν, το Τατζικιστάν και τα κράτη του Αραβικού Κόλπου. Από τον Ιούνιο του 2016, ο πιο συχνά εξυπηρετούμενος προορισμός από το αεροδρόμιο ήταν το Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τουλάχιστον τέσσερις επιβατικές αεροπορικές εταιρείες να εκτελούν το δρομολόγιο και ορισμένες με πολλαπλές καθημερινές πτήσεις.

Μετά την εκκένωση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στις 31 Αυγούστου 2021, όλες οι μη στρατιωτικές πτήσεις ακυρώθηκαν και ανεστάλησαν μέχρι νεωτέρας. Μια εβδομάδα πριν από αυτό, η πύλη Abbey του αεροδρομίου είχε δεχθεί επίθεση σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας από το Ισλαμικό Κράτος – Επαρχία Χορασάν (ISIS-K). Μετά την κατάληψη των Ταλιμπάν, το αεροδρόμιο ήταν κλειστό για το κοινό για περίπου μια εβδομάδα. Στις 26 Σεπτεμβρίου, οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι τα συντρίμμια που προέκυψαν στο αεροδρόμιο είχαν καθαριστεί και ζήτησαν από τις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες να ξαναρχίσουν τις πτήσεις.

Image


Πηγη:

https://en.wikipedia.org/wiki/Kabul_Int ... al_Airport


Η πρωτεύουσα
Η Καμπούλ είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Αφγανιστάν, με πληθυσμό που υπολογίζεται σε τρία περίπου εκατομμύρια (εκτίμηση για το έτος 2005: 2.994.000 [2]). Είναι χτισμένη στην κοιλάδα του ομώνυμου ποταμού ανάμεσα στα βουνά του Χίντου Κους, σε μέσο υψόμετρο 1790 m πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, και σε γεωγραφικό πλάτος 34° 32΄ βόρειο και γεωγραφικό μήκος 69° 10΄ ανατολικό. Υποδιαιρείται σε 18 διοικητικές περιφέρειες. Σημερινός (2009) δήμαρχος είναι ο μηχανικός Μιρ Αμπντούλ Αχάντ Σαχέμπι.

Η Καμπούλ έχει ιστορία μεγαλύτερη των τριάντα αιώνων. Πολλοί στρατοί πολέμησαν για τη στρατηγική της θέση στον Δρόμο του μεταξιού. Το 1776 ο Τιμούρ Σαχ Ντουράνι την ανακήρυξε πρωτεύουσα του νέου κράτους του Αφγανιστάν. Ο πληθυσμός της σήμερα μιλά κυρίως τη διάλεκτο ντάρι της περσικής γλώσσας.

Ανάμεσα στα κυριότερα προϊόντα της Καμπούλ συγκαταλέγονται τα υφάσματα, η ζάχαρη από ζαχαρότευτλα και τα έπιπλα, αλλά οι σχεδόν συνεχείς πολεμικές συρράξεις από το 1978 έχουν περιορίσει την οικονομική σημασία της πόλεως.

Image


Πηγή:

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE ... F%8D%CE%BB

https://www.newsbeast.gr/world/arthro/9 ... afganistan


FLIGHT PLANS

OIKK -OAKB / E.T.E =01:43 / NAME OF FLIGHT = MET08 (DATE=27/01) FL350 (ΚΑΜΠΟΥΛ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ)


ALKES G452 ZDN A453 NOLEX


Σκηνικά θα βρείτε για όλες τις πλατφόρμες πτήσεων:

Για MSFS

payware:
Αναχώρηση


Άφιξη


free:
αναχώρηση

NO


Άφιξη
https://fr.flightsim.to/file/19483/oakb ... fghanistanΓια FSX και P3D

payware:
ΑναχώρησηΆφιξη

free:
ΑναχώρησηΆφιξη
https://flyawaysimulation.com/downloads ... t-scenery/
Για Xplane

payware:
Αναχώρηση

NO


Άφιξηfree:
Αναχώρηση

https://gateway.x-plane.com/airports/OIKK/showΆφιξη


https://gateway.x-plane.com/airports/OAKB/show
Image
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 281
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Re: MIDDLE EAST TOUR

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

Middle East tour (MET)


Απαραίτητο να διαβάσεις τον χάρτη προσέγγισης
https://www.theairlinepilots.com/foruma ... ration.pdf


Το αεροδρόμιο

ΙΑΤΑ: KDU ICAO: OPSD

Τύπος αεροδρομίου Πολιτικός/Στρατιωτικός
Ιδιοκτήτρια κυβέρνηση του Πακιστάν
Χειριστής Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Πακιστάν
Εξυπηρετεί το Skardu, Gilgit-Baltistan, Πακιστάν
Τοποθεσία Skardu, Gilgit-Baltistan, Πακιστάν
Hub για Πακιστάν International Airlines

Υψόμετρο AMSL 7.316 πόδια / 2.230 μ
Συντεταγμένες 35°20'08"N 075°32'10"EC
Συντεταγμένες: 35°20'08"N 075°32'10"E
Διάδρομοι προσγείωσης
14L/32R 11.944 3.641 Άσφαλτoς
14R/32L 11.944 3.641 Άσφαλτος


Στατιστικά στοιχεία (2017-18)
Επιβάτες 60.871
Αύξηση αλλαγής επιβατών 2%
Κινήσεις αεροσκαφών 462

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Skardu (IATA: KDU, ICAO: OPSD) είναι ένα διεθνές πολιτικό αεροδρόμιο στο Skardu, Gilgit-Baltistan, Πακιστάν. Χρησιμεύει επίσης ως μπροστινή επιχειρησιακή βάση της Πολεμικής Αεροπορίας του Πακιστάν.

