Cross North Pole real OPS (CNPrO)

Συζητησεις όσων αφορα tours. / About tours.
OAL275 Chris Mavromatis
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 376
Joined: Wed May 13, 2020 11:43 pm
Name: Chris Mavromatis
Callsign: OAL275

Re: Cross North Pole real OPS (CNPrO)

Post by OAL275 Chris Mavromatis »

Cross North Pole real OPS (CNPrO9)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΦΙΞΗΣ

Διεθνές Αεροδρόμιο Ferenc Liszt της Βουδαπέστης [5] ( Ουγγρικά : Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér ) ( IATA : BUD , ICAO : LHBP ) , παλαιότερα γνωστό ως Διεθνές Αεροδρόμιο Ferihegy της Βουδαπέστης και ακόμη κοινώς αποκαλείται απλώς η διεθνής πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. της Βουδαπέστης . Είναι μακράν το μεγαλύτερο από τα τέσσερα εμπορικά αεροδρόμια της χώρας , μπροστά από το Debrecen και το Hévíz–Balaton . Το αεροδρόμιο βρίσκεται 16 χιλιόμετρα ( 8+1 ⁄ 2 ναυτικά μίλια) νοτιοανατολικά του κέντρου της Βουδαπέστης (που συνορεύει με την κομητεία της Πέστης) και μετονομάστηκε το 2011 προς τιμήν του πιο διάσημου Ούγγρου συνθέτη Franz Liszt ( ουγγρικά : Liszt Ferenc ) με την ευκαιρία της 200ης επετείου από τη γέννησή του.

Διεθνές Αεροδρόμιο Ferenc Liszt της Βουδαπέστης

Budapest Liszt Ferenc
Nemzetközi Repülőtér
Αεροδρόμιο της Βουδαπέστης logo.svg
Aeropark légi felvételen.jpg

IATA : BUD ICAO : LHBP

Περίληψη
Τύπος αεροδρομίου
Δημόσιο
Ιδιοκτήτης/Χειριστής
Budapest Airport Ltd. [1]
Σερβίρει
Μητροπολιτική περιοχή της Βουδαπέστης
Τοποθεσία
16 χλμ (9,9 μίλια) νοτιοανατολικά του κέντρου της Βουδαπέστης
Hub για


LOT Polish Airlines
Ryanair
Smartwings Ουγγαρία
Wizz Air

Υψόμετρο AMSL
151 m / 495 πόδια
Συντεταγμένες
47°26′22″N 019°15′43″E


Προσφέρει διεθνείς συνδέσεις κυρίως εντός της Ευρώπης, αλλά και στην Αφρική, στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αμερική και στην Άπω Ανατολή. Το 2019, το αεροδρόμιο διαχειρίστηκε 16,2 εκατομμύρια επιβάτες. Το αεροδρόμιο είναι η έδρα και ο κύριος κόμβος της Wizz Air και η βάση της Ryanair . [7] Το 2012 σημείωσε σημαντική πτώση στις κινήσεις αεροσκαφών και στο χειρισμό φορτίου, κυρίως λόγω της κατάρρευσης της Malév Hungarian Airlines νωρίτερα μέσα στο έτος, και ως εκ τούτου έχασε μεγάλο μέρος των επιβατών που συνδέονταν. Ήταν το κέντρο του Malév μέχρι την πτώχευση της αεροπορικής εταιρείας στις 3 Φεβρουαρίου 2012. [8] [9]

Το 2015, οι αερομεταφορείς της Βόρειας Αμερικής και της Μέσης Ανατολής ανακοίνωσαν απευθείας πτήσεις προς τη Βουδαπέστη. Το 2018, η LOT Polish Airlines έκανε τη Βουδαπέστη τον πρώτο της κόμβο εκτός Πολωνίας, ξεκινώντας με πτήσεις όλο το χρόνο προς τη Νέα Υόρκη-JFK και το Chicago-ORD . Το 2018, η American Airlines επανέλαβε τις πτήσεις προς τη Βουδαπέστη. Η American Airlines αυτή τη φορά πέταξε από τη Φιλαδέλφεια , αφού οι πτήσεις από τη Νέα Υόρκη-JFK ανεστάλησαν το 2011. Η PHL-BUD λειτούργησε για τα δύο καλοκαίρια του 2018 και του 2019, Μάιος–Οκτώβριος, και είχε προγραμματιστεί να συνεχιστεί και τα επόμενα καλοκαίρια. Οι πτήσεις Chicago-ORD είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν το 2020, αλλά τερματίστηκαν τον Απρίλιο του 2020, μόλις ένα μήνα πριν από τηνεναρκτήρια πτήση . Η LOT Polish Airlines απέσυρε την πτήση Chicago-ORD τον Αύγουστο του 2019, λίγες μέρες αφότου η American Airlines ανακοίνωσε σχέδια να εκτελεί το ίδιο δρομολόγιο από τον Μάιο του 2020. Σήμερα, ο κόμβος της Wizz Air στη Βουδαπέστη είναι ο μεγαλύτερος από όλους με περισσότερους από 60 προορισμούς.
Image
Image

πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Budapest_ ... al_Airport

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΗ ΑΦΙΞΗΣ
Η Βουδαπέστη είναι η πρωτεύουσα και η πολυπληθέστερη πόλη της Ουγγαρίας και η ένατη μεγαλύτερη πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε πληθυσμό εντός των ορίων της πόλης. Η πόλη έχει πληθυσμό (εκτίμηση 2017) 1.752.286 σε μια έκταση περίπου 525 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η Βουδαπέστη είναι πόλη και περιφέρεια και αποτελεί το κέντρο της μητροπολιτικής περιοχής της, που έχει έκταση 7.626 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 3.303.786, που αποτελεί το 33% του πληθυσμού της Ουγγαρίας.

Η ιστορία της Βουδαπέστης ξεκίνησε όταν ένας αρχαίος Κελτικός οικισμός μετατράπηκε στη Ρωμαϊκή πόλη Ακουίνκο (Aquincum), την πρωτεύουσα της Κάτω Παννονίας.[13] Οι Ούγγροι έφτασαν εκεί στα τέλη του 9ου αιώνα,αλλά η περιοχή λεηλατήθηκε από τους Μογγόλους το 1241–42. Η επανιδρυμένη Βούδα έγινε ένα από τα κέντρα της αναγεννησιακής ουμανιστικής κουλτούρας το 15ο αιώνα. Τη Μάχη του Μόχατς το 1526 ακολούθησαν σχεδόν 150 χρόνια Οθωμανικής κυριαρχίας. Μετά την ανακατάληψη της Βούδας το 1686 η περιοχή εισήλθε σε μια νέα εποχή ευημερίας, με την Πέστη-Βούδα να γίνεται παγκόσμια πόλη μετά την ενοποίηση Βούδας, Όμπουντας και Πέστης στις 17 Νοεμβρίου 1873, με το όνομα «Βουδαπέστη» που δόθηκε στη νέα πρωτεύουσα. Η Βουδαπέστη έγινε επίσης συμπρωτεύουσα της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας, μιας μεγάλης δύναμης που διαλύθηκε το 1918, μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πόλη ήταν το επίκεντρο της Ουγγρικής Επανάστασης του 1848, της Μάχης της Βουδαπέστης το 1945, και της Ουγγρικής Επανάστασης του 1956.