Στις 2 Δεκεμβρίου 2021, το αεροδρόμιο Skardu ορίστηκε και εγκαινιάστηκε εκ νέου ως διεθνές αεροδρόμιο, αφού παρείχε αναβαθμίσεις στο αεροδρόμιο για να γίνει τουριστικός κόμβος για το Gilgit-Baltistan.

Το Skardu, μαζί με το Gilgit, είναι ένας σημαντικός κόμβος τουρισμού, πεζοπορίας και ορεινών εκστρατειών στο Gilgit-Baltistan και στο βόρειο Πακιστάν.
Διάδρομοι προσγείωσης
Διεθνές Αεροδρόμιο Skardu

Το αεροδρόμιο Skardu έχει δύο ασφάλτινους διαδρόμους, και οι δύο μήκους 11.944 ft (3.641 m), ενώ ένας τρίτος ασφαλτόδρομος μήκους 8.740 ft (2.664 m), Runway 15/33, παροπλίστηκε τον Δεκέμβριο του 2021 και επί του παρόντος χρησιμοποιείται ως διαδρόμους/ταξί.
Αεροπορικές εταιρείες και προορισμοί

Το αεροδρόμιο Skardu συνδέεται με την πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ, μέσω τακτικών πτήσεων της Pakistan International Airlines, καθώς και συχνών πτήσεων προς Λαχόρη, Multan, Faisalabad, Sialkot και Καράτσι.

Image
Image

Πηγη:
https://en.wikipedia.org/wiki/Skardu_In ... al_AirportΗ πρωτεύουσα
Το Σκαρντού είναι μια πόλη που βρίσκεται στο Gilgit?Baltistan, ένα μέρος του Πακιστάν. Το Skardu χρησιμεύει ως πρωτεύουσα της περιφέρειας Skardu και του τμήματος Baltistan. Το Skardu βρίσκεται σε υψόμετρο σχεδόν 2.500 μέτρων (8.202 πόδια) στην κοιλάδα Skardu, στη συμβολή των ποταμών Ινδού και Shigar. Η πόλη είναι μια σημαντική πύλη για τους οκτώ χιλιάδες της κοντινής οροσειράς Karakoram. Ο ποταμός Ινδός που διασχίζει την περιοχή χωρίζει το Karakoram από τα Ιμαλάια.
Ετυμολογία

Το όνομα "Skardu" πιστεύεται ότι προέρχεται από τη λέξη Balti που σημαίνει "μια χαμηλή γη ανάμεσα σε δύο υψηλές τοποθεσίες."

Η πρώτη αναφορά του Skardu χρονολογείται στο πρώτο μισό του 16ου αιώνα. Ο Mirza Haidar (1499–1551) περιέγραψε το Askardu στο κείμενο του 16ου αιώνα Tarikh-i-Rashidi Baltistan ως μια από τις συνοικίες της περιοχής. Η πρώτη αναφορά του Skardu στην ευρωπαϊκή λογοτεχνία έγινε από τον Γάλλο Francois Bernier (1625–1688), ο οποίος αναφέρει την πόλη με το όνομα Eskerdou. Μετά την αναφορά του, ο Skardu σύρθηκε γρήγορα σε ασιατικούς χάρτες που παράγονται στην Ευρώπη και αναφέρθηκε για πρώτη φορά ως Eskerdow ο χάρτης "Indiae orientalis nec non insularum adiacentium nova descriptio" από τον Ολλανδό χαράκτη Nicolaes Visscher II, που δημοσιεύτηκε μεταξύ 1680 και 1700.
Τοποθεσία
Χάρτης που περιλαμβάνει το Skardu (DMA, 1986)

Η κοιλάδα Skardu, στη συμβολή των ποταμών Ινδού και Σιγκάρ, έχει πλάτος 10 χιλιόμετρα (6 μίλια) και μήκος 40 χιλιόμετρα (25 μίλια). Η ενεργή διάβρωση στα κοντινά βουνά Karakoram έχει οδηγήσει σε τεράστιες αποθέσεις ιζημάτων σε όλη την κοιλάδα Skardu.[6] Οι παγετώνες από τις κοιλάδες του Ινδού και του Σιγκάρ διεύρυναν την κοιλάδα Skardu μεταξύ 3,2 εκατομμυρίων ετών μέχρι το Ολόκαινο περίπου πριν από 11.700 χρόνια.
Image


Πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Skardu
FLIGHT PLANS

OAKB-OPSD / E.T.E =0:50 / NAME OF FLIGHT = MET09 (DATE=27/01) FL350

LAJAK G796 HANGU J139 NONIB J165 RN J186 KAGLO J122 AKTIX J125 BUNGI J186 DELDA J122 BIREB


Σκηνικά θα βρείτε για όλες τις πλατφόρμες πτήσεων:

Για MSFS

payware:
Αναχώρηση


Άφιξη
free:
αναχώρηση

NO


Άφιξη
https://sv.flightsim.to/file/36145/skar ... rport-opsd

http://www.allflightmods.com/microsoft- ... opsd-v0-1/

Για FSX και P3D

payware:
ΑναχώρησηΆφιξη

free:
Αναχώρηση

Άφιξη

http://www.allflightmods.com/microsoft- ... ga-parbat/

https://simviation.com/1/browse-Scenery-63-268fsx


Για Xplane

payware:
Αναχώρηση

NO


Άφιξηfree:
Αναχώρηση


https://gateway.x-plane.com/airports/OAKN/show


Άφιξη

https://gateway.x-plane.com/airports/OPSD/show
Image
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 281
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Re: MIDDLE EAST TOUR

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

Middle East tour (MET10)


Το αεροδρόμιο

Sarakhs Airport (IATA: CKT, ICAO: OIMC)

Πηγη:

https://en.wikipedia.org/wiki/Sarakhs_Airport
Image


Η πρωτεύουσα

Το Sarakhs είναι μια πόλη στην κομητεία Sarakhs, στην επαρχία Razavi Khorasan, στο Ιράν. Το Sarakhs ήταν κάποτε ένα σημείο στάσης κατά μήκος του Δρόμου του Μεταξιού και στην ακμή του 11ου αιώνα είχε πολλές βιβλιοθήκες. Μεγάλο μέρος της αρχικής τοποθεσίας της πόλης βρίσκεται τώρα ακριβώς πέρα ??από τα σύνορα στο Serakhs στο Τουρκμενιστάν. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη εθνική απογραφή, το 2006, ο πληθυσμός της πόλης ήταν 33.571 σε 8.066 οικογένειες.

Image

Πηγή:

https://en.wikipedia.org/wiki/Sarakhs

https://en.wikipedia.org/wiki/Razavi_Khorasan_province


FLIGHT PLANS

OPSD- OIMC / E.T.E =2:00 / NAME OF FLIGHT = MET10 (DATE=17/02) FL360

OPSD DCT BUNGI J154 KAPMI J129 DOBMI G325 PS J144 HANGU L509 TAPIS P173 DAVET B475 NINOP A847 OLADI DCT OIMC


Σκηνικά θα βρείτε για όλες τις πλατφόρμες πτήσεων:

Για MSFS

payware:
Αναχώρηση


Άφιξη
free:
αναχώρηση

https://sv.flightsim.to/file/36145/skar ... rport-opsd

http://www.allflightmods.com/microsoft- ... opsd-v0-1/


Άφιξη


Για FSX και P3D

payware:
ΑναχώρησηΆφιξη

free:
Αναχώρηση
http://www.allflightmods.com/microsoft- ... ga-parbat/

https://simviation.com/1/browse-Scenery-63-268fsx
Άφιξη
Για Xplane

payware:
Αναχώρηση

NO


Άφιξηfree:
Αναχώρηση


https://gateway.x-plane.com/airports/OPSD/show


Άφιξη

https://gateway.x-plane.com/airports/OIMC/show
Image
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 281
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Re: MIDDLE EAST TOUR

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

Δύσκολη η προσέγγιση στο scardu αλλά και η αναχώρηση δεν πήγε ποιο πίσω!!!!!!!
Το δε αεροδρόμιο προορισμου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΚΑΛΑ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΕΣ ....VFR ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΠΑΛΙ!!!!!!!!!
Τίποτα δεν φοβίζει τους πιλότους μας....Πετάνε από Boeing και Airbus.........έως μπαλόνια σε παρτυ!!!!!!!!!!

Μερικές φωτογραφίες από τις περιπέτειες των πληρωμάτων μας on the way to OIMC
You do not have the required permissions to view the files attached to this post. You must LOGIN to view the files.
Image
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 281
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Re: MIDDLE EAST TOUR

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

Middle East tour (MET11)


Το αεροδρόμιο
Το αεροδρόμιο του Ραστ (ΙΑΤΑ: RAS, ICAO: OIGG) είναι ένα διεθνές αεροδρόμιο που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Ραστ, στην επαρχία Γκιλάν, στο βόρειο τμήμα του Ιράν. Είναι επίσης γνωστό ως αεροδρόμιο Sardar Jangal. Έχει πτητικές συνδέσεις με διάφορα μέρη του Ιράν και περίπου 446.000 επιβάτες πέρασαν από αυτό το 2017.


Πηγη:

https://www.google.com/search?client=fi ... =translate


Η πρωτεύουσα

Το Ραστ είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Gilan, στο Ιράν. . Γνωστή και ως «Πόλη της Βροχής» ( Sahre Baran), είχε πληθυσμό 679.995 κατοίκους από την απογραφή του 2016 και είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του βόρειου Ιράν.

Το Ραστ είναι η μεγαλύτερη πόλη στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας του Ιράν. Λόγω του ότι βρίσκεται ανάμεσα στην ακτή και τα βουνά, το τοπικό περιβάλλον είναι βροχερό με υγρές υποτροπικές και μεσογειακές επιρροές. Έχει επίσης εύκρατο τροπικό δάσος στα νότια του, σε αντίθεση με το κυρίως άνυδρο Ιράν. Είναι ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο μεταξύ του Καυκάσου, της Ρωσίας και του Ιράν χρησιμοποιώντας το λιμάνι Bandar-e Anzali. Το Rasht είναι επίσης ένα σημαντικό τουριστικό κέντρο με το θέρετρο Masouleh στα παρακείμενα βουνά και τις παραλίες της Κασπίας ως μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα.

Ιστορικά, το Ραστ ήταν ένα σημαντικό κέντρο μεταφορών και επιχειρήσεων που συνέδεε το Ιράν με τη Ρωσία και την υπόλοιπη Ευρώπη και γι' αυτό ήταν γνωστό ως "Πύλη της Ευρώπης". Η πόλη έχει μια ιστορία που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, αλλά η σύγχρονη ιστορία της χρονολογείται από την εποχή των Σαφαβιδών, κατά την οποία το Rasht ήταν ένα σημαντικό κέντρο εμπορίου μεταξιού με πολλά εργαστήρια κλωστοϋφαντουργίας. Το 2015, αυτή η πόλη εντάχθηκε στο δίκτυο των δημιουργικών πόλεων του κόσμου ως πόλη δημιουργικής γαστρονομίας υπό την επίβλεψη της UNESCO.