Η Βουδαπέστη είναι μια παγκόσμια πόλη Βήτα+ (η Αθήνα είναι Βήτα) με δυνατότητες στο εμπόριο, τα χρηματοοικονομικά, τα μέσα ενημέρωσης, τη μόδα, την τέχνη, την έρευνα, την τεχνολογία, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία.Είναι το χρηματοοικονομικό κέντρο της Ουγγαρίας και κατατάχθηκε δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη αστική οικονομία της Ευρώπης. Η Βουδαπέστη είναι η έδρα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας, της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας και του πρώτου γραφείου εξωτερικού του Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων της Κίνας. Στην πόλη βρίσκονται πάνω από 40 κολέγια και πανεπιστήμια, όπως το Πανεπιστήμιο Ετβες Λόραντ, το Πανεπιστήμιο Κορβίνος, το Πανεπιστήμιο Σέμελβαϊς και το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας και Οικονομικών της Βουδαπέστης. Σε λειτουργία από το 1896 το Μετρό της πόλης εξυπηρετεί 1,27 εκατομμύρια και το Δίκτυο Τραμ 1,08 εκατομμύρια επιβάτες ημερησίως.

Η κεντρική περιοχή της Βουδαπέστης κατά μήκος του ποταμού Δούναβη αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και διαθέτει πολλά μνημεία κλασικής αρχιτεκτονικής, όπως το Ουγγρικό Κοινοβούλιο και το Κάστρο της Βούδας. Η πόλη διαθέτει επίσης περίπου 80 γεωθερμικές πηγές, το μεγαλύτερο σύστημα σπηλαίων ζεστού νερού,τη δεύτερη μεγαλύτερη συναγωγή και το τρίτο μεγαλύτερο κτίριο κοινοβουλίου στον κόσμο.Η Βουδαπέστη προσελκύει ετησίως περίπου 12 εκατομμύρια ξένους τουρίστες, που την καθιστούν πολύ δημοφιλή προορισμό στην Ευρώπη. Η πόλη επιλέχτηκε ως ο καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός το 2019, σε μεγάλη δημοσκόπηση του EBD, τουριστικού οργανισμού που συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.Ήταν επίσης στην κορυφή της λίστας των καλύτερων ευρωπαϊκών προορισμών το 2020 του Big7Media. Η Βουδαπέστη κατατάχθηκε επίσης τρίτη καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη σε παρόμοια δημοσκόπηση του Which?.

Image

Image

πηγή:

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE ... F%84%CE%B7
https://bbqboy.net/one-month-in-budapes ... pressions/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ :

Χάρτες αεροδρομίου:
https://vacchun.hu/en/terkepek-es-scenery/


FLIGHT PLANS

EKCH-LHBR

N0450F350 SIMEG Z493 XELOL Z491 VAVUN L996 DENKO L616 DESEN DCT VALPI DCT ARFOX
Σκηνικά θα βρείτε για όλες τις πλατφόρμες πτήσεων:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για MSFS
payware:
Αναχώρηση


https://orbxdirect.com/product/flytampa-ekch-msfs

Άφιξηfree:
Αναχώρηση

https://flightsim.to/file/26742/copenha ... rt-upgrade


Άφιξη
https://flightsim.to/file/26551/budapes ... rt-upgrade

https://lhsimulations.com/LHBP_v2__Buda ... _for_MSFS/

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Για FSX και P3D

payware:
Αναχώρηση
https://www.flytampa.org/ekch.html

Άφιξη

https://secure.simmarket.com/lhsimulati ... d4-5.phtml

https://www.aerosoft.com/en/shop/p3d-fs ... budapest-x

https://secure.simmarket.com/lhsimulations-kft..mhtml

free:
Αναχώρηση

https://flyawaysimulation.com/downloads ... t-scenery/

https://www.freewarescenery.com/fsx/denmark.html

Άφιξη

https://flyawaysimulation.com/downloads ... t-scenery/

https://www.freewarescenery.com/fsx/hungary.html

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Για Xplane

payware:
Αναχώρηση

https://orbxdirect.com/product/flytampa-ekch-xp11


Άφιξη
free:
Αναχώρηση

https://gateway.x-plane.com/airports/EKCH/show

https://forums.x-plane.org/index.php?/f ... n-airport/


Άφιξη
https://forums.x-plane.org/index.php?/f ... rt-v2-rc1/

https://gateway.x-plane.com/airports/LHBP/show
Image
Post Reply