Image


Πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/RashtFLIGHT PLANS


11. OIMC - OIGG / E.T.E =1:30 / NAME OF FLIGHT = MET11 (DATE=24/02) FL360


ALMUX B441 MSD A647 SBZ N636 ODKOL Z710 DNZ A416 NSR NSH NSR A416 KOBUB


Σκηνικά θα βρείτε για όλες τις πλατφόρμες πτήσεων:

Για MSFS

payware:
Αναχώρηση


Άφιξη
free:
αναχώρησηΆφιξη


Για FSX και P3D

payware:
ΑναχώρησηΆφιξη

free:
Αναχώρηση
Άφιξη
Για Xplane

payware:
Αναχώρηση

NO


Άφιξηfree:
Αναχώρησηhttps://gateway.x-plane.com/airports/OIMC/show


Άφιξη

https://gateway.x-plane.com/airports/OIGG/show
Image
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 281
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Re: MIDDLE EAST TOUR

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

Απόμερα αεροδρόμια...στο πουθενά....Αλλά η Olympic Virtual πετάει παντού με όλες τις συνθήκες,
You do not have the required permissions to view the files attached to this post. You must LOGIN to view the files.
Image
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 281
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Re: MIDDLE EAST TOUR

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

Middle East tour (MET12)


Το αεροδρόμιο
Το αεροδρόμιο της Σινώπης (IATA: NOP, ICAO: LTCM) είναι ένα αεροδρόμιο στη Σινώπη, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας της Τουρκίας. Η Turkish Airlines έχει καθημερινές πτήσεις από την Κωνσταντινούπολη. Ο πύργος και η συχνότητα προσέγγισης είναι 126.300 MHz. Ο παλιός διάδρομος προσγείωσης του αεροδρομίου χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν από την αμερικανική στρατιωτική βάση στη Σινώπη. Ο κωδικός IATA έχει αλλάξει από SIC σε NOP.


Runways
Direction Length Surface
m ft
05/23 1,980 6,496 ConcreteΠηγη:

https://en.wikipedia.org/wiki/Sinop_Airport


https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... irport.jpg

Image


Η πρωτεύουσα

Η Σινώπη ήταν πόλη της αρχαίας Παφλαγονίας. Πήρε το όνομα της από τη νύμφη Σινώπη, τη θυγατέρα του Ασωπού (Απολλώνιος Ρόδιος). Ο Απολλώνιος αναφέρει «Αμέσως άραξαν στη γη της Ασσυρίας, όπου τη Σινώπη, τη θυγατέρα του Ασωπού, είχε εγκαταστήσει ο ίδιος ο Δίας, και εγγυήθηκε την παρθενία της παγιδευμένος από τις ίδιες του τις υποσχέσεις. Πράγματι αυτός ποθούσε τον ερωτά της και της υποσχέθηκε να εκπληρώσει ο,τι θα ζήταγε μες την καρδιά της. Αυτή με πονηριά του ζήτησε την παρθενία. Με όμοιο τρόπο παραπλάνησε τον Απόλλωνα, που ήθελε να την παντρευτεί, και μετά από αυτούς τον ποταμό Άλυ. Ποτέ κανένας άνδρας δε τη δάμασε ποτέ με ερωτικό αγκάλιασμα.»

Είναι άγνωστος ο χρόνος ίδρυσής της. Πρώτοι άποικοι ήταν οι κάτοικοι της Μιλήτου περί τον 8ο αι. π.Χ., σε συμφωνία με τους παλαιούς κατοίκους. Ο Ηρόδοτος θεωρεί πρώτους οικιστές τους Κιμμέριους, άλλοι θεωρούν τους Αργοναύτες. Ο Απολλώνιος ο Ρόδιος αναφέρει ότι στη Σινώπη οι Αργοναύτες συνάντησαν τους γιους του Τρικκαίου Δηιμάχου που κατοικούσαν ήδη εκεί, Δηιλέων, Αυτόλυκο και Φλόγιο, οι οποίοι χωρίστηκαν από τον Ηρακλή, όταν ο Ηρακλής πραγματοποίησε τον άθλο του παίρνοντας τη ζώνη της Ιππολύτης. Η Σινώπη ήταν η πρώτη ελληνική αποικία στο Πόντο και αφετηρία του εξελληνισμού των εκεί ακτών μέχρι τη μακρυνή Κολχίδα. Η Τραπεζούντα, η Κερασούντα και τα Κοτύωρα ήταν αποικίες της Σινώπης. Κατά τον 5ο αι. π.Χ. απετέλεσε μέλος της Αθηναϊκής Ηγεμονίας, ο δε Περικλής έστειλε εκεί 600 Αθηναίους κληρούχους, μετά την απαλλαγή της πόλης από την τυραννία του Τιμησέλεω. Στη συνέχεια, η ελληνική πόλη ήταν ανεξάρτητη και από αυτή πέρασαν οι «Μύριοι» του Ξενοφώντα.

Το 368 π.Χ. καταλήφθηκε από τον Δατάμα, πέρση Σατράπη της Καππαδοκίας, αλλά διατήρησε την αυτονομία της. Το 183 π.Χ. καταλήφθηκε από τον Φαρνάκη Α' ο οποίος την κατέστησε πρωτεύουσα του Βασιλείου του Πόντου.
Στη πόλη αυτή γεννήθηκε ο Μιθριδάτης ο Μέγας που την καλλώπισε με ναούς, στοές, νεώρια (μαρτυρία Στράβωνα). Τέλος δε το 70 π.Χ. καταλήφθηκε από το Ρωμαίο στρατηγό Λούκουλο που και αυτός της παραχώρησε αυτονομία. Το 44 π.Χ. έγινε οριστικά ρωμαϊκή αποικία με ρωμαίους εποίκους, υπαγόμενη στη Βιθυνία.

Κατά τη Βυζαντινή περίοδο δεν είχε σπουδαία σημασία, ανήκε δε στο Αρμενιακό Θέμα. Μετά την Δ' Σταυροφορία έγινε μήλο της έριδος μεταξύ της Αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας, της Αυτοκρατορίας της Νίκαιας και των Σελτζούκων Τούρκων που την κατέκτησαν πρώτη φορά το 1214. Από τα μέσα του 13ου αιώνα πέρασε στην κυριαρχία τοπικών τουρκομανικών δυναστειών. Μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης, ο Μωάμεθ Β' ο Πορθητής την κατέκτησε το 1461, καθοδόν στην εκστρατεία του κατά της Τραπεζούντας, και μετέφερε τους κατοίκους της στην Κωνσταντινούπολη για αύξηση του εκεί πληθυσμού. Στην οθωμανική περίοδο η Σινώπη υπαγόταν στο εγιαλιέτι της Κασταμονής. Αξιοσημείωτο γεγονός των νεοτέρων χρόνων υπήρξε η Ναυμαχία της Σινώπης μεταξύ του ρωσικού στόλου με τον τουρκικό στις 30 Νοεμβρίου του 1853 στην αρχή του Κριμαϊκού πολέμου, που οδήγησε στην καταστροφή του οθωμανικού στόλου και έδωσε το έναυσμα για να εισέλθουν η Αγγλία και η Γαλλία στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

1. Ανθρωπογεωγραφία

1.1. Γεωγραφική τοποθέτηση
Η Σινώπη ταυτίζεται με τη σύγχρονη πόλη Sinop, η οποία είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Sinop στα βόρεια παράλια της Τουρκίας. Η Σινώπη χτίστηκε στο ακρωτήριο που βρίσκεται δυτικά των εκβολών του ποταμού Άλυος και σχεδόν απέναντι από τη χερσόνησο της Κριμαίας. Η επιλογή αυτής της τοποθεσίας από τους αρχαίους Έλληνες αποίκους δεν ήταν τυχαία. Εκτός από το ιδιαίτερα ήπιο κλίμα της, σε σύγκριση με άλλες περιοχές του Ευξείνου Πόντου, η Σινώπη διέθετε τα καλύτερα φυσικά λιμάνια στις νότιες ακτές του Ευξείνου Πόντου και αποτελούσε ένα φυσικό και ασφαλές σημείο αναφοράς για τα πλοία που ταξίδευαν κατά μήκος αυτών των ακτών.

1.2. Ετυμολογία τοπωνυμίου
Σύμφωνα με τις πηγές, η Σινώπη πήρε το όνομά της από τη νύμφη Σινώπη, την οποία ο Απόλλωνας απήγαγε και, στη συνέχεια, έκρυψε στην περιοχή. Η νύμφη ήταν κόρη του ποταμού Ασωπού της Βοιωτίας. Σύμφωνα με τον Εύμελο όμως, πατέρας της νύμφης Σινώπης ήταν ο ποταμός Ασωπός, που βρισκόταν μεταξύ της Σικυώνας και της Κορίνθου.

1.3. Χρόνος ίδρυσης
Η εξακρίβωση του χρόνου ίδρυσης της Σινώπης είναι ιδιαίτερα σημαντική, μια και είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ίδρυση πολλών άλλων αποικιών-πόλεων στα νότια παράλια του Ευξείνου Πόντου. Αν και οι πηγές μάς δίνουν αντιφατικές πληροφορίες, καθώς οι ανασκαφές συνεχίζονται στην περιοχή, τα αρχαιολογικά ευρήματα βοηθούν όλο και περισσότερο στην κατανόηση του χρόνου ίδρυσης και της ιστορίας της πόλης. Έως το 2004 τα αρχαιολογικά ευρήματα υποδήλωναν ότι η ελληνική αποικία της Σινώπης ιδρύθηκε το β΄ μισό του 7ου αι. π.Χ.

1.4. Δημογραφικά – Εθνολογικά στοιχεία
Η Σινώπη ιδρύθηκε από Έλληνες, στην περιοχή όμως ζούσαν ήδη γηγενείς πληθυσμοί. Εξάλλου, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, οι Κιμμέριοι είχαν ήδη ιδρύσει μια αποικία στη χερσόνησο όπου αργότερα χτίστηκε η πόλη. Αυτό υποστηρίζεται και από την έλλειψη ελληνικών αρχαιολογικών ευρημάτων στις ανασκαφές που έγιναν σε καταυλισμό έξω από τα ελληνιστικά τείχη της πόλης στη βόρεια πλευρά της χερσονήσου. Καθώς η κυριότερη πηγή πλουτισμού για τους Σινωπείς ήταν η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της περιοχής και το εμπόριο, είναι αναμενόμενο ότι θα είχαν επαφές με τους γηγενείς πληθυσμούς. Σύμφωνα με τον Ξενοφώντα, οι Παφλαγόνες είχαν μόνιμους αντιπροσώπους στη Σινώπη, οι οποίοι ενεργούσαν για λογαριασμό του αρχηγού τους, βοηθώντας την ομαλή διεξαγωγή του εμπορίου. Είναι επίσης αναμενόμενο ότι πολλοί γηγενείς κάτοικοι εξελληνίστηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, είτε γιατί έρχονταν σε τακτική επαφή με τους Έλληνες είτε γιατί επέλεξαν να ζουν στη Σινώπη. Γενικά, ο πληθυσμός της Σινώπης αυξήθηκε αρκετά σύντομα, ώστε η πόλη να έχει τη δυνατότητα να ιδρύσει αποικίες στα νότια παράλια του Ευξείνου Πόντου.

2. Ιστορία
Σύμφωνα με ορισμένες αρχαίες πηγές, η πόλη ιδρύθηκε από το Θεσσαλό Αυτόλυκο, το σύντροφο του Ηρακλή κατά τη διάρκεια της Αργοναυτικής Εκστρατείας, τον οποίο οι κάτοικοι της Σινώπης τιμούσαν ως ήρωα. Αυτή η παράδοση υποστηρίζει ότι οι πρώτοι Έλληνες έφτασαν στην περιοχή πριν από την Ομηρική περίοδο. Σύμφωνα με άλλες πηγές, η πόλη ιδρύθηκε από τον Αβρόδοντα ή Άβρο, ο οποίος πιθανόν να καταγόταν από τη Μίλητο. Εξάλλου, οι αρχαίες πηγές τείνουν να συμφωνούν ότι η Σινώπη ιδρύθηκε από τους Μιλήσιους. Μπορεί όμως ο Αβρόδοντας να καταγόταν από το Άργος και να είχε ζήσει στην Κόρινθο.

Αν και δεν έχουμε αρχαιολογικές αποδείξεις ή αξιόπιστες πηγές που να συνδέουν την Κόρινθο με την ίδρυση της Σινώπης, ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι ο βασιλιάς της Κολχίδας Αιήτης είχε κορινθιακή καταγωγή, στοιχείο που φανερώνει τη σχέση μεταξύ της Κορίνθου και της περιοχής του Ευξείνου Πόντου.

Η Σινώπη, όπως και άλλες πόλεις στα νότια παράλια του Ευξείνου, εμφανίζεται με δύο ημερομηνίες ίδρυσης, στα μέσα του 8ου και στο β΄ μισό του 7ου αι. π.Χ. Όμως, τα μέχρι σήμερα αρχαιολογικά ευρήματα υποδηλώνουν ότι η πόλη ιδρύθηκε το β΄ μισό του 7ου αι. π.Χ., πιθανόν το 632/631 π.Χ., όπως αναφέρει και ο Ευσέβιος. Συγκεκριμένα, δεν έχουν βρεθεί κτίσματα, αλλά μόνο κεραμικά σκεύη από εκείνη την εποχή. Θεωρείται πιθανόν ότι η αρχική αποικία είχε ιδρυθεί κοντά στην ακρόπολη της Σινώπης, η οποία δεν έχει ανασκαφεί πλήρως, καθώς στο μέρος αυτό λειτουργούσαν φυλακές υψίστης ασφαλείας έως το 1998. Αυτά τα λιγοστά ευρήματα υποδηλώνουν ότι οι Σινωπείς, κατά το β΄ μισό του 7ου και κατά τον 6ο αι. π.Χ., ασχολούνταν κυρίως με το εμπόριο. Προς το παρόν τουλάχιστον, δεν υπάρχουν αποδείξεις για εκτενείς αγροτικές δραστηριότητες στην ενδοχώρα της Σινώπης εκείνη τη χρονική περίοδο.

Κατά τον 5ο και τις αρχές του 4ου αι. π.Χ., η Σινώπη αναπτύχθηκε σημαντικά. Δυστυχώς, οι πηγές μάς δίνουν περιορισμένες πληροφορίες για αυτή την περίοδο. Γνωρίζουμε όμως ότι το 430 π.Χ. ο Περικλής και ο Λάμαχος ανέτρεψαν τον τύραννο της Σινώπης Τιμησίλαο. Μετά την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος, 600 Αθηναίοι πήγαν έποικοι στη Σινώπη, γεγονός που υποστηρίζεται και από τα αρχαιολογικά ευρήματα. Συγκεκριμένα, ανασκαφές έδειξαν ότι γύρω στα τέλη του 5ου αι. π.Χ. η πόλη επεκτάθηκε σημαντικά με την κατασκευή νέων σπιτιών, ενώ πολλές επιτύμβιες στήλες του 5ου και 4ου αι. π.Χ. δηλώνουν την αθηναϊκή καταγωγή των νεκρών. Η άνθηση της πόλης γίνεται φανερή και από τις αποικιακές της δραστηριότητες στα ανατολικά παράλια του Πόντου. Σύμφωνα με τον Ξενοφώντα, η Σινώπη ίδρυσε την Τραπεζούντα, τα Κοτύωρα και την Κερασούντα. Αυτές οι πόλεις πλήρωναν ετήσιο φόρο στη Σινώπη με αντάλλαγμα την προστασία της από εξωτερικές απειλές. Παράλληλα, οι Σινωπείς επέκτειναν τις εμπορικές τους δραστηριότητες στις βόρειες ακτές του Ευξείνου Πόντου, όπου ανασκαφές έφεραν στο φως σημαντικό αριθμό σινωπικών αγγείων πρώιμης τεχνοτροπίας και άλλα κεραμικά αντικείμενα.

Γύρω στο 360 π.Χ., η δύναμη της Σινώπης είχε εξασθενήσει. Ο σατράπης της Καππαδοκίας Δατάμης επιτέθηκε εναντίον της και θα την είχε καταλάβει, αλλά διατάχθηκε να σταματήσει την επίθεση από τον Πέρση βασιλιά Αρταξέρξη Β΄. Τελικά, ο Δατάμης μάλλον συνήψε συμμαχία με τους Σινωπείς, γεγονός που αποτυπώθηκε σε μια σειρά από νομίσματα εκείνης της περιόδου, τα οποία φέρουν την επιγραφή ΔΑΤΑΜ. Λίγες δεκαετίες αργότερα γνωρίζουμε ότι η Σινώπη είχε στείλει πρέσβεις στην Περσέπολη, προκειμένου να συναντήσουν τον Πέρση βασιλιά. Όμως, έμειναν έκπληκτοι όταν, αντί του Δαρείου Γ΄, βρέθηκαν μπροστά στο Μεγάλο Αλέξανδρο. Γενικά, οι περιορισμένες πηγές και τα αρχαιολογικά ευρήματα δε μας επιτρέπουν να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για την ιστορία της Σινώπης κατά τον 4ο και 3ο αι. π.Χ.

Κατά το β΄ μισό του 3ου αι. π.Χ., η Σινώπη συνέχιζε να θεωρείται σημαντική πόλη λόγω της γεωγραφικής της θέσης. Όποιος την είχε υπό την κυριαρχία του μπορούσε να ελέγχει το εμπόριο των νότιων ακτών του Ευξείνου Πόντου και να εκμεταλλεύεται τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές, για τις οποίες θα γίνει λόγος στη συνέχεια. Για αυτούς ακριβώς τους λόγους ο Μιθριδάτης Β΄ επιχείρησε να την κατακτήσει το 220 π.Χ. Ίσως και να τα είχε καταφέρει, αλλά οι κάτοικοι της Ρόδου βοήθησαν τους Σινωπείς, προσφέροντάς τους σημαντική οικονομική ενίσχυση.

Το 183 π.Χ. ο Φαρνάκης Α΄ κατέκτησε την πόλη. Οι κάτοικοι της Ρόδου προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν στους Ρωμαίους συμμάχους τους για αυτό το γεγονός, αλλά η Ρώμη δεν απάντησε στη διαμαρτυρία τους. Η Σινώπη εντάχθηκε στο βασίλειο των Μιθριδατών, έγινε η πρωτεύουσά του και το μέρος όπου γεννήθηκε ο Μιθριδάτης ΣΤ΄. Ως πρωτεύουσα του Μιθριδατικού βασιλείου, κατά τη διάρκεια των Μιθριδατικών πολέμων είχε ταχθεί υπέρ του Μιθριδάτη ΣΤ΄.

Στον Γ΄ Μιθριδατικό πόλεμο, το 70 π.Χ., ο Ρωμαίος στρατηγός Λούκουλλος πολιόρκησε την πόλη, την κατέλαβε και σκότωσε τη φρουρά που είχε τοποθετήσει εκεί ο Μιθριδάτης ΣΤ΄. Όμως, όχι μόνο δεν τιμώρησε τους Σινωπείς, αλλά έδωσε στην πόλη την ελευθερία και την αυτονομία της. Αν και από εκείνη την περίοδο η Σινώπη εντάχθηκε στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, για ένα χρονικό διάστημα, οι Ρωμαίοι παραχώρησαν τη διοίκησή της στο Φαρνάκη Β΄. Ο Φαρνάκης πρέπει να απομακρύνθηκε λίγο πριν από το 47 π.Χ., καθώς τότε ο Ιούλιος Καίσαρας επανίδρυσε την πόλη ως ρωμαϊκή αποικία με την ονομασία Colonia Julia Felix Sinope.

Ως πόλη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, η σημασία της Σινώπης στην πολιτική και οικονομική ζωή των νότιων ακτών του Ευξείνου Πόντου αναζωπυρώθηκε. Αυτό διαφαίνεται από το γεγονός ότι, μαζί με την Τραπεζούντα, ήταν η πιο πιθανή βάση του επονομαζόμενου ρωμαϊκού ποντικού στόλου (classis Pontica), από τα μισά του 1ου έως και τον 3ο αι. μ.Χ. Επίσης, όπως μαρτυρούν οι πηγές, είχε αρκετή οικονομική ευμάρεια, ώστε να μπορεί να χρηματοδοτήσει το χτίσιμο υδρευτικών καναλιών που θα έφερναν στην πόλη καθαρό νερό από απόσταση περίπου 25 χλμ. Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι, ως ρωμαϊκή αποικία (colonia), οι νομισματικές κοπές εκείνης της περιόδου έφεραν επιγραφές στα λατινικά.

3. Οικονομία
Η αλιεία έπαιζε σημαντικό ρόλο στην οικονομία της Σινώπης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όρος αλιεία δεν αναφέρεται αποκλειστικά στο ψάρεμα, αλλά και στη ναυπηγία των ψαράδικων πλοίων, καθώς και στα επαγγέλματα που ήταν συνδεδεμένα με την κατασκευή διχτυών, το πάστωμα και τη συσκευασία των ψαριών. Οι πηγές αναφέρουν ότι η πόλη επωφελούνταν ιδιαίτερα από την αλιεία της παλαμίδας. Τα ψάρια παστώνονταν, εξάγονταν και πωλούνταν, συχνά σε αρκετά υψηλές τιμές. O Αιλιανός περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο στις νότιες ακτές του Ευξείνου Πόντου ψάρευαν το μαυροθαλασσίτικο τόνο με δίχτυα. Αν και αναφέρει ονομαστικά μόνο την Αμάστριδα και την Ηράκλεια, μπορούμε να υποθέσουμε ότι και οι Σινωπείς ακολουθούσαν τις ίδιες μεθόδους αλιείας τόνου, έστω και αν τα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο εντυπωσιακά όσο στις άλλες δύο πόλεις. Επίσης, στις κεντρικές και νότιες ακτές του Ευξείνου Πόντου, οι κέφαλοι ήταν ακόμα ένα ψάρι που η αλιεία του μπορούσε να αποφέρει πολλά έσοδα.

Η Σινώπη, και ιδιαίτερα η ενδοχώρα της, ήταν ονομαστή για την ποσότητα και την ποιότητα της ξυλείας της. Τα έλατα, τα σφεντάμια και οι βελανιδιές της περιοχής ήταν ονομαστά ως τα πλέον κατάλληλα ξύλα για την κατασκευή πλοίων. Σύμφωνα με το Θεόφραστο μάλιστα, ήταν πολύ ανώτερα από τα ανάλογα δέντρα που υπήρχαν στις βόρειες ακτές του Ευξείνου Πόντου. Αυτό είχε αποτέλεσμα να αναπτυχθεί ιδιαίτερα η ναυπηγία στην περιοχή, ήδη από τα μέσα του 4ου αι. π.Χ.

Σύμφωνα με το Στράβωνα, στην περιοχή της Σινώπης, σε αντίθεση με άλλες περιοχές στις ακτές του Ευξείνου Πόντου, υπήρχαν ελαιόδεντρα. Είναι πιθανόν ότι το ελαιόλαδο ήταν ένα από τα σημαντικότερα εξαγώγιμα προϊόντα της πόλης, όπως μαρτυρά το πλήθος σινωπικών αμφορέων που έχει βρεθεί στις βόρειες και δυτικές ακτές του Ευξείνου Πόντου.
Ένα από τα πλέον εξαγώγιμα προϊόντα της Σινώπης, για το οποίο είχε ένα είδος μονοπωλίου, ήταν η επονομαζόμενη σινωπική βαφή. Επρόκειτο για μια κόκκινη βαφή, η οποία χρησιμοποιούνταν στη ζωγραφική από τους καλύτερους Έλληνες ζωγράφους, στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και στην ιατρική. Η κατασκευή δρόμων στο εσωτερικό της Μικράς Ασίας κατά τη Ρωμαϊκή περίοδο έφερε το τέλος του σινωπικού μονοπωλίου και η σινωπική βαφή έφτανε στο μεσογειακό κόσμο μέσω Εφέσου.

4. Θρησκεία
Όντας ελληνική αποικία, είναι αναμενόμενο ότι στη Σινώπη λατρεύονταν οι Έλληνες θεοί. Είναι επίσης εύλογο ότι από τη στιγμή που οι Μιθριδάτες, οι οποίοι ήταν περήφανοι για την περσική καταγωγή τους, την έκαναν πρωτεύουσα του βασιλείου τους, θα υπήρχαν στη πόλη και στην ευρύτερη περιοχή ιερά προς τιμήν περσικών θεοτήτων.

Σύμφωνα με τον Τάκιτο, στη Σινώπη υπήρχε ιερό προς τιμήν του θεού Σεράπιδος και της θεάς Ίσιδος. Όταν στην Αίγυπτο βασίλευε ο Πτολεμαίος Α΄, το άγαλμα του Σεράπιδος μεταφέρθηκε από τη Σινώπη στην Αίγυπτο. Ο Τάκιτος αναφέρει ότι μετά τη μεταφορά του αγάλματος στη θέση του ιερού χτίστηκε μεγαλοπρεπής ναός. Αρχαιολογικά ευρήματα επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ιερού προς τιμήν του Σεράπιδος στη Σινώπη, έστω και αν δεν είναι τόσο μεγαλοπρεπής όσο αναφέρει ο Τάκιτος.

5. Οικοδομήματα
Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, η Σινώπη χτίστηκε στο ακρωτήριο που βρίσκεται δυτικά των εκβολών του ποταμού Άλυος και σχεδόν απέναντι από τη χερσόνησο της Κριμαίας. Το ακρωτήριο έχει έκταση 20x20 χλμ. και χωρίζεται σε δύο μέρη, τα οποία ενώνει ένας στενότερος ισθμός. Οι Έλληνες άποικοι εκμεταλλεύτηκαν τα φυσικά λιμάνια που σχηματίζονταν λόγω της ιδιαιτερότητας της γεωγραφίας της περιοχής και έχτισαν τη Σινώπη σε αυτόν ακριβώς τον ισθμό. Είναι επίσης γνωστό ότι κοντά στην πόλη υπήρχε άλλο ένα λιμάνι, το οποίο χρησιμοποίησαν οι Μύριοι κατά το ταξίδι της επιστροφής τους.

Σύμφωνα με την περιγραφή του Στράβωνα, κατά τον 1ο αι. μ.Χ., η πόλη ήταν οχυρωμένη, διέθετε λιμάνια, δρόμους, κήπους, προάστια (πιθανόν με όμορφες και πλούσιες βίλες), γυμναστήριο και αγορά. Από τις επιστολές του Πλινίου του Νεότερου γνωρίζουμε ότι χτίστηκε υδραγωγείο και κανάλια τα οποία μετέφεραν στην πόλη καθαρό νερό από απόσταση περίπου 25 χλμ. Επίσης, επιγραφικές πηγές μαρτυρούν ότι στη Σινώπη υπήρχε ρωμαϊκό αμφιθέατρο.

Αρχαιολογικά ευρήματα υποδηλώνουν ότι η αστική περιοχή της Σινώπης αναπτύχθηκε σημαντικά όταν ήταν τμήμα του Μιθριδατικού βασιλείου. Συγκεκριμένα, ανακαλύφτηκαν σπίτια εκείνης της περιόδου σχεδόν σε όλη την περιοχή μέσα από τα τείχη που διασώζονται μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα με τη θάλασσα βρέθηκε μια σειρά από μεγαλύτερες κατοικίες. Η άνθηση της πόλης εκείνη την περίοδο διαφαίνεται και από τα περίπου 50 νεκρικά μνημεία με κιονοστοιχίες και άλλα με πλούσια διακόσμηση, όπως ένα ζεύγος από λιοντάρια που ορμούν στο θύμα τους, τα οποία βρέθηκαν στο νεκροταφείο του Kum-kapi.
Επίσης, ανασκαφές κοντά στο ανατολικό τείχος έχουν φέρει στο φως τα θεμέλια ενός μικρού ναού από την Ελληνιστική περίοδο.

Συγγραφή :Στεφανίδου Βέρα, «Σινώπη (Αρχαιότητα)», 2005
Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία
ΠΗΓΗ: ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
Πηγή:

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE ... F%80%CE%B7

https://www.pontiaka.gr/sinopi-w-33130.html


Image

FLIGHT PLANS

12. OIGG -LTCM / E.T.E =1:20 / NAME OF FLIGHT = MET12 (DATE=03/03) FL360


RALGO R660 DASIS L746 CRM UW86 GERZEΣκηνικά θα βρείτε για όλες τις πλατφόρμες πτήσεων:

Για MSFS

payware:
Αναχώρηση


Άφιξη
free:
αναχώρησηΆφιξη

https://www.msfsaddon.com/2021/07/msfs2 ... rport.html
Για FSX και P3D

payware:
ΑναχώρησηΆφιξη

free:
Αναχώρηση
Άφιξη
https://tr.ivao.aero/sceneries


Για Xplane

payware:
Αναχώρηση

NO


Άφιξηfree:
Αναχώρησηhttps://gateway.x-plane.com/airports/OIGG/show


Άφιξη

https://gateway.x-plane.com/airports/LTCM/show

https://www.turkishvirtual.com/forum/vi ... 73&t=10813
Image
Post Reply